Global Sanayici elinizdeki 89’uncu sayı ile birlikte 10’uncu yılına adım atmış bulunuyor. Yayın hayatına başladığımız tarihte ortaya koyduğumuz ‘yerelden evrensele’ ilkemizle Çerkezköy OSB’nin, Tekirdağ’ın ve Trakya’nın sesi olmaya çalıştık.

Her sayımızda olduğu gibi elinizdeki Global Sanayici’de de güncel konuları, sorunları ve çözüm önerilerini uzmanlarıyla konuşarak size aktardık.

Türkiye’nin ve sanayinin en önemli gündemlerinden biri olan dijital dönüşüme geçişte sanayicinin görerek, uygulamalı öğreneceği proje ÇOSB yönetiminden geldi. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi’ne ilişkin açıklama ve değerlendirmeleri sayfalarımızda.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Orhan Turan, dijital dönüşümün getireceği avantajları, dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin görüşlerini Global Sanayici Yazı İşleri Müdürü Giray Duda’ya anlattı.

“Dijital dönüşümü avantaja çevirenler kazanacak” diyen Turan, yeni hayata geçen alacak sigortası uygulamasının KOBİ’leri dirençli kılacağının altını çizdi. Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi kurucusu Halil Aksu, dergimize Yapay Zeka’ya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Aksu, “Yapay Zeka sanıldığı kadar zeki değil. Bu yüzyıl içinde insan zekasına yakın bir zekaya yetişemez” dedi. Aksu’nun açıklamaları sayfalarımızda.

Yine son günlerde gündemden hiç düşmeyen konkordatoyu uzmanıyla ele aldık. Ticaret mahkemesi eski başkanı, konkordato uzmanı avukat Ferhan Arıkan sorularımızı yanıtlayıp süreci ve uygulamaları örnekler vererek anlattı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Türkiye’nin 2018’de yaşadığı ekonomik çalkantıyı değerlendirirken “Türkiye 2018’de büyük bir ekonomik saldırıya uğradı” dedi. Prof. Dr. Erdoğan’ın dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin öngörü ve görüşlerini sizlere aktarıyoruz.

Sürdürülebilir enerji uzmanı İTÜ Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Satman’la, Türiye’nin enerji üretiminde karşılaştığı sorunları ele aldık. Yazarımız Dr. Hüdai Kara, plastik poşet uygulamasına ilişkin maliyet hesaplaması yaparak çevre maliyetini çıkardı. Dr. Kara, “Tüketiciden gelen maliyet duyarlılığı çevre duyarlılığını bastırdı” dedi.

İlk sayımızdan bu yana özgün analiz ve değerlendirmeleriyle bizlerle birlikte olan yazarlarımız Vahap Munyar, Celal Toprak, Dr. Hüdai Kara ve Dr. Ahmet Temiroğlu 10. yılın ilk sayısında da görüş ve önerilerini okurlarımızla paylaşmayı sürdürüyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106