Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

'5G destekli MESS Teknoloji Merkezi, sanayinin dijital dönüşümüne yön verecek'

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) dört yıllık yoğun ve kapsamlı çalışması sonucunda tamamlanan MESS Teknoloji Merkezi’nin resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Ataşehir’de 10 bin metrekare üzerinde kurulan Teknoloji Merkezi (MEXT), bir sanayi şirketinin dijital dönüşümü için gereken bütün hizmetleri tek çatı altında sunuyor.

Sanayide dijital dönüşüme yön vermeyi hedefleyen Merkez, Türkiye’yi küresel rekabette daha da güçlendirmek için çalışacak.

SANAYİNİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNÜ YÖNLENDİRECEK

MESS Teknoloji Merkezi’nin Türkiye’nin güçlü yarınları için bir dönüm noktası olacağını vurgulayan MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol MEXT’in açılışında yaptığı konuşmada, “MESS olarak, 241 üyemizle sanayimizin birikimini ve geleceğini temsil ediyoruz. Ekonomiye her yıl 30 milyar doların üzerinde katkıda bulunuyoruz. Ülkemizde ihracatın yüzde 37’sini MESS üyeleri gerçekleştiriyor. Üyelerimiz 200 bini aşkın çalışma arkadaşımızı istihdam ediyor, 1 milyona yakın vatandaşımıza da dolaylı istihdam sağlıyor. MESS Teknoloji Merkezi de ülkemizin geleceğinde bir dönüm noktası olacak. Daha fazla istihdam ve milli gelir için sanayimizin dijital dönüşümünü yönlendirecek. Ülkemizin yarınlara açılan kapısı olacak” dedi.

20’DEN FAZLA UYGULAMA VE TEKNOLOJİ

MESS Teknoloji Merkezi’nin, dünya ve Türkiye ölçeğinde birçok ilke sahip olduğunun altını çizen Akkol şunları söyledi, “Teknoloji Merkezimiz, dünyada ve Türkiye’de 20’den fazla ilk uygulama ve teknolojiyi içeriyor. Merkezin içindeki dijital fabrikamız; tedarik zincirinden satış tahminlemeye, üretim sistemlerinden kalite yönetimine kadar uçtan uca entegre altyapıya sahip Türkiye'deki ilk dijital üretim tesisi. Gerçek üretim de yapılan tesis, Türkiye’deki 5G teknolojisiyle destekli ilk fabrika olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda sunduğu 100’den fazla üretim senaryosuyla da dünyadaki en gelişmiş dijital fabrika. Dijital fabrikamız, gerçek üretim tesislerinde kullanılan kontrol sistemiyle entegre edilmiş, dünyadaki ilk sanal demir-çelik tesisine de sahip"

5 YILDA 2 MİLYON SAAT EĞİTİM

Akkol, “MESS olarak, Türkiye’nin en geniş ve kapsamlı Sanayide Dijital Dönüşüm eğitim programını sunuyoruz. Şirket üst yöneticisinden operatöre, mühendisinden işçisine 5 yılda 250 bin kişiye toplam 2 milyon saatten fazla eğitim vereceğiz. Teknolojiyi, akademiyi, girişimcileri, araştırma enstitülerini kapsayan, en güçlü ekosistemi de üyelerimize sunuyoruz. Oluşturduğumuz platformda üyelerimizi, dünya çapında başarılara imza atmış 40’tan fazla teknoloji ve çözüm sağlayıcısıyla bir araya getiriyoruz” dedi.

MEXT’İN DÜNYA LANSMANI DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), dijital dönüşüm ve yetkinlik merkezi olan MEXT’in dünya lansmanını ‘Business Insider Global Trends Festival’de gerçekleştirdi.

İş dünyasının sayılı arasında yer alan etkinlik, bu yıl 19-23 Ekim tarihleri arasında online olarak düzenlendi. Tüm dünyadan iş insanları, girişimciler, akademisyenler, analistler kısaca iş dünyasının trendlerini takip eden geniş bir kitle tarafından izlenen etkinlikte, MEXT dünya sahnesine çıktı.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Akkol'un konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, dünya nüfusunun yüzde 70'ine sahip 40'dan fazla ülkeden katılımcılarca izlendi. Bu özel oturumunda, teknoloji merkezi MEXT'in kuruluş aşamasındaki yolculuğu, hedefleri, verdiği hizmetler, ulusal ve uluslararası çapta sahip olduğu ilkler tüm dünyaya anlatıldı. Lansmanla ülkemizin dijital dönüşüm konusunda bilgi ve birikiminin ortaya konduğunu kaydeden Akkol “Ülkemiz Avrupa ve Asya kıtaları arasında eşsiz bir coğrafi konuma sahip. Lansmanla Türkiye'nin, coğrafi avantajını dijital dönüşüm alanındaki deneyim ve bilgisiyle birleştirerek bölge ülkelerine öncülük yapacak güçte olduğunu gösterdik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106