Öne Çıkanlar Türkonfed Arçelik Üretim Koordinatörü Alp Karahasanoğlu Hilal Ünalmış TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler GİRAY DUDA

Arçelik, ÇOSB’de 500 Milyon TL’lik yatırımla akıllı televizyon fabrikası kurdu

İlk televizyonu 50 yıl önce Beko markasıyla tüketicileriyle buluşturan Arçelik, tüketici elektroniği alanında ülkemizin son yıllardaki en önemli yatırımlarından birini hayata geçirdi. Çerkezköy OSB’de 182 bin metrekare alana kurulan Arçelik Çerkezköy Elektronik Fabrikası’nda dijital ve robotik teknolojilerle geleceğin televizyonları üretilecek. 1.600 kişinin istihdam edildiği yeni fabrikanın, tüm otomasyon ve robot yazılımları Türk mühendisler tarafından yapıldı.

Çerkezköy OSB içinde faaliyete geçen fabrikanın açılış törenine Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu ile Koç Holding ve Arçelik yöneticileri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Koç Holding CEO’su Çakıroğlu, “Koç Topluluğu olarak, ülkemizin potansiyeline inanıyor ve kalkınmamızı hızlandıracak hamleleri kararlılıkla gerçekleştiriyoruz. Son 5 yılda yapmış olduğumuz 35 Milyar TL’lik yatırım bunun somut bir göstergesidir. Çerkezköy fabrikamız da bu inancımızın ve Arçelik’e güvenimizin yansımasıdır. 500 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz akıllı fabrikamız, sürdürülebilir büyüme ve dijital dönüşüm yolculuğumuzun önemli bir kilometre taşı olacak. Yeni nesil üretim sistemleriyle dünya standartlarında üretim gerçekleştirilecek” dedi.

ÜRETİMİN YÜZDE 65’İ 48 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

Koç Topluluğu olarak son 5 yılda 35 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Çakıroğlu, “Sekiz ülkede 20 üretim tesisi ve 12 markasıyla 145 ülkeye ihracat yapan Arçelik, Avrupa beyaz eşya pazarının 3'üncü büyük oyuncusu konumunda. Arçelik, son 5 yılda gerçekleştirdiği 4.5 milyar lira yatırımla, dışa bağımlı kalmadan teknoloji geliştirmeye, yetkinliklerini artırmaya odaklanıyor. İki milyar dolara yaklaşan ihracatı ve ağırlıklı olarak dış pazarlardan sağladığı satış gelirleriyle şirketimiz, ülkemizin ödemeler dengesine son beş yılda 2.5 milyar dolarlık pozitif katkı sağladı. 500 milyon lira yatırımla hayata geçirdiğimiz akıllı fabrikamız, sürdürülebilir büyüme ve dijital dönüşüm yolculuğumuzun önemli bir kilometre taşı olacak. Dünya standartlarındaki fabrikamızla, üretimimizin yüzde 65’ini, 48 ülkeye ihraç edeceğiz” dedi.

BULGURLU: İHRACAT ÜSSÜ OLACAK

Çerkezköy Elektronik İşletmesi’nin sektördeki en modern üretim tesislerinden biri olduğunu vurgulayan Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu şunları söyledi: “Çerkezköy İşletmemizin üretim süreçleri yazılım tabanlı tam otomatik sistemler ile kontrol edilecek, bu sayede hem üretim verimliliği iki kat artacak hem de kalite artışı sağlanacak. İhracat üssü olarak konumladığımız fabrikada 1.600 kişi çalışacak, 2.700 yardımcı sanayi çalışanı ve aileleriyle birlikte yeni işletmemiz Çerkezköy’e yaklaşık 15 bin kişilik bir yeni ekosistem kazandırmış oldu. Arçelik’in malzeme tedariki sağladığı 365 firma arasında yer alan Koreli bir firma Çerkezköy’e yatırım yapma kararı aldı. Ana fabrika dışında toplam 100 milyon TL’lik yardımcı sanayi yatırımı yapılarak, toplam 40 bin metrekarede 700 kişiye ek istihdam sağlanmış oldu.”

Bulgurlu, “Yeni tesisimizde, enerji tüketiminde yüzde 50 iyileşme, su tüketiminde yüzde 60 tasarruf sağlayacağız. Ayrıca doğalgaz tüketiminde yüzde 70, sera gazı salımında yüzde 25 azalma olacak. Fabrikada kullanılacak suyun yüzde 20’si yağmur suyundan geri kazanılacak. Üretim hızının iki katına çıkacağı yeni tesiste geleceğin TV’lerinin yanı sıra videowall ve yazar kasa üretimi de gerçekleştirilecek. Tesiste günlük TV üretim kapasitesi 12 bin, yıllık üretim kapasitesi ise 3.2 milyon adet olarak planladı. Yazar kasa yıllık üretim kapasitesi ise 650 bin adet olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106