Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim CEVAHİR UZKURT GİRAY DUDA

 Çerkezköy’de 15 Temmuz etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi

15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Çerkezköy’de de bir dizi etkinlik düzenlendi. 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Çerkezköy Şehitliğine kadar yürüyüp burada dua ettikten sonra tekrar meydana dönerek programa devam etti.

                                                                                                                 

Etkinliklere; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanı sıra protokol üyeleriyle binlerce vatandaş katıldı. Etkinliklere ÇOSB adına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan katıldı. Cumhuriyet Meydanındaki programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. ÇOSB adına konuşmayı ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan yaptı. Özdoğan; “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, kahraman Türk milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyoruz. Biz demokrasi sevdalısı olarak, 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

 

KAOS VE KARDEŞ KAVGASI HEDEFLENDİ

 “Kahraman Türk milleti, 15 Temmuz’da tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbi’nde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyerek büyük Türkiye’yi dünyaya göstermiştir” şeklinde konuşan Özdoğan konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Biz, mevzunun memleket meselesi olduğunun bilincindeyiz. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak ilk günden bu yana söylediğimiz şey, amacı ve gerekçesi ne olursa olsun, kaynağını demokrasiden, millet iradesinden almayan hiçbir hareket, eylem veya girişimi meşru görmüyor ve tanımıyoruz. O gün de söylediğimiz gibi, bu zor günleri birlik, beraberlik ve kardeşlik temelinde atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin üstesinden geldik.”

 

GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Yerli ve milli imkanlarla kalkınmaya dikkat çeken Özdoğan, “Biz sanayiciler olarak diyoruz ki; yeni 15 Temmuz’ların yaşanmaması, ülkemiz üzerindeki hain planları bertaraf etmek için yerli ve milli imkanlarımızla kalkınmamızı sağlamak zorundayız. Yerli ve milli düşünmeliyiz; daha çok üretmeliyiz. Ülkelerin gücü üretimle doğru orantılıdır. Küresel rekabette bize ait olan bilgi, teknoloji ve ürünlerle yer almalıyız. Üretiminiz ne kadar güçlü ve dünya markası şeklinde ihracatınız varsa; güçlüsünüz ve bağımsızsınız. Daha darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçmeden ekonomide yüzde 5’lik büyümeyi yakaladık. İstihdam rekorları kırdık. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Ülkeyi zor duruma sokmak isteyen küçük akıllılar ve emperyal güçler bilsinler ki; biz Türk milleti olarak onlara geçit vermeyeceğiz. Bu zor günleri atlatırken, milletle beraber en büyük mücadeleyi veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz ile silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygularla; Şehitlerimizin ve Gazilerimizin cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıkları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyoruz” dedi..

 

ANI DEFTERİ İMZALANDI

Etkinlikler kapsamında ayrıca meydana getirilen 15 Temmuz Anı Defteri’ne de mesajlar yazıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde de meydandan yapılan canlı yayınlara katılım sağlanarak görüşler sunuldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106