Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Türkonfed

ÇOSB’den 16 firma en büyükler içinde

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan, Türkiye’nin sanayi konusundaki en kapsamlı ve uzun soluklu çalışması olan ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ araştırmasının 2017 yılı rakamları açıklandı. Çalışmanın bu yılki raporunda yine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) göğsünü kabartan tablo çıktı.

ÇOSB’den 16 firma ülkemizin en büyük 500 firması arasında yer almayı başardı. Açıklanan listede ÇOSB’de faaliyet gösteren Arçelik A.Ş. üretimden net satışlarıyla ‘500 Büyük’ sıralamasına 6’ncı sıradan girdi. BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş. 17’nci sırada yer aldı. HEMA Endüstri A.Ş. ise devler liginde 130’uncu sırada yer aldı. 2016 raporunda bir önceki yıla göre 10 basamak atlayarak 134’üncü sıraya çıkan Hema Endüstri A.Ş. İSO araştırmasına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinden giren 16 firma arasında üçüncü sırada yer aldı. ÇOSB’den 19 firma, İSO’nun 2016 en büyük 500 firma listesinde yer almıştı.

SANAYİ 4.0 LABORATUVARI KURACAĞIZ

“Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2017” araştırması hakkında görüşlerini açıklayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Ekonomik iniş çıkışlara karşın sanayi kuruluşlarının yollarına devam ettiklerini görüyoruz. Sanayinin büyüdüğünü görüyoruz. Türkiye ölçeğinde yapılan bu araştırmayı ÇOSB’nin ev sahipliği yaptığı seçkin firmaların üretimde geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemsiyoruz. Türkiye’nin en önemli üretim ve sanayi bölgelerinden ÇOSB, altyapısı, konumu ve kurumsallaşmış yapısıyla katılımcılarına verdiği desteği artırarak sürdürmektedir. ÇOSB birçok konuda olduğu gibi yeni üretim devrimi Sanayi 4.0’ın da Türkiye’de öncüsü olacaktır. Yakında Sanayi 4.0 laboratuvarı kuracağız. Katılımcılarımıza sürdürülebilir bir rekabet ortamı yaratmak amacıyla, var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesine 2017 verilerine göre bölgemizden 16 firmanın girmesi çok önemli. Biz ÇOSB yönetimi olarak katılımcılarımızın en verimli üretimi sağlamaları, katma değeri yüksek teknolojili üretim yapabilmeleri için ulaşım, iletişim, altyapı çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İSO’nun ‘İkinci 500 Büyük’ listesinde de birçok katılımcımızın yer almasını bekliyorum” dedi.

‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016’ araştırmasına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinden 19 firma girmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106