Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Proje bazlı teşvikler ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu

Cumhurbaşkanı 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nı açtı
İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "IDEF 2015 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Mayıs Salı günü açıldı. Bu yıl 12’incisi düzenlenen IDEF 2015’in açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin savunma sanayi ihtiyacının yüzde 54'ünü kendi imkanlarıyla karşılar hale geldi. Amacımız, 2023 yılına geldiğimizde savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmaktır" dedi.

 

ALTAY TANKI SERİ ÜRETİM AŞAMASINDA

Erdoğan şunları söyledi: “Bugün dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması arasında 2 Türk firması da yer alıyor. Savunma sanayimizin üretim gücü geçtiğimiz yıl 5 milyar doları aştı. Yıllık 1 milyar dolar araştırma geliştirme harcamasıyla savunma sanayimiz, en çok araştırma geliştirme ve teknoloji yatırımı yapan sektör haline geldi. Bu yıl 16 Mart'ta ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi Radar ve Elektronik Harp Merkezi'nin açılışına katıldım. Geçtiğimiz yılın son ayında 15 Aralık'ta Gebze'de TÜRKSAT 6A Projesi'nin imza törenine şahitlik ettim. Yine geçtiğimiz yıl haziran ayında ATAK helikopterlerimizin teslim töreninde yer aldım. 2013 yılı Eylül ayında Korvet projemizin ürünü olan MİLGEM Büyükada gemimizin teslim töreninde bulundum. 2012 yılında da Hürkuş uçağımızın hangardan çıkış törenine katılmıştım. Muharebe tankımız Altay'la ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Tankımızın prototipi hazır, yakında seri üretime geçilecek. İnsansız hava uçakları konusunda pekçok proje yürütüyoruz. ANKA projesi ve Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi'nde son aşamaya gelindi. MİLGEM Heybeliada gemimiz tamamlanıp hizmete girmişti. Aynı proje kapsamında Burgazada gemimizin inşası sürüyor. 100'e yakın askeri gemi ve karakol botu tersanelerde üretilerek, Deniz Kuvvetleri'ne ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edildi, milli savaş uçağının tasarımıyla ilgili süreç devam ediyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayimizin üretim gücü geçtiğimiz yıl 5 milyar doları aştı. Yıllık 1 milyar dolar AR-GE harcaması ile savunma sanayimiz, en çok araştırma-geliştirme ve teknoloji yatırımı yapılan sektör haline geldi” dedi.

Erdoğan, savunma sanayi konusundaki bir diğer önemli projenin de milli piyade tüfeği üretimi olduğunu, bunun başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Askeri personeli mayın tehdidinden koruyan kirpi araçlarından bugüne kadar 614 adedi Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim edildi. Şehir füzeleri, tanksavar füzeleri, güdümlü roketler gibi ürünleri kendi teknolojimizle üretebilir hale geldik. Uydu sistemlerinin tasarımı, üretiminin yanında bir uydu fırlatma merkezi kurmaya yönelik çalışmaları devam ettiriyoruz. Hava savunma sistemleri konusunda da çok ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Alçak ve orta irtifa hava savunması için üretilen hisar füzelerinin denemeleri başarıyla tamamlandı. Mızrak, tanksavar füzeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor."

 

Savunma sanayi konusundaki bir diğer önemli projenin de milli piyade tüfeği üretimi olduğunu, bunun başarıyla tamamlandığını vurgulayan Erdoğan, "Hazır alımdan ortak üretime, oradan kısmı tasarım aşamasına gelen savunma sanayimizde bundan sonraki hedefimiz özgün tasarımdır. Şu andaki tüm projelerimiz de buna yöneliktir. Sanayi ve teknoloji alanındaki atılımlarımız elbette sadece savunma sanayi ile sınırlı değil. Yerli çip üretiminden yerli tasarım otomobile, yüksek hızlı tren lokomotiflerinden hidroelektrik, güney ve rüzgar enerjisi santrallerine kadar geniş bir yelpazede çalışmalarımız sürüyor” dedi.

 

TEKİRDAĞ’DA HİZMETE AÇILAN ESERLER

 

12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nın açılışının ardından Tekirdağ’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşyol Meydanı’nda toplu açılış törenine halka seslendi. Erdoğan, toplu açılış töreniyle toplam yatırım bedeli 226 milyon olan 42 eser ve hizmetin Tekirdağ’a ve ülkemize hayırlı olmasını dileğini ifade etti.

Eğitimde Süleymanpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni, Kumbağ Denizcilik Meslek Lisesi'ni, Muratlı Anadolu Lisesi'nin 200 öğrenci kapasiteli pansiyonunu, Marmaracık Orta Okulu, Reşadiye Orta Okulu'nu, Kazandereli Memiş Pehlivan Orta Okulu'nu, Çerkezköy İmam Hatip Orta Okulu'nun resmen hizmete açıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anaokulundan liseye her kademede 18 ayrı eğitim kurumunun açılışının yapıldığını kaydetti. Namık Kemal Üniversitesi'nin Fen Edebiyat Fakültesi binası, Mühendislik Fakültesi ek binası, öğrenci yaşam merkezi, araştırma ve uygulama hastanesinin resmî açılışının da gerçekleştiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorlu ve Malkara'da sosyal güvenlik kurumu binaları, merkezde tapu ve kadastro müdürlüğü binası, Muratlı ve Hayrabolu'da kaymakamlık binaları, vali konağı, 3 evsel atık arıtma tesisi işlerinin tamamlandığını, Mürefte, Kebir ve Şarköy camilerinin restore edildiğini, çocuk ve halk kütüphanelerinin binalarının onarıldığını belirtti.

 

HIZLI TREN EDİRNE’YE UZANACAK

Erdoğan, Tekirdağ-Muratlı Demiryolu'nun ikinci hattı ile elektrifikasyon işlerinin 35 trilyon liralık yatırımla tamamlandığını, bunların da resmî açılışlarının yapıldığını, 42 ayrı eserden oluşan bu eserler ve hizmetlerin hayırlı olmasını diledi.

Tekirdağ-Muratlı Demiryolu'nun şehri Marmaray üzerinden tüm Türkiye'ye bağladığını dile getiren Erdoğan, “İstanbul'dan başlayıp Tekirdağ'dan geçerek Kırklareli ve Edirne'ye uzanacak hızlı tren hattının altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Aynı şekilde Tekirdağ'ı Çanakkale'ye, oradan da Balıkesir'e bağlayacak otoyolla ilgili hazırlıklar devam ediyor. Şimdi bir de köprüyle Çanakkale geçişini yapacağız. Onlar da etüt safhasında. Onun da çalışmaları yürüyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trakya Gelişim Projesi'nin sulamadan ağaçlandırmaya kadar pek çok alanı kapsayan 10 katrilyon liralık bir yatırım olduğunu, Ergene'yi tertemiz hale getirecek bu projenin adım adım uygulanmaya başladığını söyledi.  Tekirdağ merkezin 850 yatağa daha kavuşacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 450 yataklı bir şehir hastanesiyle Tekirdağ'ın çok farklı bir konuma yükseleceğini kaydetti.

 

 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106