Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Türkonfed

Mehmet Büyükekşi TFF Başkanı oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, başkanlığa seçildi. TFF Olağanüstü Genel Kurulu 16 Haziran’da Ankara'da yapıldı. Genel kuruldaki başkanlık seçiminde Mehmet Büyükekşi, 209 oyun 158'ini alarak TFF'nin yeni başkanı oldu. Kullanılan oyların 51'i ise geçersiz sayıldı. TFF’nin toplam 311 delegesinden 82 ise kongreye katılmadı. Büyükekşi, bu görevi bir yıl süreyle yürütecek.

Büyükekşi, başkanlık seçiminin ardından yaptığı konuşmada, "Türk futbolunu arzulanan ve hak ettiği noktalara hep birlikte getireceğiz. Biz, hiçbir şeyi kulüplere rağmen yapmayacağız. Beraber karar alacağız. Futbolun ekosistemine uygun, kulüplerin faydasına göre bir karar alacağız. Yabancı sayısının 14'ten 12'ye inme durumu vardı. Kulüplerin istediği şekilde bir çözüme ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULUNDA KİMLER VAR?

Büyükekşi, bundan sonraki dönemde de özellikle her zamankinden çok farklı bir yönetim kurulu listesi oluşturduğunu söyleyerek, "Her bölgeye hitap eden bir yönetim kurulumuz var. Onlarla birlikte inşallah çok güzel işlerin altına imza atacağız. Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde görev yapmakta olan takip, disiplin, temsilciler, etik kurulları gibi tüm kurulların istifasını talep ediyorum. Biz bundan sonra bu yola çıkarken bembeyaz yeni bir sayfa açarak bu yolda ilerlemek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: Alkın Kalkavan, Murat Aksu, Hamit Altıntop, Yusuf Günay, Ali Düşmez, Talat Papatya, Volkan Can, İbrahim Burkay, Nüket Ezberci, İdil Sürer, Müslüm Özmen, Yalçın Orhan.


MEHMET BÜYÜKEKŞİ KİMDİR?

1961 yılında Gaziantep'te dünyaya geldi. Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu, daha sonra Marmara Üniversitesi'nde ve İngiltere'de işletme ve İngilizce dil eğitimlerini tamamladı. Büyükekşi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığı görevinde bulundu. Gaziantep Futbol Kulübü Başkanlığı görevinde de bulunan Büyükekşi, 2021 yılının Haziran ayında bu görevi Cevdet Akınal'a devretmişti. Büyükekşi, kulübün hâlâ Onursal Başkanı.

Haziran 2019'da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı seçilen ve 2023 Haziran ayına kadar görev süresi bulunan Nihat Özdemir, Nisan ayı başında görevinden istifa etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106