Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI GİRAY DUDA Türkonfed CEVAHİR UZKURT

 OSBDER Yönetim Kurulu Bakan Özlü ile bir araya geldi

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu üyeleri Vahit Yıldırım başkanlığında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü Düzce Topuk Yaylası’nda ağırladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün, OSBDER Yönetim Kurulu Üyeleri Hilmi Uğurtaş, Selim Yirmibeşoğlu, Eyüp Sözdinler, Murat Önay ve Şenol Telli'nin de katıldığı toplantıda, üretenin, yani sanayicinin problemlerini çözmeyi amaçlayan, geçen yıldan bu yana üzerinde çalışılan ve ilgili kesimlerin görüşüne açılan üretim reform paketi masaya yatırıldı.

Toplantının bir başka gündemi ise Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetleri idi. Toplantıda Ar-Ge çalışmalarına verilen destekler ele alındı, şirketlerin bünyesinde Ar-Ge merkezleri kurmalarının önemi üzerinde duruldu. Görüşmede ayrıca, 4. Sanayi Devrimi ile OSB kanununa ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.

OSBDER Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, üretim reform paketinin hayata geçmesinin OSB’ler adına önemli bir çalışma olacağını ifade etti. Bakan Özlü’ye, OSBDER’in faaliyetleri ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yıldırım, “Sanayici için ‘umut veren proje’ olarak nitelendirilebileceğimiz Üretim Reform Paketi, beraberinde pozitif değişiklikler getirmiştir. Sanayicilere 5 yıl süreyle emlak muafiyeti getirilmesi ve akabinde yüzde 75’lik bir indirime tabi tutulması ve görev sürelerinin 2 yıldan 3 yıla çıkarılması gibi değişikler, OSB camiası adına sevindirici gelişmelerdir. Pakette revizyon önerdiğimiz hususlar da mevcuttur.  Evvela ‘Bakanlığın talimatına uyma’ gibi muğlak terimlerin gözden geçirilmesi gereklidir. OSB organlarının Bakanlık talimatlarına uyma zorunluluğu da bu bağlamda hukuka aykırıdır. OSB’lerin özel hukuk tüzel kişisi olduğu göz önüne alınmalıdır. Ayrıca OSB’lere üyelik zorunluluğu getirilmesi, bağlayıcı bir ödeme (aidat) açısından OSB’lere yük getirecektir. OSB sanayicilerinin sorunlarına daha güncel ve reel bir bakışla yapılandırılacak Üretim Reform Paketi’nin, sanayinin geleceğine sunacağı katkı daha fazla olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’ye yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür eden Yıldırım, “OSB’ler olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye’nin geleceği  için üretmeye devam edeceğiz” dedi. Bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Özlü ise, tüm çalışmalarını iş dünyasıyla istişare ederek hayata geçirmeyi önemsediklerini ifade etti. OSBDER’in Üretim Reform Paketi ile ilgili görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu belirten Bakan Özlü, bu paketin amacının OSB’lerin ve yatırımın önündeki tüm engelleri kaldırmak olduğunu vurguladı. Özlü, OSBDER Yönetim Kurulu’na, “Hep birlikte çalışacağız, problemlerimizi birlikte çözeceğiz. Sanayi camiasının önünü açacak çalışmaları sizlerle birlikte yapacağız” mesajını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106