Öne Çıkanlar Endüstri 4.0 Av. Ferhan Arıkan Halil Aksu Hababam Sınıfı ÇOSB ÇOSB Habertürk Bakış programı

Sekiz girişimci San Francisco ve Chicago’da yatırımcılarla buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesi İTÜ ARI Teknokent’in ikinci kez düzenlediği “ITU GATE Rocket Your Business” programı kapsamında Türkiye’den sekiz teknoloji tabanlı girişimci şirketi ABD’ye götürüldü. Bu şirketler, bir ay süreyle, dünyanın en başarılı kuluçka merkezleri arasında gösterilen Chicago 1871 ve San Francisco RocketSpace’de potansiyel yatırımcılarla ve ABD iş dünyasının önemli firmalarıyla bir araya geldi.

► MASRAFLARI İTÜ KARŞILADI

Toplam üç ay süren program boyunca, ABD pazarına girmek, bu pazarda büyümek ve yatırım almaya yönelik olarak kapsamlı eğitim ve danışmanlık hizmetlerini de ücretsiz olarak alan girişimcilerin tüm seyahat ve konaklama masrafları da İTÜ ARI Teknokent tarafından karşılandı. Bu kapsamda, 8 firma öncelikle Amerika pazarı için iş modeli geliştirilmesinden, hedef ‘ITU GATE Rocket Your Business’ programında ikinci aşama Sekiz girişimci San Francisco ve Chicago’da yatırımcılarla buluştu

pazar analizine kadar, işlerini büyütmede etkili olacak tüm bilgilerin ve atölye çalışmalarının bir arada sunulduğu bir mini MBA programına katıldı. Girişimci firmalar, Türkiye’deki iki aylık eğitimlerinin ardından, bir ay süre ile ABD’ye gitti.

► ÜRÜNLERİNİ TANITTILAR

Girişimciler, programın ABD bölümünde, önce dünyanın en büyük şirketlerinden pek çoğunun genel merkezinin bulunduğu Chicago şehrinde, ürünlerini önde gelen firmalara tanıtarak ABD’de ilk müşterilerini edinmeye ve potansiyel yatırımcılarla görüşmeye başladı. Bu adımda İTÜ ARI Teknokent Chicago ofisinin de içinde bulunduğu, dünyanın önde gelen kuluçka merkezlerinden Chicago 1871’i kullandılar. Ayrıca Chicago 1871’de İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen “Demo Day“ etkinliğinde sahne alan girişimciler, NBC Chicago’nun deneyimli muhabiri CharlieWojciechowski’nin moderatörlüğünde kendilerini ve ürünlerini, ABD’li bireysel yatırımcıların ve risk sermayesi şirketlerinin (VC – venture capital) oluşturduğu seçkin bir davetli kitlesine tanıttılar.

► SAN FRANCSCO’DA DEMO DAY

Girişimciler daha sonra bir hafta süreyle, dünyaca ünlü teknoloji markalarının yetiştiği, dünyanın önde gelen kuluçka merkezlerinden San Francisco RocketSpace’e giderek, Silikon Vadisi ve San Francisco bölgesindeki potansiyel yatırımcı ve iş ortaklarıyla buluştu. Burada düzenlenen “Demo Day” etkinliğine ise, Silikon Vadisi’nin 16 büyük yatırımcı şirketi de dahil olmak üzere, yüzden fazla yatırımcı İTÜ GATE girişimcilerinin projelerini dinledi ve sorularını yöneltti.

► DÜNYA PAZARLARININ KAPILARINI AÇIYORUZ

Türkiye’de girişimciliği güçlendirmek ve Türkiye için büyük katma değer sağlayacak dünya çapında teknoloji markaları oluşturmak amacıyla hareket ettiklerini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Tunçalp, ikincisini düzenledikleri ITU GATE programının yakaladığı başarıdan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Tunçalp “İTÜ ARI Teknokent olarak en büyük hedefimiz girişimcilik alanında ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak ve Türkiye’den çıkacak teknoloji markalarının uluslararası başarısını artırmak. Geçtiğimiz yıl başladığımız ITU GATE Uluslararası Hızlandırma Programı ile girişimcilerimize Amerika’nın ve dünya pazarlarının kapılarını açıyoruz. Bu yıl yine başvuran 200’ü aşkın teknoloji firması arasından seçilen 8 girişimci firmamız çok önemli iş bağlantıları kurdu, Firmalarımız ABD pazarına hızlı bir giriş gerçekleştirdi ve Amerikalı yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı. Halen firmalarımız bu yatırımcı ve iş ortakları ile görüşmelerini sürdürüyor. Silikon Vadisi’nde görüştüğümüz uzmanlar, İTÜ GATE programının dünyanın lider uluslararası hızlandırma programları içinde yerini aldığını söylüyorlar. Firmalarımızın bu program sayesinde ulaştığı başarıların daha da artması ile bu durum yeniden tescillenecek” dedi.

► BİRBİRLERİNE DESTEK OLDULAR

ITU GATE programının ABD’deki stratejik ortağı Sente Advisory firmasının CEO’su Serhat Çiçekoğlu ise ITU GATE firmalarının oluşturdukları işbirliği, paylaşım ve ekip ruhunun yanı sıra cesaretlerine de vurgu yaptı. Tüm firma temsilcilerinin ilk günden itibaren bir takım haline geldiklerine dikkat çeken Çiçekoğlu sözlerine şöyle devam etti: “ITU GATE Rocket Your Business programı ile tüm katılımcı firmalarımız önemli Amerikalı şirketleriyle iş ilişkileri başlattı. Bunu yaparken de girişimciler birbirlerine destek oldu. Girişimciler, tanıştıkları firmalar ve yatırımcıların, gruptan başka birisi için de faydalı olacağını düşündüklerinde bunları rahatlıkla paylaştılar. Birbirlerinin pazara giriş ve yatırım stratejilerine de olumlu katkılarda bulundular. Ayrıca, Demo Day etkinliğinde tüm firmaların yatırımcı sorularına verdiği yanıtlar çok yerinde, net ve özgüvenliydi. ITU GATE firmaları Türkiye’nin diğer teknoloji firmalarına da örnek olmalı. Biz SENTE Advisory olarak böyle bir programın partneri olmaktan çok memnunuz.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106