Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI GİRAY DUDA Türkonfed Asaf Savaş Akat Global Sanayici

Sudanlı bakan Tekirdağlı sanayicileri yatırıma davet etti

Sudan Yatırım ve Sanayi Bakanı Adda Alla Ahmed ve beraberindeki heyet Tekirdağ’da faaliyet gösteren firmalarla bir araya geldi. İlk olarak geçen yıl Aralık ayında Çorlu’da TRAKYAKA tarafından düzenlenen Trakya Bölgesel İş Forumu’nda bir araya gelen Trakyalı ve Sudanlı iş insanları işbirliği imkânlarını konuşmak üzere tekrar buluştu.

İki gün boyunca Tekirdağlı sanayiciler ile temaslarda bulunan Sudan Heyeti, sanayicilere Sudan’daki yatırım imkânlarını anlattı ve karşılıklı işbirliklerine Sudan devleti olarak hazır olduklarını iletti.

Tarım ürünleriyle ön planda olan Sudan Heyeti ilk olarak Hayrabolu’da faaliyet gösteren Tarım Makineleri İmalatçısı sanayicileri ziyaret etti. İrtem Tarım Makinaları San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Kurt Mühendislik Makina ve Dahili Ticaret Şirketinin üretim tesislerini gezerek kendilerini Sudan da ortak bir üretim tesisi kurmaya davet ettiler.

Daha sonra Muratlı’ya geçen heyet Antalya Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını ve Eksun Gıda Tarım San. ve Tic. A.Ş. fabrikasını ziyaret etti. Temasların ikinci gününde Çorlu Deri OSB’yi ziyaret eden heyet Deri OSB Müdürü Mehmet Yıldırım’dan bölge hakkında bilgi aldı ve Sudan Deri Sektörü hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Ardından Velimeşe OSB’de faaliyet gösteren Baltaş İç ve Dış Tic. A.Ş. fabrikasını ve Ergene1 OSB’de faaliyet gösteren DMS Dilmenler Makina ve Tekstil San. Tic. A.Ş. fabrikasını ziyaret ederek bilgi aldılar. 

Ziyaret sonrasında Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan Sudan Yatırım Bakanı Adda Alla Ahmed, Sudan hakkında bilgiler verdi. Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğuna vurgu yapan Bakan Ahmed, Sudan’ın yatırım ortamı ve yatırımcılara sağlanan teşvikleri detaylı bir şekilde anlatarak yatırımcıları ülkesine davet etti.

Sudan Yatırım Bakanı’ndan sonra söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sudan’ın büyük bir pazar olduğuna vurgu yaparak bu pazardan Trakya firmalarının da yararlanması adına Sudan Heyetini Tekirdağ’a davet ettiklerini söyledi. Şahin, Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin kazan-kazan şeklinde ilerlediğini belirterek farklı alanlarda yapılacak işbirliklerinin iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Sudan Yatırım Bakanı ve Sudan İstanbul Başkonsolosu ile ikili görüşme yapma fırsatı da buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106