Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi CEVAHİR UZKURT ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarını inceledi

Bir dizi açılış ve toplantı için Tekirdağ’a gelen, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yapılan Ergene Derin Deşarj Deniz Boru Hattında incelemelerde bulundu.

İncelemelere katılan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, Bakan Eroğlu’na yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Burada konuşan Bakan Eroğlu şunları söyledi: “Bugün buraya gelişimizin sebebi Ergene’dir. Ergene gerçekten çok bitmiş, yok olmuş durumdaydı. Biz de Ergene Havzası Koruma Eylem Planı'nı hazırladık. 15 maddelik eylem planını hayata geçirdik. 13 yerin atık su tesisini yapmaya başladık.”

Derin deniz deşarj sistemi ile arıtmadan çıkacak suyu Marmara Denizi'ne deşarj edeceklerini aktaran Bakan Eroğlu, "Arıtmadan çıkacak sularda renk ve tuzluluk problemi olacak. Ancak deniz suyu zaten tuzlu olduğu için bu durum da kendiliğinden hallolmuş olacak. Bu yıl arıtma tesislerinin yüzde 70'ini derin deniz deşarj sistemine bağlayacağız. Kalan yüzde 30'unu da önümüzdeki yıl bağlayacağız ve projeyi tamamlayacağız. Böylece Ergene'de arıtma suları akacak. Ergene temiz olacak ve Ergene'de balık tutulacak. Bu dünyanın sayılı çevre projelerinden bir tanesidir” dedi.

AKİF ÖZKALDI’DAN ÇOSB’YE ZİYARET…
 

Bakan Veysel Eroğlu’nun Tekirdağ ziyaretinin yanı sıra, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı ile bakanlık yetkilileri Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) Ergene Havzası Koruma Eylem Planını masaya yatırdı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının ardından heyet, ÇOSB Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisleri’ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan gezide ÇOSB’nin çevre adına yaptığı yatırımlar övgü aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106