Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI GİRAY DUDA Türkonfed Asaf Savaş Akat Global Sanayici

40 yıllık birikimimizi ileri teknolojiyle birleştirdik
‘İçimizden Biri’ köşemizin bu ayki konuğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin köklü kuruluşlarından Topdal Plastik’in sahibi Mustafa Toptal. Mücadele ederek ve adeta tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere gelen Mustafa Toptal, küçük bir atölye ile başladığı iş hayatında bugün 500 kişiyi istihdam eden beyaz eşya, otomotiv ve elektronik sektörüne hizmet eden bir firmanın sahibi konumunda. Çerkezköy OSB’deki firmasında konuştuğumuz Mustafa Toptal, firmanın kuruluş hikayesini ve gelecek hedeflerini bizimle paylaştı.

 

- Okuyucularımızın sizi daha yakından tanıyabilmesi için kendinizden bahsedebilir misiniz?

- 1956 Malatya doğumluyum. 12 yaşında çalışmak için İstanbul’a geldim. Bir kalıpçının yanında çırak olarak işe başladım. 19 yaşına kadar burada çalışıp mesleğimi öğrendim. Daha sonra 19 yaşında plastik kalıp ve enjeksiyon üzerine kendi işyerimi açtım. Yaklaşık 40 yıldır bu işin içindeyim. Her türlü sıkıntısını görerek ve yaşayarak işin içinde bulundum. Bugün de çok şükür buralara kadar geldik.

 

FİRMA İSTANBUL’DA KURULDU

 

- Topdal Plastik ve Kalıp Sanayi’nden bize bahseder misiniz?

- Topdal Plastik ve Kalıp Sanayi, ticari ve endüstriyel plastik malzeme üretimi, plastik kalıp yapımı konularında 40 yıllık sanayi tecrübesini; ileri teknoloji ve alanında uzmanlaşmış bir ekiple birleştirerek faaliyetlerine devam etmektedir. Topdal Plastik ve Kalıp Sanayi,1974 yılında plastik enjeksiyon kalıbı üreten bir firma olarak İstanbul’da kuruldu. 1983 yılında ise 200 tonluk enjeksiyon makineleri ile plastik sektörüne geçiş yaptı.

 

ÇERKEZKÖY OSB’YE GEÇİŞ

Sektör liderlerinden biri olma düşüncesi ile stratejik konum ve büyüme hesapları yaparak 2003 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden 38.000 metrekarelik arsa aldık. Hizmet olanaklarını geliştirmek ve en kaliteli ürünü en uygun şekilde müşterilere sunmak üzere harekete geçtik. 18.000 metrekarelik kapalı üretim alanı kurduk, 14.000 metrekarelik alanı yeni yatırımlar için öngördük.

 

2006’DA ÇOSB’DE ÜRETİME BAŞLADIK

- Firmanızın mevcut yatırımları hakkında bilgi verir misiniz?

- Üretim teknolojilerindeki gelişmeler ışığında dürüstlük, dakiklik, koşulsuz müşteri memnuniyeti ilkeleri sayesinde sektörde tercih edilen güvenilir bir kuruluş olma ilkesi ile yola çıkılarak; 2005 yılında 40 adet enjeksiyon makinesi aldık. Kurulum sürecinin ardından 2006 yılında Topdal Plastik ve Kalıp Sanayi, ÇOSB’ndeki yeni fabrikasında 385 adet kalıp ve 1700 çeşit ürün kartıyla üretime başladı.

İlerleyen teknolojinin ışığında firmamız üretim kapasitesini her geçen gün artırarak kendini geliştirmeye devam etti. Aynı yıl; ISO 9001 ve BSH Product Audit belgelerini aldık. Etkinlik ve verimliliğini daha ilerilere taşıyabilmek için yolumuza hızla devam ederek; 2008 yılında 1000 metrekarelik alana depo kurarak faaliyete geçirdik. 2010 yılında; ISO TS-16949:2009 belgesi aldık. Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında fabrika içinde hammadde, kalıp saklama ve kırma bölümü oluşturduk. Malzeme yükleme ve sevkiyatın kolay yapılabilmesi için sevkiyat ve rampa alanları inşa ettik. Çalışanların motivasyonu ön planda tutarak dinlenme alanları oluşturuldu ve peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Bu süreçte ana sanayicilerimizin talepleri ve en yüksek müşteri memnuniyeti ilkesi göz önüne alınarak, serigrafi baskı bölümü kuruldu.

2011 yılında 1000 metrekarelik ikinci depo alanını kurduk, farklı tonajlarda enjeksiyon makineleri aldık ve 4 adet hammadde silo sistemi kurduk. Plastik kalıp hizmeti vermeye başladık.

 

HATASIZ ÜRETİM SÜREKLİ İYİLEŞTİRME

 

Artan kalite standartlarının sağlanabilmesi, ürün süreçlerinin sürekli olarak geliştirilebilmesi, ürün hatalarının azaltılması ya da giderilmesine ek olarak, üretim süreci sırasında ortaya çıkabilecek problemlerin en hızlı şekilde çözülebilmesi amacıyla firmamızda 3 boyutlu ölçüm cihazımızdan yararlanmaktayız. Bugün firmamız; tüm kaynakları en verimli şekilde kullanarak hatasız üretim ve sürekli iyileştirme ilkeleri benimseyerek kalıp üretimi, plastik enjeksiyon, gruplama işlemleri, baskı ve sıcak yapıştırma alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

- İhracat oranlarınızdan bahseder misiniz?

- Topdal Plastik ve Kalıp Sanayi, toplam üretim kapasitesinin yüzde 40’ını BSH, yüzde 40’ı Açelik geriye kalan yüzde 20’lik kısmı ise LG; BEKO; FORD gibi dünya devi, sektöründe öncü firmalar için kullanmaktadır. Almanya,  İspanya, Rusya, Yunanistan, Bulgaristan başta olmak üzere onlarca ülkeye ihracat yapmaktadır. Sağladığımız istikrarlı kalite ve yükselen çizgimizle birlikte ihracat gelirimizi 2014 yılında daha da artırdık.

 

ÇEVRE KİRLİLİĞİ KAYNAĞINDA ÖNLENMELİ

- Çevreye de son derece duyarlı firmalar arasında yer alıyorsunuz? Çevre ile ilgili de yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz?

- Firmamız; temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın tüm insanlığın hakkı olduğunun bilincindedir. Çevre üzerindeki olumsuz etkileri minimize etmeyi, çevre kirliliği oluşturmadan kaynağında önlemeyi; tekrar kullanımı ve geri dönüşümü mümkün olan ürünlerin kullanımını arttırmayı ve enerji kaynaklarını verimli kullanmayı amaç edinmiştir. Gerekli çevre politikası oluşturulmuş, çalışanlara geri dönüşümün sağlanması ile ilgili kaynak kullanımının artırılması yönünde eğitimler verilmiştir. Çevre bilincinde olan tüm çalışanlarımızın da katılımı ile firmamız ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanmıştır.

 

11 ADET YENİ ENJEKSİYON MAKİNASI YATIRIMI YAPTIK

- Firmanızın yeni yatırımları hakkında bilgi verir misiniz?

- Sürekli iyileştirme ve yeni atılımlar yapmayı en büyük amaçlarından biri haline getiren firmamız, boş üretim alanlarını değerlendirerek kurutma makinesi üst tabla projesini hayata geçirerek işletmemizde robot sistemi kurduk. Üretim kapasitemizi artırmak amacıyla 2015 yılı için 11 adet yeni enjeksiyon makinası yatırımı yaptık.

Yeni ofis binasına taşınarak daha geniş üretim parkuru oluşturacağız. Kurumsallaşma adına yönetim danışmanlığı firmalarıyla çalışmalar başladık.

 

YENİ FABRİKAMIZ HAZİRAN AYINDA ÜRETİME GEÇECEK

Firmamız için en önemli ve heyecan verici gelişmelerden biri de, yapım aşaması hızla süren; 14.000 metrekarelik kapalı alanda kurulan yeni fabrika projemizdir. 2015 yılının Haziran ayında kullanıma hazır hale gelecektir. Yeni binamızda elektrik süpürgesi ve bitmiş ürün alanında hizmet vereceğiz.

 

Hedefimiz; sektöründe uzmanlaşmış, 40 yıllık engin birikimi ve 500 kişilik dinamik çalışan kadrosu ile başta çalıştığımız dünya devi ana sanayicilerimiz olmak üzere; faaliyet gösterdiğimiz plastik ve kalıp sektöründeki gelişmeleri takip ederek müşterilerimize kaliteli hizmet sunmak, ülkemizde ve dünyada güvenilir, saygın öncü kuruluşlar arasına girerek en iyi olmaktır.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106