Öne Çıkanlar TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler Hilal Ünalmış Türkonfed Arçelik Üretim Koordinatörü Alp Karahasanoğlu KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk

Aksa Jeneratör ürünlerini 176 ülkeye ulaştırıyoruz

Aksa Jeneratör San. A.Ş. Global Üretim ve Operasyon Genel Müdürü Nazmi Atalay bu saymızda ‘İçimizden Biri’ köşemizin konuğu. Atalay, “Türkiye, Çin, ABD, Hollanda ve Dubai’de üretim ve ticaret merkezlerimiz var. 1200 çalışanımızla benzin, dizel ve doğalgaz yakıtlı jeneratörler, marin yardımcı jeneratörleri, aydınlatma kuleleri ve jeneratör donanımları üretiyoruz. Ürünlerimizi 176 ülkeye ulaştırıyoruz. Türkiye’nin en çok ihracat yapan 96. firmasıyız. 2021 itibariyle Türkiye fabrikamızı Çerkezköy OSB’ye taşıdık. ÇOSB’de 60 bin metrekare toplam alana sahip yeni fabrikamız Türkiye üretim kapasitesini üç katına çıkararak endüstri 4.0 standartlarına uygun jeneratör üretimi gerçekleştirecek” dedi.

HIZLI AKSİYON ALIP UYGULAYABİLİYORUZ


- Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) katılımcısı olarak Aksa Jenaratör’ü bize tanıtır mısınız?


-Türkiye jeneratör pazarının lideri olarak, Türkiye, Çin, ABD, Hollanda ve Dubai’de bulunan üretim ve ticaret merkezlerimiz ile ürünlerimizi 176 ülkeye ulaştırıyoruz. İnsanların günlük hayatlarına kesintisiz devam etmeleri için tüm enerji ihtiyaçlarını karşılayan çözümler üretme vizyonuyla yola çıkarak hayatın her alanında enerji ihtiyaçlarına 360 derece çözüm sağlayan, tüm operasyonel fonksiyonlarıyla hızlı aksiyon alıp uygulayabilen, müşteri memnuniyetini stratejisinin merkezine konumlandırmış, sektörüne faaliyet gösterdiği her coğrafyada liderlik eden firma olma misyonuyla hareket ediyoruz. Aksa Jeneratör olarak veri merkezleri, madencilik, sağlık, inşaat, telekom gibi farklı sektörlere özel çözümler üretmeye devam edeceğiz.


ÜRETİMDE ENDÜSTRİ 4.0 STANDARTLARINI UYGULUYORUZ

  • Tesislerinizde ne tür üretimler var? Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Firmanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranları nelerdir?

-1 kVA ile 3.125 kVA arası benzin, dizel ve doğalgaz yakıtlı jeneratörler, marin yardımcı jeneratörleri, aydınlatma kuleleri ve jeneratör donanımları üretiyoruz. 2021 itibariyle Türkiye fabrikamızı Tekirdağ Çerkezköy’e taşıdık. Bu 60.000 metrekare toplam alana sahip yeni fabrikamız Türkiye üretim kapasitesini üç katına çıkartarak endüstri 4.0 standartlarına uygun jeneratör üretimi gerçekleştirecek. Aynı zamanda Çin’de bulunan üretim tesisimiz de dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 1.200 kişilik kadromuz ile dünyada enerji ihtiyacının her geçen gün büyümesine paralel olarak artan jeneratör talebine cevap verebilme kapasitemizi ve sunduğumuz özelleştirilebilir çözümlerle birlikte ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz.

ÇOSB’DEKİ FABRİKAMIZ AKILLI BİR FABRİKA

- Son yıllarda ülkemizin ve tüm sanayi kuruluşlarının gündeminde olan sanayide dijitalleşme, nesnelerin interneti gibi dönüşümlerde Aksa Jeneratör hangi aşamadadır? Yapılan çalışmalardan örnekler verir misiniz?

  • Son teknoloji ekipmanlardan oluşan yeni Çerkezköy üretim tesisimiz, Endüstri 4.0 standartlarına uygun şekilde jeneratör üretimi yapmaktadır. Üretim Yürütme Sistemi (Manufacturing Execution System) uygulamasının ilk üretim operasyonu olan sac kesiminden son kontrol noktası olan test istasyonlarına kadar üretimi takip edilebilen akıllı bir fabrikadır. Bunun yanı sıra dijital olarak süreçlerin sürekli kontrol edildiği bir yapıya sahip olan ve dijital ikizi oluşturularak tasarlanan fabrikada sipariş, üretim planı, üretim aşamaları online olarak izlenebilmekte, müşteriye özel sipariş ve komponentlerin izlenebilirliği yapılmaktadır.

AR-GE YATIRIMLARIMIZI HER GEÇEN GÜN BÜYÜTÜYORUZ

  • Ar-Ge çalışmalarınızı bize anlatır mısınız?Sizinki gibi çok büyük ve öncü teknoloji şirketlerinde eğitimin de çok önemi var? Ne gibi eğitim faaliyetleri yürütüyorsunuz?
  • Müşterilerimize kaliteli ve sürdürülebilir hizmet verebilmek ve geleceğin teknolojisini yakalamak için Ar-Ge yatırımlarımızı her geçen gün büyütmek hedefindeyiz. Ar-Ge çalışmalarımız bakanlığımızın Ar-Ge Merkezi statüsündedir. Ar-Ge yatırımlarımızı bilgisayar destekli programlar ile destekleyerek tasarım optimizasyonu ve modülarite sağlıyoruz. Elektrik, yapısal, akışkanlar dinamiği ve ses uzmanlığı için altyapı ve yetkin çalışanlar için yatırımlar yapıyoruz. Böylelikle; mekanik, vibrasyon, ses akustik, termal, akış, sismik analizlerinin 2022 yılı itibarıyla şirket bünyesinde gerçekleştirilmeyi amaçlıyoruz. Gelecek dönem içerisinde jeneratör senkron programlama için kontrol modüllerinin simülasyonlarının yapılacağı bir Ar-Ge laboratuvarı yatırımı üzerinde çalışılarak gerçekleştirilen testlerde de kullanılmak üzere çeşitli ölçüm cihazları yatırımlarını da planlıyoruz.

Eğitim faaliyetlerimize baktığımızda, pandemi etkilerinin devam ettiği 2022 yılında Kazancı Holding’in tüm çalışanlara değer oluşturan bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlayan online eğitim platformu Aksa Akademi’nin geliştirilmesi ve daha kullanıcı dostu hale getirilmesine yönelik çalışmalara odaklanıldı. Aksa Akademi kapsamındaki eğitim sayıları artırılarak ve platformun kullanım kolaylığı geliştirilerek çalışanların daha fazla içeriğe erişmeleri sağlandı.

  • Üniversite sanayi iş birliği için üniversiteler ile birlikte yürüttüğünüz projeler var mı?

  • Üniversiteler ile alternatif yakıtlı güç üretim sitemleri, enerji tasarruf ve ses optimizasyon çalışmaları yapıyoruz.

25 KÖY OKULUNDA ENERJİ EĞİTİMİ VERDİK

  • Hangi sosyal sorumluluk projelerini yürütüyorsunuz?

  • Kazancı Holding bünyesinde yer alan Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Jeneratör ve Aksa Elektrik, 2019 yılında önemli bir sosyal sorumluluk projesi için bir araya gelererek “ENERJİMİZ YARINLARA” adı verilen bir projeye imza atmıştır. Grup şirketlerinin kurumsal iletişim ekipleri Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak, köylerdeki ilköğretim okullarında enerji eğitimleri vermeye başlamışlardır. Grup şirketlerinin gönüllü kurumsal iletişim çalışanlarından oluşan ekip, projenin başladığı 2019 yılı mart ayından pandemi başlangıcı döneme kadar, 8 bin 500 kilometreden fazla yol kat ederek 23 şehirdeki 25 köy okulunda yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye ulaşan ekip, çeşitli illerdeki köy okullarını ziyaret ederek 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine enerji konusunda kapsamlı eğitimler vermiştir.

TET’İN ONUR ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜK

  • İşletmenizin aldığı ödüllerden bize söz eder misiniz?
  • Aksa olarak her yıl birçok ödüle layık görülüyoruz. Geçen yıl aldığımız bazı önemli ödüllerimizi ifade etmek gerekirse, Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği (TET) tarafından Elektrik-Elektronik sektöründe onur ödülüne layık görülürken, “Fortune 500 Türkiye” listesinde, Türkiye’nin en çok ihracat yapan 96. firması olarak yerimizi aldık.

  • ÇOSB hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

  • ÇOSB’nin sağladığı imkanlar, firmalara yol gösterici olmakla birlikte, eğitici nitelikteki uzman kadrosu da örnek seviyededir. Her konuda yapıcı, yol gösterici ve çözüm odaklı olarak fabrikamızın kısa sürede faaliyete geçmesinde çok değerli katkıları olmuştur. Ayrıca eğitim ve sosyal faaliyetlerini de takdirle takip ediyoruz.

BESTELERİN HİKAYELERİNİ KAYIT ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUM

  • Hobilerinizi öğrenebilir miyiz?

  • İyi bir müzik dinleyicisi olmaya çalışıyorum. Sadece dinleyerek değil her şarkının bir hikâyesi vardır diye bunları araştırıp bulmaya ve tabii ki arkadaşlarım ile paylaşmaya çalışıyorum. Şiir okumak ve bazen de yazmak için vakit ve ortam ayarlamaya çalışıyorum. Hayata, insanlara, doğaya dair. Hikayesini beğendiğim besteleri kayıt altına almaya çalışıyorum. Ahşap ile uğraşmak ve kendi maketlerimi üretmek uzun yıllardır planlarım arasında yer alıyor.

  • Nazmi Atalay’ı bize tanıtır mısınız?

  • 1968’de Çanakkale’de doğdum. 1989’da Yıldız Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun oldum, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadi Enstitüsü İşletme İhtisas programını tamamladım.1990 yılında profesyonel çalışma hayatına Dikiş Makine Üretim Fabrikasında Atölye Şefi olarak başladım. Askerlik görevimin ardından 1992’de Aksa Jeneratör A.Ş.’de çalışmaya başladım, yurt içi ve yurt dışı lokasyonlarda ve genel merkezde sırasıyla Satış Mühendisi, Bölge Müdürü, Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. Halen Aksa Jeneratör San. A.Ş. bünyesinde Global Üretim ve Operasyon Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106