Öne Çıkanlar GİRAY DUDA Arakelyan Türkonfed Orhan Turan Global Sanayici

Hazır yemekte merdivenaltı üretimin önüne geçilsin

Bu sayımızda ‘İçimizden Biri’ köşemizin konuğu Lider Hazır Yemek, Sosyal Hizmetler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Mıstık. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi katılımcısı Lider Catering’in 270 çalışanıyla Çerkezköy ve Çorlu başta olmak üzere toplam 190 firmaya yemek hizmeti sunduğunu belirten Mıstık, “Merdivenaltı üretim yapanlar sektörümüzün en büyük sıkıntısıdır. Bu işletmeler, insan sağlığını ve hijyenik kuralları gözetmeksizin sektöre adım atmakta, gıda üretimi için gerekli hiçbir belgeyi tamamlaymamaktadır. Daha sıkı denetimlerle bu işletmelerin önüne geçilebilir” dedi.

- Okuyucularımızın sizi daha yakından tanıyabilmesi için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

- 1967 yılında Bulgaristan’ın Razgrat ilinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi kasabamızda bulunan okulda tamamladım. Lise eğitimimi de tamamladıktan sonra, 1989 yılında Bulgaristan’dan Türkiye’ye gerçekleşen göç esnasında ailem ile birlikte Çerkezköy’e yerleştim.

RESTORAN İŞLETMECİLİĞİNDEN CATERİNG HİZMETİNE GEÇTİK

- Firmanızın kuruluş hikayesini anlatır mısınız?

- 2002 yılında Lider Catering’in temellerini atmadan önce, restaurant işletmeciliği deneyimine sahiptim. Yaklaşık 10 yıl bu işle uğraşmanın neticesinde, Çerkezköy gibi potansiyeli yüksek ve sanayinin merkezi haline gelmiş bir bölgede catering (hazır yemek) sektörüne girme kararı verdim.  Lider Catering, Çerkezköy ve Çorlu’da olmak üzere toplam 190 firmaya yemek hizmeti sunmaktadır. Bünyemizde 270 kişi çalışmaktadır.

”ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve ISO 22000 Gıda Zinciri Güvenliği Belgesi” ile en iyi olma çabası içindeyiz. Lider Catering, 12 yıllık kısa tarihine rağmen, bölgemizin en büyük catering firması olmuştur. Şirketimiz, 2002 yılında mütevazı bir yapı ile üretime başlayıp, 2008 yılında, 7.000 civarında günlük üretime yetecek kapasitesiyle yeni yerine geçmiş ve son olarak 2011 yılında artan talepler doğrultusunda şu anki tesisine kavuşmuştur. Şirketimizin hızla büyümesini sağlayan faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Ø  Müşterinin şikayetlerine ciddiyetle yaklaşma; hızlı, pratik, kalıcı çözümler bulabilme,

Ø  Müşteri ile olan ilişkilerin sadece sorun odaklı olmaması, bu ilişkilerin düzenli ve periyodik aralıklarla ilerlemesi,

Ø  İnsanların zihninde yer edinen klasik “yemekhanecilik” anlayışını, modern zamanın getirileriyle entegre ederek, Catering firmasının nasıl olabileceğini gösterebilme becerisi gibi faktörler başarımızın ve hızlı büyümemizin satır başlarıdır.

- Yıllık cironuz kaç TL?

- Şirketimiz sermayesİ,  3.000.000 TL olup tamamı ödenmiştir. Yıllık ciromuz 18.000.000 TL civarındadır.

HİZMETLERİMİZ ARASINDA PİKNİK VE MANGALDA VAR

- Nasıl hizmet sağlıyorsunuz, kalite anlayışınızı özetler misiniz?

- Taşıma yemek, ana hizmet birimimizdir. Düzenli ve geniş servis ağımızla, ÇOSB, Veliköy, Velimeşe, Ulaş, Türkgücü mevkilerine yemek hizmeti sağlamaktayız. Klasik menülerin dışında, İtalyan, Yunan, Meksika ve Osmanlı mutfağından esintiler sunarak, dünya mutfaklarını, müşterilerimizin ayağına götürüyoruz.  Yaz aylarında, hizmet sunduğumuz firmalarla koordineli olarak, piknik ve mangal gibi organizasyonlara yer veriyoruz. Özellikle pikniklerde, değişik etkinliklere yer vererek, firma çalışanlarının iş stresinden uzaklaşmalarına yardımcı oluyoruz.



Catering sektöründe, irili-ufaklı birçok firma yer almaktadır. Fazla gelişmemiş catering firmaları, fabrikalar dışında, küçük üretim yerlerine de hizmet götürerek pazarda yer alma çabası içindedirler. Sektörümüzde rekabetin anahtar kelimesi fiyattır. Kaliteden ödün verildiği tespit edilse de fiyat bazen vazgeçilmez olabiliyor.

PERSONELİN SAĞLIK VE EĞİTİMİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Lider Hazır Yemek olarak sunduğumuz her türlü hizmetin profesyonelce ve en üst kalite düzeyinde gerçekleştirilmesi için maksimum özen gösterilmektedir. Hizmet standartlarını yüksek düzeyde tutabilmek için aşçı ve aşçı yardımcısından bulaşık temizleme hizmetleri sınıfına kadar tüm personelimizin, kalifikasyonu, eğitimi ve yönetimi hususları üzerinde titizlik ve ciddiyetle durmaktayız. Konusunda eğitimli çalışanlarımızın ortak katılımı ve çabasıyla müşteri isteklerine ve kalite standartlarına uygun, hijyenik şartlarda, ekonomik şekilde, istenilen teslim süresinde, kaliteli servis anlayışıyla, sürekli iyileştirme faaliyetleri ile maliyetleri düşürerek, müşterilerimizin memnuniyetini sağlamayı amaçlıyoruz.

HAZIR YEMEK SEKTÖRÜNDE DENETİM ARTIRILSIN

- Sektörün önündeki engeller, sorunlar nelerdir? Bu sorunlarla ilgili çözüm önerileriniz nelerdir?

- Halk arasında alışılagelmiş, “merdivenaltı” benzetmesi, sektörümüzdeki en büyük sıkıntıdır. Bu işletmeler, insan sağlığını ve hijyenik kuralları gözetmeksizin sektöre adım atmakta, gıda üretimi için gerekli olan hiçbir belgeyi de tamamlamamaktadırlar. Daha sıkı denetimlerle bu işletmelerin önüne geçilebilir.

EN BÜYÜK HOBİM YENİ LEZZETLERİN KEŞFİ

- İş dışında yaptığınız hobileriniz nelerdir? İşin stresinden uzaklaşmak için neler yapıyorsunuz?

- Yeni lezzetler keşfetmek en büyük hobim halinde. Değişik yörelerden, değişik mutfaklardan öğrendiklerimi müşterinin beğenisine sunmak epey keyifli oluyor. Bunun için çok seyahat ederim. İşi ve sosyal hayatı da bu şekilde götürebiliyorum. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner97

banner96

banner95

banner91

banner90

banner89