Öne Çıkanlar Hilal Ünalmış KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk CEVAHİR UZKURT TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler

Hedefim Çerkezköy’e bir ralli alanı kazandırmak
ARİF ESEN

Poşetsan Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Gamgam’ı bu sayımızda ‘İçimizden Biri’ köşemizde ağırlayacağız. Renkli kişiliği ve otomobil sporlarına tutkusuyla tanınan Kemal Gamgam, “Hedefim Tekirdağ ya da Çerkezköy’e bir ralli alanı kazandırmaktır. Bu konuda önümüzdeki günlerde kafa yormaya başlayacağım. Böyle bir faaliyet gerçekleşirse tanıtım açısından çok olumlu sonuçlar verir. Yerel yönetimlerin konuya ilgi göstermesini bekliyorum” dedi.

Gamgam, firmaları hakkında ise şunları söyledi: “Poşetsan 1996 yılından beri de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bazı konularda Türkiye’nin en önemli ambalaj firmalarından bir tanesidir. Bugün üretim değer ve ölçekleri bakımından dünya standartlarına sahibiz.” 

- Sayın Kemal Gamgam öncelikle sizi, sonra firmanız Poşetsan’ı tanıyabilir miyiz?

- 1958 yılında İstanbul’da doğdum. 29 yıllık evliyim ve bir oğlum, bir kızım var. İlk iş hayatıma babam ve ağabeyimle birlikte Gamgam Gıda’da başladım. 1980 yılında bugünkü Yönetim Kurulu Başkanımız ağabeyim Kazım Gamgam ile birlikte Poşetsan’ı kurmaya karar verdik. 34 yıldır Poşetsan’da ağabeyimle birlikteyiz. Poşetsan ilk olarak 4. Levent’te 500-600 metrekarelik bir alanda kuruldu. Atölye şeklinde başladı. Daha sonra Küçükköy’de 3 bin 200 metrekarelik bir fabrika binamız oldu. 1996 yılından beri de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bazı konularda Türkiye’nin en önemli ambalaj firmalarından bir tanesiyiz.

DÜNYA STANDARTLARINDA ÜRETİM YAPIYORUZ 

- Poşetsan’ın üretimi hakkında bilgi verir misiniz?

- Başlangıç üretimimiz un ve çay sektörüne yönelik kağıt poşetti. Daha sonra ambalajın çeşitli sektörüne girdik. Kağıt poşet konusunda Türkiye’nin lider firmalarından bir tanesiyiz. Bugün üretim değer ve ölçekleri bakımından dünya standartlarına sahibiz. Üretim alanlarımızı şöyle sıralayabilirim:

Sunpack (Aseptik Ambalaj Grubu); Üç ayrı üretim hattında çok katlı ve aseptik doluma uygun sıvı gıda ambalajlarını Poşetsan, Sunpack markasıyla dünyaya sunmaktadır. İzli (pilyajlı) ve izsiz (pilyajsız) olmak üzere iki ayrı çözüm alternatifine sahiptir. Sunpack ürünleri hijyen ve sağlıkta yüksek kalite standardını temsil eden BRC/IOP belgesi güvencesiyle üretilmektedir. Poşetsan laboratuvarında tüm gerekli testler yapılmaktadır. Bakım, revizyon çalışmaları ve teknik servis hizmeti de uzman mühendis kadrosu tarafından verilmektedir. İsteğe bağlı olmak üzere ambalaj için grafik tasarım hizmeti de sunulmaktadır.

Ürün çeşitleri; Meyve Suyu Ambalajları, UHT Süt Karton Ambalajları, Diğer Sıvı ve Viskoz Gıda Ambalajlarıdır. Baskı tekniğimiz 8 renk tifdruktur.


Fleksibıl Ambalaj Grubu; Poşetsan çok katlı ve farklı yapılar kullanılarak üretilen fleksibıl ambalaj grubunda pek çok sektöre uygun ambalaj çözümleri sunmaktadır

Bu alanda ürün çeşitlerimiz şöyle;

- Un ve Unlu Mamül Ambalajları, 

- Yağ ve Yağ Ürünleri Ambalajları, 

- Çorba, Baharat, Hazır Gıda Ambalajları

 - Çay, Kahve, Kakao ve Toz Ürün Ambalajları

 - Yaş ve Kuru Maya Ambalajları

 - Kuruyemiş Ambalajları

 - İlaç ve Sağlık Ürünleri Ambalajları

 - Kolonyalı ve Islak Mendil Ambalajları

 - Kozmetik Ürün Ambalajları

 - Endüstriyel Amaçlı Ambalajlar (Yalıtım Malzemeleri, Endüstriyel Sargılıklar vb.)

- Diğer Sanayi Kolları için Tek veya Çok Katlı Ambalajlar

Baskı tekniğimiz 10 renk tifdruk (100 cm genişliğine kadar baskı), 8 renk flekso (130 cm genişliğine kadar baskı).

Kağıt Poşet Grubu; Çay, un, irmik ve nişasta poşetleri, fast food / hızlı servis poşetleri, alışveriş torbaları, aseptik ambalaj, fleksibıl ambalaj, kağıt torba, çay poşeti, un torbası.

200 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

- Poşetsan kaç kişiye istihdam sağlıyor? 

- Çerekezköy OSB içindeki fabrikada 18 bin metrekarelik kapalı alanda 200 kişi çalışıyor. Yurtiçi ve yurtdışına çalışan, satışının yüzde 33’ünü ihraç eden bir firmayız. Her yıl aşağı yukarı yüzde 15 civarında büyüyen Türkiye’nin önemli firmalarından bir tanesi. 

MARKALI ÖZEL ÜRETİM YAPIYORUZ

- Hangi firmalara üretim yapıyorsunuz?

- Kağıt poşet olarak, en önemli müşterilerimizden bir tanesi çay poşeti. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü. Özel firmalara da çay poşeti üretiyoruz. Önemli un firmalarına üretim yapıyoruz. Kağıt poşet bölümünde alışveriş torbaları da imal ediyoruz. Flexibıl bölümünde Dr. Octer’e üretim yapıyoruz. Önemli müşterilerimizden bir tanesi de Ülker. Aseptik bölümünde ise, meyvi suyu ambalajı, süt ambalajı üretimleri yapıyoruz. Gerisi de ihracat. Balkanlar, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine özel ambalaj üretimi yapıyoruz. Üretimimizin tümü markalı üretimdir.  Siparişe dayalı üretim yapıyoruz. Her firmanın markasına göre yapılmış özel üretimlerdir.


ARA ELEMAN BÜYÜK SORUN

- Kalifiye ve ara eleman açısından sorun yaşıyor musunuz?

- Sektör olarak Türkiye genelinde en önemli konu ara eleman sorunudur. Çok sayıda yeni endüstri meslek liseleri açılmalıdır. Bu açıdan ÇOSB’nin Teknik Lise açmasını çok önemsiyorum, takdirle karşılıyorum. Eli anahtar tutan elemanlara ihtiyaç var. Bunu yetiştirmek için okullara ihtiyaç var. İnsanların iyi bir yurttaş olabilmesi için onları anlatan eğitim sistemine ihtiyaç var. Bu konuda Türkiye’nin geriye gittiği kanaatindeyim. İnsanlarımız gittikçe hoşgörüsüz oluyor. Birbirine karşı sevgi ve saygısı olmayan insanlar olmaya başladık. 

Özellikle trafikte çok saygısız oluyoruz. Okullarımız yetersiz eğitim veriyor öğrencilerimiz eğitimsiz. İnsanlar bilinçsiz. Bu konularda gittikçe geriye gidiyoruz.  Ara eleman sorunlarını eğitimle çözeceğiz. Her işin eğitimle olacağını bilmemiz lazımdır. İnsanlar dizi filmlerle yaşıyor. Yurtdışında bir kişinin yaptığı işi Türkiye’de iki kişi yapıyor. 

ÇOSB ÇOK BAŞARILI

- ÇOSB’nin içinde faaliyet yürütüyorsunuz? ÇOSB’yi yönetimi ve çalışmaları hakkında nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerini çok başarılı buluyorum. ÇOSB yönetimini çok başarılı buluyorum. ÇOSB’nin içinin gerçekten iyi firmalar tarafından doldurulduğuna inanıyorum. ÇOSB çok önemli işler yapılıyor. Diğer OSB’leri de görüyorum bence en iyisi Çerkezköy OSB, Avrupa standartlarında bir OSB’ye sahibiz.




SANAYİ ODASI OLMAMASI ÇOK GARİP 

- Tekirdağ Sanayi Odası çalışmaları hakkında neler söyleyeceksiniz?

- Tekirdağ’da bir ‘Sanayi Odası’nın olmaması garip bir durumdur. Olmazsa olmaz bir konudur bizim için. Tekirdağ Sanayi Odası kurulmalıdır. Hatta geç kalınmıştır. Sanayi Odası kurma çalışmalarını destekliyorum. Tekirdağ ili genelinde bildiğim kadarıyla 1438 sanayi siciline kayıtlı firma var. Bu sayı aslında 1700’ü aşıyor. 1700 tane üretici firmanın Sanayi Odası olmaması çok ama çok garip.

OTOMOBİL SEVDALISIYIM

- Sizin çok renkli bir kişiliğiniz olduğunu biliyoruz. Hobileriniz hakkında neler söyleyeceksiniz?

- Benim hobilerimden bir tanesi otomobil. Otomobil sevdalısıyım. 56 yaşındayım halen yarışıyorum. 1978 yılından bu yana devam bir hobi. Ralli, oto kros ve tırmanmada şampiyonluklarım ve iyi derecelerim var. Yarışlara katılmış 34 otomobilim var. Halen devam ediyorum. İstanbul Rallisi’nde yarıştım. Bu ay Avrupa Rallisi’nde yarışacağım. Yarış otomobillerini sergilediğim kendime ait bir garajım var. Hayatımda ailem, işim ve otomobil benim hobilerim. Çerkezköy’de yarış otomobili ve klasik otomobil sergisi açmak istiyorum.

50-60 DÖNÜMLÜK ATIL DURUMDA BİR YER LAZIM

- Çerkezköy’de ralli yapacak alan var mı?

- Çerkezköy’e ralli kros pisti kazandırmak istiyorum. Böyle bir pist olursa güzel toprak yol bulursam İstanbul’da federasyonla birlikte Çerkezköy’de ralli yapmak istiyorum.  Maalesef rallinin doğduğu memleket Finlandiya’dır. Orada toprak yollar asfaltlanmıyor bu iş devam etsin diye. Bu işe önümüzdeki günlerde kafa yoracağım. Ralli kros pisti için Belediyelerin veya yerel yönetimlerin yardımıyla 50-60 dönümlük atıl durumda bir yer lazım. Böyle bir yer bulursak yapımı çok fazla masraf istemeyen bir alan. Antalya’da çok güzel bir ralli kros pisti vardı ama oraya da TOKİ bina yaptı. 


- Çerkezköy ve Tekirdağ’ın tanıtımına büyük katkı yapmış olursunuz?

- Trakya’da çok güzel yollar var. Tanıtımlar bu tip organizasyonlar başlar. Eğer bu bölgede bunu yaparsak
bölgemizi uluslararası alanda tanıtabiliriz. 
- Sosyal sorumluluk alanında ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

- Burs verdiğimiz öğrencilerimiz var. Sosyal sorumluluk çerçevesinde bunları yapıyoruz. Başarılı bulduğumuz bize müracaat eden ilerde bu memlekete hayırlı olacak kişilere her türlü yardımı yapıyoruz. Bedensel Engelliler Vakfı’na yardımlarımız oluyor.  Sanayiciler gerçekten çok önemli bireylerdir. Her şeyiyle bu ülkeye hizmet eden kişi demektir. Sanayicilik kutsal bir meslektir. Burada üretim yapan herkes çok önemlidir. 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106