Öne Çıkanlar Rüştü Bozkurt Kişisel verilerin korunması kanunu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ömer nart Yapay Zeka

Senpa Boya aylık 700 ton kapasiteyle üretim faaliyetlerini sürdürüyor

Sektörün öncü kuruluşlarından, Senpa Boya Baskı Apre Kumaş San. ve Tic. A.Ş. üretim faaliyetlerini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne (ÇOSB) taşıdı.

Senpa Boya’nın faaliyetleriyle ilgili açıklama yapan Senpa Boya Baskı Apre Kumaş San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İsmet Kızılkaya, “Firmamız, ÇOSB sınırları içinde, 1. Kısımda 2018 yılında faaliyete başladı. 17.000 metrekare kapalı alanda, aylık 500/700 ton kapasitesiyle üretim yapmaktayız. Şirket bünyesinde, rotasyon baskı, merserize, örme boyama bölümleri bulunuyor. Her türlü örme kumaş üretimi yapıyoruz. Kumaş ihracatı yapmakla beraber, ihracat yapan firmalara da üreterek satışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

AR-GE ÇALIŞMALARI

Firma olarak Ar-Ge çalışmalarına sürekli devam ettiklerini kaydeden Kızılkaya şunları söyledi: “Toplam 200 çalışanımız bulunuyor. Yeni kurulan bir firma olarak, gerekli yatırım ve çalışmalar yaparak, bu yıl ihracata başladık. Üretimimizin yaklaşık yüzde 15 kadarı ihracat ediyoruz. Firmamızdaki RF kartları ile tüm veriler anında elde edilerek tüm prosesler kontrol ediliyor. Müşterilerimiz internet üzerinden sağladığımız sistemle siparişlerine o an hangi proseste ve hangi işlem yapılmakta olduğunu takip edebiliyor. Müşterilerimize sunduğumuz değişik alternatifler ile Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalite yönetim sistemleri İSG eğitimlerimize tüm çalışanlarımızın katılmasını hassasiyetle takip etmekle birlikte, ulusal ve uluslararası kuruluşların sektörle ilgili açtıkları eğitim ve seminerlere ilgili çalışanlarımız gönderilerek, bilgi ve tecrübelerini arttırmalarını amaçlıyoruz.”

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Sosyal sorumluluk anlanında yaptıkları çalışmalara da önem verdiklerinin altını çizen Kızılkaya, “İstanbul Üniversitesi Teknokent bünyesinde yazılım ve donanım geliştiren firma ile ortak geliştirdiğimiz projeler üzerine çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kızılkaya, ÇOSB’ye ilişkin görüşlerini de şu sözlerle açıkladı: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölge yönetimi, yeni bir firma olarak ilk geldiğimiz günden itibaren bize her türlü desteği ve ilgiyi gösterdi. Bunu geçen süre içinde, almış olduğumuz temel hizmetlerin (elektrik, su, doğalgaz, servis) aksamamış olması da göstermektedir ki; ÇOSB’nin neden Türkiye genelinde bulunan OSB’ler içinde ilkler arasında olduğunu gösteriyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106