Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi Türkonfed GİRAY DUDA CEVAHİR UZKURT

‘Sınırları zorlayan ve zoru seven bir kişiliğim var’

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) sayılı katılımcılarından Bony Çorap’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gülkaya, Bony Çorabı ve yeni projelerini değerlendirdi. 1300 kişi istihdam eden Gülkaya, girişimcilik ruhuyla vapurlarda satışla başladığı iş hayatını ve bugün geldiği noktayı ‘Global Sanayici’ye anlattı.

- Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?


- Çok küçük yaşlarda kendimi ticaretin karmaşık ama bir o kadar da cezbedici yapısının içerisinde bulmuş, yeniliğin ışığını yol gösterici yapmış ve girişimci ruhumu hiç kaybetmemiş biriyim. Belki de aile mesleğimi icra ediyor olmamdan dolayı duyduğum gurur ve aldığım zevk ile iş hayatında aktif olarak yer almaktayım.


İlkokulu Fındıkzade Çapa İlkokulu’nda okuduktan sonra, Şehremini Ortaokulu’na devam ettim. O dönemde yaşanan sağ-sol çatışmalarından dolayı Suadiye’ye taşınmak durumunda kaldık ve Suadiye Lisesi’ne geçtim. Bu dönemde baktım hem çalışıp, hem okumam gerekiyor Sultanahmet Akşam Ticaret’e girdim ve orada eğitimimi tamamladım. Hayatımda en güzel satışları gemilerde yaptım. Hatta bir gün yine vapurda çorap satıyorum, Karaköy-Kadıköy son seferi ama benim elimde 15 adet çorap kalmış. Bunları satmanın bir yolunu bulmalıyım dedim ve aklıma hemen çorapların hepsini alabilecek bir kişiyi bulmam gerektiği geldi. Hemen tonton, iyi giyimli bir amcanın yanına oturdum ve bir taraftan kazandığım paraları, bir taraftan da çorapları saymaya başladım. Amca tabi ki ne yapıyorsun evladım diye soru, bende hemen amcacığım hem çorap satıp aileme destek oluyorum, hem de okuyorum cevabını verdim. Bütün çoraplar o an satılmıştı bile. Bu da benim güzel bir anımdır…


1250 SON TEKNOLOJİ MAKİNE, 1300 PERSONEL


- İş hayatınızda nasıl bir girişimcisiniz?


- Sınırları zorlayıcı ve zoru seven kişiliğim, beni kolayı seçmekten daima uzaklaştırdı. Şimdilerde çocuk diye adlandırdığımız yaşlardayken zor bir karar alarak, tarifi mümkün olmayan istek ve arzuyla çıktığım yolda şu anda yaklaşık 1250 son teknoloji makine, 1300 personel ve 50.000 metrekare üretim alanımla dünya markalarının gözde tedarikçisi konumundayım.

2010 yılında kendi markamız olan Katia ile yeni bir hamle yaptık. Güçlü üretim kapasitemizi, genç ve dinamik tasarım ekibimizle birleştirerek inançla çalışmalarımıza başladık. Şu an Katia markamızla yurt içi ve yurt dışında 25 ayrı noktada mağaza ve bayilerimizle hizmet vermekteyiz. Kalite esas alınarak oluşturulmuş standartlarımızdan ödün vermeden, daha da iyiye adım atarak, yeni mağazalarımızla da hizmetimize devam edeceğiz. Katia olarak bünyemizde birçok dünya markalarının distribütörlüğünü üstlenmekteyiz. Sadece çorap alanında değil iç giyim konusunda da iddialıyız. Hayatımın her alanında kazandığım tecrübelerimi elimden geldiğince Katia’da birleştirmeye çalışıyorum. Aslında yeni bir marka olmasına rağmen müşterilerimizden aldığımız takdir ve teşekkürler beni daha da cesaretlendiriyor.


AVM, KOLEJ VE 5 YILDIZLI OTEL


- Yeni projeleriniz var mı?


- Yeni bir oluşum içine girerek Çerkezköy’de AVM yatırımı yapıyoruz. Çerkezköy için sadece alışveriş amaçlı değil, buradaki nüfusun ihtiyacına cevaben; sosyalleşme alanları olan ve aileleri ile kaliteli vakit geçirebileceği bir kompleks oluşturacağız. Bu çevrede bir kolej ve bir de beş yıldızlı otel projemiz var.


Ben daima ileriye dönük ve gelişime açık bir yapıda davranmışımdır. Her düşünceye önem verir, faydalı olan bilgileri kendime kılavuz etmeye çalışırım. Vatanıma ve milletime yararlı bir iş adamı olmak, ticarete atıldığım ilk yıllardaki gibi şuanda da asıl amacım. Başladığım günden bu yana yanımda olan ve desteklerini benden esirgemeyen herkese minnettarım.




……

Bony Tekstil yıllık 100 milyon çift çorap üretim kapasitesine sahip


BONY, Hasan Gülkaya tarafından üretim ve satış amacıyla 1986 yılında kurulmuş, sektörün öncüsü olan bir firmadır. Kurulduğumuzdan bu yana planlı, programlı ve istikrarlı bir büyüme grafiğine sahip olarak mükemmeliyetçi bir tutum ile müşteri odaklı çalışma prensipleri edinilmiştir.

Fransa, İspanya, İtalya, İsveç, İngiltere, Rusya, Japonya ve Amerika gibi bir çok dünya ülkeleriyle oluşturduğu 50.000 metrekarelik güçlü üretim parkurunun yanında; bilgiye verdiği önem, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarını takip eden uzman tasarım ve teknik ekibi ile dünya modasını güncel takip ederek, ihracata halen devam etmektedir.

Bony, yıllık 100 milyon çift çorap üretim kapasitesine sahip olup, bu üretimin tamamını kendi mülkiyeti olan fabrikada gerçekleştirmenin yanı sıra bünyesinde geliştirdiği işletim sistemi ile her aşamasını takip edebildiği üretim, paketleme ve kalite kontrol sistemi sayesinde müşterilerine en kaliteli servisi verebilmektedir.


Bony, hemen hemen her türdeki çorap taleplerine cevap verebilecek sektörün sayılı üretici firmalarından biridir. Bony, başarılı yönetimi, güçlü sermaye yapısı, gelişen teknolojiye ayak uydurması ve tüketici eğilimlerini dikkate alması gibi özelliklere sahiptir.


Bony’nin aldığı ulusal ve uluslararası başarı belgeleri şunlardır: Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi onur plaketleri, Tekirdağ vergi rekortmenliği yanı sıra SGK primlerini düzenli ödemenin gurur plaketleri 2012 yılı Tekirdağ ili ihracat birinciliği ödülü, Türkiye’nin en seçkin ihracatçı birlikleri İTKİB ve İHKİB ‘den yıllarca üst üste alınmış gümüş, altın ve platin ihracata katkı ödülleri ve tabi ki yüzlerce ödülün yanında, Avrupa Birliği genelinde şirketlerarası, mükemmellik yenilikçilik ve iyi uygulama alanında övünç kaynağı bir ödül. Avrupa İş Ödülleri birinciliği.


Bony üretim alanında dünyada var olan ulusal ve uluslararası her tür üretim kalite belgeleri ve Global Organik Tekstil Sertifikasına sahiptir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106