Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi CEVAHİR UZKURT Arif Esen ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu ÇOSB Girişimcilik Paneli

Uluslararası ve ulusal firmalara akredite bir laboratuvarımız var

‘İçimizden Biri’ köşemizin bu sayıdaki konuğu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) önemli firmalarından, İstanbul Terbiye Boya San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kuzucu. Kuzucu, “Aylık kapasitemiz 2 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip tesisimizde 175’in üzerinde kadrolu çalışanımızla ulusal ve uluslararası firmalarla akredite olmuş laboratuvarlarımız ve üretim prosedürlerimizle ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

-Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) katılımcısı olarak İstanbul Terbiye’yi bize tanıtır mısınız?

- 2017 yılında yine dokuma kumaş sektöründe faaliyet göstermekte olan sektörünün öncülerinden Erka Kumaş ve Yılmaz Kumaşçılık ortaklığıyla güçlerimizi birleştirerek İstanbul Terbiye ve Boya firmasını kurduk. İstanbul Terbiye Boya, adından da anlaşılacağı üzere dokuma kumaşların terbiye ve boyama işlemlerinin yapılması amacıyla kurulmuş bir tesistir.

Fabrikamız toplam 30.000 metrekare arazide 18.000 metrekare kapalı alanda kurulu, tekstil teknolojisinde son yenilikleri içeren, çevreci politikalarla üretim prensibini edinmiş sektördeki önemli oyunculardan biridir. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) bulunan tesisimizde, genç, dinamik, kendi alanında uzman çalışanlarımızla dokuma kumaş boya ve terbiye işlemleri ile hizmet vermekteyiz.

Yüzde 100 pamuklu kumaşlardan tutun, bunun yanı sıra pamuklu elastanlar, polyester pamuk, pes/vis tencel, pamuk tencel, yüzde 100 tencel, keten, naylon karışımlı dokunmuş kumaşları, PFD, reaktif, dispers, sülfür, indanthrene, indigo gibi çok çeşitli metodlarla üretim yapmaktayız.

-Tesislerinizde ne tür üretimler yapıyorsunuz. Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Firmanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranları nelerdir?

- Aylık kapasitemiz 2 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip tesisimizde 175’in üzerinde kadromuzla ulusal ve uluslararası firmalarla akredite olmuş laboratuvarlarımız ve üretim prosedürlerimizle ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Fabrikamız GOTS, OCS, GRS, RCS, Oeko-Tex sertifikalarına sahip olup uluslararası standartlara uygun üretim yapmaktadır.

Kumaş ve kimyasallar stokumuza düştüğü andan itibaren tamamen dijital ortamda veri girişi yapılmakta ve takip edilmektedir. Ayrıca tüm aşamalarda tartım, dozajlama işlemlerine varıncaya kadar tamamı bilgisayarlar kullanılarak yapılmaktadır. Su ve enerji tüketimi sınırlandırılmak üzere makine, kimyasal, proses seçimleri yaparak her üretimi kendi başına bir Ar-Ge olarak görüyoruz.

Tekstil sektöründe müşteri ihtiyaçları doğrultusunda yüksek kalite kumaşları, doğru fiyat ve doğru termin ile ticari ahlaki ön planda tutarak üretmek en büyük misyonumuzdur. Ayrıca, çalışanlarımızın yaşam standardını artırmak ve Avrupa’nın önde gelen tedarikçilerinden biri olmak vizyonuyla çalışıyoruz. Müşteri odaklı çalıştığımız için müşteri memnuniyetini yakalamak çalışma motivasyonlarımız arasındadır.

İleri teknolojiyle şekillendirdiğimiz üretim tesisimizde, dokuma kumaş terbiye ve boya hatlarımızda Avrupa standartlarında üretim yapmaktayız. Bunun yanı sıra, 2018 yılında yenilenen fizik ve kimya laboratuvarlarımızda dünyada ünlü markalara akredite edilmiş olup, ihracatçı, konfeksiyoncu firmalara hizmet vermekteyiz.

Bizde zaman çok önemlidir. Alınan siparişleri zamanında ve daha hızlı bir şekilde teslim edebilmek temel gayemizdir. Değişen trendler doğrultusunda müşteri tercihlerini ön planda tutuyoruz. Kaliteye önem veren şirketimiz müşterilerine en iyi hizmeti vermektedir.

-Üniversite sanayi işbirliği için üniversiteler ile birlikte yürüttüğünüz projeler var mı?

- Üniversitelerle işbirliği içerisinde olup stajer öğrenciler kabul ederek onları tekstil terbiye sektörümüze kazandırmaya çalışmaktayız. Eğitime oldukça önem verip, özellikle kız öğrencilerin eğitimini destekliyoruz. Özelikle Trakya bölgesinde çalışan öğrencilerin başarılarıyle gurur duymaktayım.

-Son yıllarda ülkemizin ve tüm sanayi kuruluşlarının gündeminde olan sanayide dijitalleşme, nesnelerin interneti gibi dönüşümlerde İstanbul Terbiye hangi aşamadadır? Yapılan çalışmalardan örnekler verir misiniz?

- İşletmemizdeki makine parkurumuzu teknolojinin sağladığı tüm imkanlarla yenileyerek çağımızın üretim sistemlerine ayak uydurmaktayız.

-ÇOSB hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

- ÇOSB ülkemizin en gözde organize sanayi bölgelerinin başında gelmektedir. Yönetim ve organizasyonlarımızda her alanda sorumluluklarını yerine getiren bir yapıdır. Burada olmaktan mutluyuz ve gurur duyuyoruz.

YILMAZ KUZUCU KİMDİR?

1959 Kırşehir doğumluyum. Evli ve 2 çocuk babasıyım. Lisans eğitimimi, Ankara Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1982 yılında tamamladım. Marmara Üniversitesinde İktisat’ta Yüksek Lisans ve Doktora yaptım. İş hayatımın yanında bir süre yarı zamanlı olarak öğretim görevlisi olarak üniversitede dersler verdim. 1982-1992 yılları arasında Türkiye İş Bankası tekstil iştiraklerinde profesyonel yönetici olarak görev yaptım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106