Öne Çıkanlar ÇOSB Habertürk Bakış programı ÇOSB Girişimcilik Paneli Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Üretimimizi hijyenik koşullarda en son teknolojik makinalarla yapıyoruz

Hijyenik ürünler imal eden Paksel Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Alber Köksal’ı Global Sanayici’nin bu sayısında ‘İçimizden Biri’ köşemizde ağırladık. Köksal, TİM’in (Türkiye İhracatçılar Meclisi) 1000 ihracatçı listesinde yer alan Paksel’in kuruluşunu ve üretim süreçlerini anlattı.

-Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin (ÇOSB) yeni katılımcısı olarak Paksel Kimya fabrikasını bize tanıtır mısınız?

- Paksel Kimya 1991 senesinde Türk sanayisinin kalbi sayılabilecek Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde hijyenik ürünler üretimi ve satışı amacıyla kuruldu. Paksel Kimya için hijyenik ürünler pazarında bulunmak demek sattığınız ve sorumlu olduğunuz çeşitli hijyenik ürünlerin durmadan geliştirilmesi ve tüm dünyaya satışında pazarımızdaki lider firma olmak için var gücümüzle çalışmak demektir. Tüm dünyada gittikçe artmakta olan rekabet ortamının bizleri sürekli en iyi performansı çıkaran ve katma değerli ürünler satmaya ittiğinin bilincindeyiz. İşte bu sebepten tüm dünyada 85 ülkedeki şirketler Paksel’le işbirliği içinde olmanın avantajlarını yaşamaktadırlar.

Paksel olarak inandıklarımız: Ürünlerimizi sürekli yenilemek, mükemmeli aramak, pazarımızda teknolojik yeniliklerin öncüsü olmak, en uygun pazarlama taktiklerini bulmak ve desteklemek, müşterilerimizin isteklerini en iyi şekilde kavramak, tüm dünyadaki müşterilerimizle sadık ve güvenilir ilişkilerimiz korumak ve en iyi servisi sağlamak.

ÜRÜN YELPAZEMİZİ GENİŞLETTİK

-Üretim tesislerinizde ne tür üretimler var. Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

- Fabrikamız bu yola bebekleri rahatlatan ayrıca ebeveynlere rahat bir nefes aldıran bebek bezi üretimiyle başladı ve 2004 yılında ürün yelpazesine kadınlara yönelik hijyenik ped ürünlerini ekledi. Bebek bezindeki bilgi ve deneyimlerini kadın bağına uyguladı. Bilgi ve günümüzde var olan en son teknolojiye yatırım yapmaktan hiç vazgeçmeyen Paksel Kimya, 2007 yılında ürün yelpazesini bir kez daha genişleterek yatak koruyucu örtü ve bel bantlı yetişkin hasta bezlerini de üretimini üstlenerek yoluna devam etti. .Günümüzün son teknoloji makinalarıyla beraber bebek bezi, yatak koruyucu ve bel bantlı hasta bezi ağırlıklı olarak hijyenik ürünlerin üretimine devam etmektedir.

TİM’İN 1000 İHRACATÇI LİSTESİNDEYİZ

-Firmanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranları nelerdir?

-Firmamız 20 yılı aşkın bir süredir 15.000 metrekarelik bir alana yayılmış ve 500.000.000 adedi aşkın üretim kapasitesiyle çalışmaktadır. Paksel 85 ülkeye ihracatı ile Türkiye’deki ilk 1000 ihracatçı listesi içerisindedir. 160 kişilik çalışan ekibiz günümüz piyasadaki en son teknolojiyi sağlayan tesisi ve hijyen ürünler pazarındaki temel en gerekli bilgisi ve deneyimi ile Paksel rekabetin en sert olduğu pazarlarda başarı göstermektedir.

-Yıllara göre üretim ve ihracat rakamlarını öğrenebilir miyiz?

-Üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin neredeyse tamamını ihraç etmekteyiz.

-Son yıllarda ülkemizin ve tüm sanayi kuruluşlarının gündeminde olan sanayide dijitalleşme ve teknolojik yenilikler hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

-Paksel aralıksız olarak know how ve insana yönelik yatırımlarını sürdürmekte ve böylece en iyi servisi sağlayabilmektedir. Günümüzde gelişmekte olan tüm sektörlerin geleceğini global bakış açıları şekillendirmektedir. Bu şekillenmenler doğrultusunda deneyimimizle ve en yeni bilgilere açık oluşumumuzla dijitalleşme süreçlerini gerçekleştirmekteyiz. İhtiyaçlar doğrultusunda ürünlerimizi çeşitli uygulamaları kullanarak hazırlamaktayız. Ürünlerimize ulaşma imkanı ve satın alma kolaylığı dijital ortamlarda sağlanmaktadır.

ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

-AR-GE çalışmalarınızı bize anlatır mısınız ?

- Sektörümüz ülkemiz ve tüm dünya genelinde sürekli gelişim gösteriyor. Ürün ve hizmet kalitesinin yükseltilmesinde Ar-Ge faaliyetleri büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda Paksel olarak bebeklerin ve ebeveynlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dünyada ve ülkemizde gelişen yenilikleri takip etmekteyiz. Kendi bünyemizde bulunan laboratuvarımızda son teknolojiyi de kullanarak ürün geliştirme ve uygulama çalışmaları yapmaktayız.

PERSONELİ EĞİTİYORUZ

-Sizinki gibi çok büyük ve öncü teknoloji şirketlerinde eğitimin de çok önemi var? Ne gibi eğitim faaliyetleri yürütüyorsunuz ?

-Bulunduğumuz bölgede çocuk bezi ve hasta altı üretimi yapan fabrika sayısı az olduğu için eğitimli ve deneyimli personel bulundurmaya yönelik çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca sektörümüzde de yetişmiş eleman açığı oldukça fazla olduğundan işe aldığımız çalışma arkadaşlarımıza üretimde kullandığımız araç-gereç ekipmanları için ilave eğitime tabi tutuyoruz. Kendi bünyemizde ve dışarıdan hizmet alarak gerçekleştirdiğimiz standart kalite, İSG, iş hukuku ve mesleki eğitimlerin yanı sıra ihtiyaca ve yenilikçi yapımıza uygun olarak gelişen yazılımların takibi ve elektronik teknolojileri konusunda açılmış olan kurslara gönderiyor veya özel kurslar oluşturarak kişisel ve mesleki eğitimlerine katkı da bulunuyoruz.

-Üniversite-sanayi işbirliği için üniversiteler ile birlikte yürüttüğünüz projeler var mı?

-Şimdilik böyle bir projemiz bulunmamaktadır.

BAĞIŞ YAPIYORUZ

-Hangi sosyal sorumluluk projelerini yürütüyorsunuz?

-İhracat ağırlıklı çalıştığımız için ve ülkemizde de dış göç çok olduğundan dolayı bu doğrultuda ilgili kurumlar aracılığıyla çocukların ve yaşlıların ihtiyaçlarını bedelsiz olarak karşıladığımız projelerimiz bulunmaktadır. İdlip kampanyası gibi yurtdışında zorda olan bölgelerde devletimizin yürüttüğü çalışmalarla birlikte bağışta bulunmaktayız. Ayrıca yerel belediyelerimize de ihtiyaç dahilinde destek olunmuştur. Son olarak Covid-19 kapsamında çevre belediyeler ve kuruluşlarla çalışmalarımız olmaktadır.

- İşletmenizin aldığı ödüllerden bahseder misiniz ?

-Paksel olarak 2011-2018 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan ilk 1000 ihracatçı firma listesinde yer almış bulunmaktayız.

- ÇOSB hakkında bir şeyler söylemek ister misiniz?

-ÇOSB yeniliklere açık süreklilik arz eden iyileştirici yaklaşımıyla, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek ivedilikle ve kaliteli şekilde bölgemize aktarılan bilgiler için teşekkür ederiz.

- Hobileriniz öğrenebilir miyim?

-Dünyayı saran salgınla birlikte evlerimizde kalmak zorunda olduğumuz için kendime yeni uğraşlar edinmeye çalışıyorum. Bunun dışında gündemi takip etmek için gazete okumakla ilgilenirim.

ALBER KÖKSAL KİMDİR?

17 Eylül 1950’de İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatıyla konservatuvar keman bolümünü beraber götürdü. Küçük yaşta Eminönü’nde babasının yanında dar dokuma imalatı yapmaya başladı. Askerlik sonrası dar dokuma işine devam etti. 1985 yılında Bebiko markası altında bebek gereçleri ve alt muşamba bezi imalatına başladı. 1990 yılında kağıt çocuk bezi üzerine çalışmaya başladı. 1991’de Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde PAKSEL KİMYA Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu. Köksal’ın bir çocuk bezi makinasıyla başlayan macerası bugün 8 adet makineye ulaştı. Bunlar arasında çeşitli markalar altında çocuk bezi, hijyenik kadın pedi, hasta altı, yatak örtüsü vardır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106