Öne Çıkanlar Temiz enerji

Yeşil Elektrik Sertifikası ve Sıfır Atık Belgesine sahip örnek fabrika Pharmactive İlaç

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) köklü kuruluşlarından, Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş., yaptığı çalışmalarla göz doldurmaya devam ediyor. Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da sayılı ilaç üretim tesislerinden birisi olan Pharmactive’nin ÇOSB’deki üretim üssü 108.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu modern bir tesis. cGMP ve cGLP kurallarına uygun olarak dizayn edilmiş olan üretim üssünün yıllık üretim kapasitesi 330 milyon kutu.

PHARMACTİVE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Sürdürülebilirlik ve çevre konusunda yaptıkları çalışmalarla da adından söz ettiren Pharmactive İlaç’ın sürdürülebilirlik stratejisi ise şu cümlelerle ifade ediliyor: “Bizim

için ‘sürdürülebilirlik’ mevcut kaynakları toplum, doğal çevre ve ekonomi için en verimli şekilde kullanma anlayışı çerçevesinde şekillenir. Sektörün lokomotif kuruluşlarından birisi olan Pharmactive sürdürülebilirlik stratejileri olarak; ekonomik büyüme ve refah seviyesini yükseltme çabalarını çevreyi ve insanların yaşam kalitesini koruyarak ve artırarak gerçekleştirecek yöntemlere destek verir. Sürdürülebilirlik bilincini şirket kültürü olarak benimser. Çalışanlarının sürece etkin olarak katılmalarını sağlar. Sürdürülebilirlik bilincini sektör paydaşlarıyla paylaşır ve yaygınlaştırır. Sürdürülebilirlik göstergelerini belirleyerek bu göstergeler paralelinde süreçleri iyileştirir ve sürekli gelişmesini sağlar.”


 

DOĞA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sürdürülebilirlik kapsamında, dünyayı gelecek nesiller için küresel ölçekte, toplumsal sorumluluk bilinciyle iyileştirme çalışmaları yapan Pharmactive yetkilileri, geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaşmasını sağlamak, enerji verimliliği çalışmalarıyla kaynakları doğaya zarar vermeden etkin bir biçimde kullanmak ve gera gazlarının olumsuz etkisini azaltmak için doğayı korumak için de çalıştığını ifade ediyor.

HER YIL BİNLERCE FİDAN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Sıfır Atık Belgesi”ne ve bu belgeye ek olarak elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından kullandığı için “Yeşil Elektrik” sertifikasına sahip Pharmactive İlaç, gelecek nesillere daha yeşil ve sürdürülebilir bir dünya bırakmak için 2018 yılından bu yana Tekirdağ, Silivri, Sivas ve Kırklareli’nde fidan dikimi projeleri atarak, doğaya kazandırdığı ağaç sayısını her yıl artırmaktadır.

Pharmactive İlaç yetkilileri, sürdürülebilir bir çevre ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için hedeflerini ise şu sözlerle açıklıyor:

  • ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemini fabrikamıza adapte etmek ve 2021 yılı sonuna kadar belgelendirme sürecini tamamlamak,
  • 2022 yılı itibariyle karbon ayak izini küçültmek için hedef belirlemek ve bu hedefe ulaşmak için karbon salınımının kaynağında azaltılması adına farkındalık yaratılmasını sağlamak,
  • 2023 yılı sonuna kadar yenilenebilir elektrik kaynağına ek olarak yenilenebilir ısı kaynakları için proje geliştirip uygulamaya almak,
  • 2024 yılı sonuna kadar Platin Seviye Sıfır Atık belgesine sahip olmak; çevre koruma bilincini tüm çalışanlarımız ve paydaşlarımız ile birlikte artırmak ve sürdürülebilir kılmak için eğitim ve gelişim programları düzenlemek,
  • Dijitalleşme projelerini hızla hayata geçirerek verimliliğe katkı sağlamanın yanı sıra kâğıt sarfiyatını asgari düzeye indirmek.

PHARMACTİVE İLAÇ’TEN KISA KISA

Pharmactive olarak, ÇOSB’deki üretim üssümüzde kullandığımız enerjinin yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılıyoruz. Dünyaya ve yaşama karşı sorumluluklarımızın bilinciyle sürdürdüğümüz çalışmalarımıza devam ederek Yeşil Enerji Sertifikası’nı aldık ve geleceğin yaşanabilir dünyasında katkı sağlayan yapımızı Yeşil Enerji Sertifikamızla ispatladık.

Bilinçli enerji tüketimi yolunda; üretim adetlerimizdeki artışa rağmen, 2021 yılında 2015 yılından bu yana en düşük enerji tüketim değerini yakaladık. Bilinçli doğalgaz tüketimi yolunda; üretim adetlerimizdeki artışa rağmen 2021 yılında 2015 yılından beri en düşük değeri yakaladık. “Serbest Su Soğutma” yöntemi ile 1 ayda 143 ton daha az CO2 ile karbon ayak izimizi azaltıp, enerji tasarrufu sağladık.
 

2020 yılında son 5 yılın en düşük enerji tüketimini gerçekleştirdik. Yapılan bilinçlendirme ve diğer uygulamalar sayesinde en düşük elektrik ve doğalgaz tüketim değerine ulaşıldı. Bu tasarruf ile 15.000 konutun (4 kişilik) 1 günlük elektrik ve doğalgaz tüketimi kadar enerji tasarrufu gerçekleştirdik. Pharmactive olarak, enerji tasarrufu, su kullanımı, karbon ayak izi, basınçlı hava kullanımı, LED ampul kullanımı ve doğalgaz kullanımı azaltımı konusunda şirket içinde çalışanlara bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapmaktayız.”

Pharmactive ailesi olarak sağlık için üretmeye, tüm faaliyetlerimizde doğayı ve geleceği gözetmeye devam ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106