Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası için Bakan Işık’tan destek istedi

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla Tekirdağ Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantı öncesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Işık’la bir görüşme yapan Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti Başkanı ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası kuruluş çalışmaları ve Tekirdağ sanayisi hakkında bilgi verdi. 1400 sanayicinin faaliyet gösterdiği Tekirdağ’ın Sanayi Odası’nı hakkettiğini belirten Sarıoğlu, Bakan Işık’tan Sanayi Odası’nın kurulması için destek talebinde bulundu. Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluş sürecine ilişkin bilgi alan Bakan Işık, “Her zeminde Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşunun önündeki engellerin kaldırılması için çalışıp, destek olacağım” dedi.



KİMLER KATILDI?

Görüşme sonrası gerçekleşen “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı”na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Edirne Valisi Hasan Duruer, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürsan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, NKÜ, Edirne, Kırklareli rektörleri, akademisyenler, il protokolü ve  sanayiciler katıldı.

VALİ YERLİKAYA: BİLİM VE SANAYİ iŞBİRLİĞİ YAPMALI

Toplantıda ilk olarak Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya bir konuşma yaptı. Vali Yerlikaya konuşmasında, “Bugün, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca kamu-üniversite-sanayi bölgesel işbirliği hakkında 25. toplantı yapılıyor. Bilginin üretilmesi kadar bilginin kullanılması da önemlidir. Kullanılmayan, yani faydalı olmayan bir bilgi topluma hiçbir katkı sağlamayacaktır. Bilgiyi üretmek üniversitelerimiz başta olmak üzere kariyer sağlayabilir. Fakat günümüz dünyasında bilgi, bilim toplum içindir, tercihi yapılmıştır. Bilim ve sanayinin işbirliğinden teknoloji doğacaktır. Bu birliktelik olmazsa teknoloji olmayacaktır. Türkiye’de ileri teknoloji olmasını istiyorsak üniversitelerimiz ve sanayicilerimiz birlikte başaracaktır. Türkiye bugün oldukça güçlü, dinamik ve rekabetçi bir sanayi sektörüne sahiptir. Ülkemizin ihracatının yüzde 95’i sanayi ürünlerinden oluşmaktadır” dedi.



TRAKYA’DA 2 BİN SANAYİCİ VAR

Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın 10. ekonomisi olmayı hedeflediğini belirten Vali Yerlikaya “Önümüzdeki 10 yıl içerisindeki belirlenen hedefe kavuşmamız, yüksek teknolojiye ulaşmamız ve bunu kullanmamıza bağlı. Devletimiz artık sanayicisine uzak değil. Devletimiz sanayicisiyle bir, beraber.  Trakya’daki üç kardeş vilayette yaklaşık 17-18 civarındaki organize sanayi bölgelsinde ve bölge dışında olan sanayicisiyle beraber, İstanbul’un komşusu olarak ileri teknolojiyi kullanarak ve üç kentimizdeki üniversitelerimizle beraber, tek yüreğiz. İki binin üzerinde sanayicimiz var. Biz sanayicimizin huzurla üretim yapmasını istiyoruz. Üretim lokasyonunda çevreyle, sosyal hayatla barışık üretim yapmasını istiyoruz” dedi.

DAHA AZ KAYNAKLA DAHA ÇOK ÜRETİM

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman şunları söyldi: “Kamu-üniversite- sanayi buluşması ekonomik gücün artırılması açısından çok önemlidir. Eğitim gücü ve teknolojik gücün içselleştirilmesi ve derinleşmesi ancak üniversitelerimizin sanayi ile entegre edilmesiyle mümkündür.  Üniversite ile sanayimizi buluşturduğumuzda, teknolojik gelişme ve uzmanlaşmanın artmasıyla, daha az kaynakla daha çok üretim yapılacaktır.”

Edirne Valisi Hasan Duruer ise şöyle konuştu: “Ülke olarak ortaya koyduğumuz 2023 hedefini yakalamak için kamu-üniversite-sanayi işbirliği çok önemlidir. Girişimcilik ve yenilikçiliğin geliştirilmesi için üniversitelerimiz öncelikli rol üstlenmeli, bu konuyu sahiplenmelidir.”

TEKIRDAĞ OSB’NIN KURULUŞUNA ONAY

Toplantıda konuşan Bakan Fikri Işık, “Türkiye’de yakın zamana kadar özellikle üniversite, sanayi ve kamu kendilerini 3 ayrı küme olarak görüyorlardı. Son yılarda çok önemli mesafe katedildi. Bir bölgenin gelişiminde motor güc üniversitelerdir. Üniversiteler kendi içine kapanırsa olmaz. Üniversiteler bulunduğu şehrin, sanayicisinin ve esnafının kalkınması için ne yapabiliriz, onu düşünmeli. Bu toplantıların  sonucunda, önümüze bir yol haritası çıkacak. Kamu ne yapacak? Üniversiteler ne yapacak? Sanayiciler ne yapmalı? Devlet onları hangi noktada destekleyecek? Bu soruların hepsinin yanıtlarını bu toplantılar sayesinde elde edeceğiz. Atılması gereken adımları birlikte atacağız. Artık çok daha güçlü bir işbirliğine ihtiyacımız var” dedi. Bakan Işık, konuşmasını çevre dostu, endüstriyel atığı olmayan Tekirdağ OSB’nin kuruluş onayını imzaladığını müjdeleyerek bitirdi.

AR-GE VE YENILIKTE TEKIRDAĞ

Toplantı Bilim ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın moderatörlüğünde, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, SANTEZ Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve Trakya Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Turhan Altınel’in panelist olarak katıldığı “2023’e 10 kala, Ar-Ge ve Yenilikte Tekirdağ, Kırklareli , Edirne” konulu panel gerçekleştirildi.

SARIOĞLU: ALNIMIZIN AKIYLA TEKİRDAĞ SANAYİ ODASI’NI KURACAĞIZ

Panelde bir konuşma yapan Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti Başkanı ve Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sarıoğlu, Tekirdağlı sanayiciler olarak kurmaya karar verdikleri Tekirdağ Sanayi Odası hakkında bilgi verdi. Sarıoğlu şunları söyledi: “Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti olarak Sanayi Odası’nın kuruluş başvurusunu TOBB’a yaptık, ancak süresi içnde olumlu ya da olumsuz bir cevap alamadık. Konuyu yargıya taşıdık. 1040 sanayicinin imzasını taşıyan başvurumuzun görmezden gelinmesi biz sanayicileri yaraladı. Ancak Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluş süreci başlamıştır ve alnımızın akıyla başarıyla sonuçlandırılacaktır. Panel öncesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık’a konuyu detaylarıyla aktardım ve kendisinden destek sözü aldım” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Işık tarafından SANTEZ ve AR-GE dallarında proje yapanlara ödülleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106