Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmak üzere yürüttüğümüz hummalı çalışmalar sonucu 1.150 sanayicinin imzasıyla birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) kuruluş başvurumuzu yaptığımız malumunuzdur.

Tekirdağ’da ticaret siciline kayıtlı hemen hemen tüm sanayicileri kapsayan çalışmalarımız sonucu Sanayi Odası’nı kuracağız. Sanayi sektörü muazzam bir hızla büyürken en son sanayi odasının kuruluşu 1 Ocak 2008’dir. Bu tarihte Aydın Sanayi  Odası kurulmuştu. Tekirdağlı sanayiciler olarak bizim ardımızdan Manisa, Mersin, Diyarbakır ve Erzurumlu sanayicilerin de Sanayi Odası kurmak üzere çalıştıklarını biliyorum.

Tekirdağ Sanayi Odası Müteşebbis Heyeti olarak kuruluş çalışmaları boyunca Ticaret Odalarından, sanayiciler olarak neden ayrılmak istediğimizi dile getirdik. Ticaret  erbabıyla sanayicinin sorun ve taleplerinin çok farklı olduğunu anlattık. Burada bir kez daha sanayicilerin neden Sanayi Odası çatısı altında toplanmaları gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum.

5174 sayılı yasanın 12’nci maddesinde belirtilen görevlerle birlikte Sanayi Odaları, kuruldukları illerde sanayicilerin talep ve istekleri doğrultunda çözümler üretmek zorundadır. Sanayi Odaları, Ticaret Odaları dışında; sanayinin ihtiyaç duyduğu her türlü mesleki bilgiyi sağlamak, sanayiye ait her türlü araştırma,inceleme ve istatistiki çalışmaları yapmakla yükümlüdür.

Sanayi Odası, sanayi özelinde kapasite kullanımlarını araştırmak, emtianın piyasa fiyatlarını takip ederek yayımlamak, sanayi üretimini artırmak amacıyla laboratuvarlar açmak, mesleki faaliyetler konusunda araştırmalar yaparak ilgili birimlere görüş bildirmek, çalışma grupları kurarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleriyle sanayiciye yol gösterme çalışmaları yürütmekle mükelleftir.

Sanayi Odası, kurulacak ihtisas kurulları aracılığıyla yenilikçiliği, Ar-Ge uygulamalarını, üretim ve teknoloji geliştirmeyi özendirerek sanayicilerimizin kalite ve teknolojiye yönelik ihtiyaçlarına çözümler üretecek ve katkı sağlayacaktır. Sanayinin çevreyle uyumlu gelişmesine ön ayak olarak çevre bilincini geliştirecek ve sanayiyi uluslararası standartlara taşıyacaktır. Avrupa Birliği Program ve Fonlarını yakından takip ederek, sanayi kesiminin programlardan yararlanmasını sağlayacaktır.

Sanayi Odası, bütün bu çalışmalarıyla hepsinden önemlisi sanayicilerin rekabet gücünü artırmayı temel görevi sayacaktır.

Gördüğünüz gibi Ticaret Odaları’nın faaliyetlerinden farklı olarak Sanayi Odası sanayiciye dönük çok özel çalışmalar yapmakla görevlidir.

Sanayici dostlarıma sağlık ve esenlik diler, bol kazanç temenni ederim.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106