Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

“Trakya’nın en büyük özel hastanesini kuruyoruz”

GİRAY DUDA

Çerkezköy yeni ve modern bir hastaneye kavuşuyor. Özel Çerkezköy Hastanesi, yakında İrmet Hospital olarak yeni binasında hasta kabul etmeye başlayacak. İrmet Hospital’in özelliklerini, hastanenin kurucu ortakları Dr. Ahmet Türker ve Dr. İrfan Tombalak’a sorduk.

- Yeni hastaneyi sizinle birlikte gezdik ve neredeyse eksiksiz olduğunu gördük. Ancak bir sağlık kuruluşunun hizmete açılmasında bazı ciddi bürokratik aşamalar olduğunu biliyoruz. Şu anda bu sağlık tesisinin durumu nedir?

- Tekirdağ Sağlık Müdürlüğü’nden heyetler gelecek, tesisimizi denetleyip inceleyecekler ve ‘tamam’ diyecekler. Bizi ziyaret etmelerini bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı yeni hastane kuruluşunu kısıtladı. Biz, mevcut hastanemizi buraya taşıyacağız diye ruhsat aldık. Hastanemizi, Acıbadem Hastaneleri Proje Yönetimi projelendirdi. Projeyi tamamlayıp, belediye ile ilgili işlemleri de yaptıktan sonra Bakanlığa başvurduk. Biz 20 yataklı bir hastaneydik, ancak şartlar değişti, modern çağa biz de ayak uydurmak istiyoruz. Hem mekanımızı hem de cihazlarımızı yeniledik. Projemizi incelediler, baktılar ve ön izin verdiler. Biz size izin veriyoruz, buyrun yapın dediler.

220 YATAKLI TESİS

Tabii önce projemizi çok titiz, ayrıntılı biçimde incelediler ve ondan sonra bu izin çıktı. Biz de inşaata başladık. İnşaatımız tam 14 bin 500 metrekare. Trakya’nın en büyük özel hastanesi şu anda. 220 yatak alabiliyor ama biz hasta konforunu düşünerek bunu 130 ile sınırlandırdık şimdilik. Resmi olarak 54 yatağı geçmemiz gerekiyor.

Bizim mevcut hastanemizde 18 kadromuz vardı. Buraya 50 kadro talep ettik. Bir fabrika gibi fabrikayı kurup istediğiniz kadar işçi alamıyorsunuz. Bir dahiliyeci var iken ikincisini talep ettiğinizde, ‘önce bir bakalım da ona göre bunun kararını verelim’ diyorlar. Bizim de ona göre argümanlarımız var. ‘Siz Türkiye’ye bu kısıtlamayı getirdiniz ama Çerkezköy Türkiye’nin en hızlı büyüyen yeri. Biz de böyle bir kente hastane yaptık.’ dedik. Bu açıklamamızı olumlu karşıladılar ve tahmin ediyorum kadroları verecekler. En büyük sıkıntımız o.

Ruhsatta bir sorun çıkmaz ama bayındırlıktan mimar, belediyeden mühendisle birlikte bir ekip olarak gelecekler. Burası usulüne uygun olarak yapılmıştır diye yazacaklar. Onlar bize tamam izninizi veriyoruz dedikten sonra kadro artırım işi gündeme gelecek. Bu prosedür uzarsa, tahminimize göre en geç bir ay içinde taşınırız. Ama hemen açılış yapmayacağız. Kadrolarımızı alacağız, doktorlarımız çalışmaya başlayacak. Haziran-Temmuz aylarında bir büyük açılış yaparız diye düşünüyoruz. Bir hastane yaptığınız zaman çevreye güzel bir duyuru ve tanıtım da yapmanız gerek.

YENİ ÖZEL BRANŞLAR AÇACAĞIZ

- Ne kadar yatırım yaptınız? Bu hastanede yeni neler olacak?

- Şu ana kadar 25 milyon dolarlık yatırım yapmış bulunuyoruz. Kardiyovasküler cerrahi, onkoloji, tüp bebek ünitesi ruhsatı aldığımızda ilave bir 10 milyon dolar daha maliyet artışımız olacaktır.

220 yatak kapasitemiz mevcut. Ancak hasta konforu açısından 130 yatak ile sınırlamayı düşünüyoruz. Şu andaki hekim kadrosu sınırlaması nedeniyle 54 yatakla başlama iznimiz mevcut. 4 suit oda, 5 ameliyat salonu, 24 cerrahi yoğun bakım, 5 koroner yoğun bakım, 5 kardiyovasküler yoğunbakım, 19 yenidoğan yoğun bakım olmak üzere toplam 53 yoğun bakım yatağımız olacak.

Şu andaki hastanemizde 18 kadro ve eksik olan branşlar vardı. Bölgeye, tıpla ilgili yeni şeyler getirmeyi planladık. Mesela tüp bebek, kardiyovasküler cerrahi, onkoloji bölümlerini de kurmayı planlıyoruz. Ama devletin verdiği izinler ölçüsünde tabii ki. Belki diyecek ki, tüp bebeği vermedim. Mesela Onkolojiye izin verirlerse, Birminghamlı bir sınıf arkadaşım var, İngiltere’de 15 yıldır klinik şefi olarak çalışıyor, onu getireceğim. Bu bölgede hiçbir onkoloji merkezi yok. Çok da güzel bir hizmet olacak. İnsanlar perişan oluyorlar.



HASTALARIN ÖZEL HASTANELERE GELEBİLMESİ BÜYÜK BİR ADIM

- Ahmet bey, hastanenin kurucuları kimler?

- Biz yüzde 50 oranında paylara sahip iki ortağız.  İkimiz de kadın doğum uzmanıyız.   Ben 1995 yılında Çerkezköy’e geldim, neredeyse 20 yıl olacak. Ben geldiğimde burada bir tane uzman doktor vardı o da bir ay önce gelmişti. Yani ben Çerkezköy’ün ilk uzman doktorlarındanım. Devlette çalıştım ve başhekim yardımcılığı yaptım. Benim geldiğim yıl açılmış olan hastaneyi eski belediye başkanı işletiyordu. Çok iyi işlemiyordu ama biz ona talip olduk. İşçilerin ve memurların özel hastanelere gidebileceği o sırada hükümet tarafından deklare edilmişti. Biz biraz da buna güvendik. Ben devletten istifa ettim. Şu andaki hastanemiz 1.700 metrekare kapalı alana sahip. Devlet hastaneleri dahil Trakya’nın en çok doğum yaptıran hastanesi. Bizim bir prensibimiz vardır, hastaya ne gerekiyorsa sadece onu yaptırırız. Bizim yanımızda bir çok doktor var. Kimseye çok ameliyat yapın, çok tahlil yapın, çok röntgen çekin diye bir şeyi hayatta söylemeyiz. Hastalara karşı olan iyi niyetimiz ve dürüstlüğümüz sayesinde hastanemizde her saat çok sayıda hasta vardır.

Devlet, ilaçların istenilen eczaneden alınmasını ve işçilerle memurların özel sağlık kuruluşlarına gitmesini sağlayarak önemli bir adım attı. Böylece hem hizmetin kalitesi arttı hem de biz böyle kaliteli hastaneler yapabildik. Devletin bu imkanı olmasaydı bu kadar büyüyemezdik. Gerçi verilen ücretler çok büyük ücretler değil. Örneğin devlet bir sezaryene 450 lira veriyor, biz de burada 650 lira ek ücret alıyoruz ve 1.100 liraya mal oluyor. Normal doğumlarda 500 lira alıyoruz. Yeni hastanemiz İrmet’i faaliyete geçirince ameliyatlarda yüzde 10-15 gibi artışlar yapmamız kaçınılmaz olacak. Çünkü burada giderlerimiz yükselecek.

UZMANLARI GETİRMEK ZOR

- Uzman doktorları Çerkezköy’e getirmek kolay oluyor mu?

- Eskiye göre daha kolay olsa da yine de zorluk yaşıyoruz. Çünkü onların tüm yaşamı büyük kentlere göre kurgulanmış durumda. Ama burası İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıkta. Çerkezköy artık İstanbul’un bir semti gibi. Şimdi biz ortaya böyle bir hastane koyunca uzmanların da güvenle buraya gelebileceğini düşünüyoruz.

BALKANLARIN SAĞLIK ÜSSÜ OLMAK İSTİYORUZ

- Aynı zamanda kalp hastalıklarının tedavisiyle bilinen bir hastane olmayı hedefliyorsunuz değil mi?

- Evet, bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor. Devlet bu arada bizi biraz sıkıştırıyor özel hastanelere fazla doktor vermemek için. Onun da amacı şu: Özel hastanelere giden doktorlar devlet hastanelerinden gidiyor ve devlet doktorları tutamıyor. O yüzden böyle bir kısıtlama yapıyorlar. Ama böyle bir yatırımdan sonra bölgede de bir eksiklik varsa bize kadro verirler diye düşünüyoruz.

Devlet bize bu kadroyu verirse,  11 yıllık tecrübemizle burayı Balkanların sağlık üssü haline getiririz. Bizim sağlık turizmi alanında da çalışmalarımız var. Bulgaristan, Romanya’ya ve Makedonya’dan hasta getirmeyi planlıyoruz. İstanbul’a hasta gidişini de önlemek istiyoruz.

Mesela yurt dışından çok sayıda çalışanı geliyor sanayicilerin. Biz buraya özellikle yabancı dil bilen hekimleri alıyoruz. Biraz da o yüzden ismimizi değiştirdik. Özel Çerkezköy Hastanesi iken İrmet Hospital yaptık adımızı. Markalaşmayı amaçlıyoruz. Biraz tanımlayıcı bir isme ihtiyacımız vardı. Hasta için de daha kolay olacak.

- Çerkezköy’de kaç özel hastane var?

- Bizim dışımızda bir özel hastane daha var. Yani iki özel hastaneye sahip Çerkezköy. Ayrıca Devlet Hastanesi de var ve her ikisi de yeni yatırımlara giriştiler.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106