Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluşuna ilişkin başvurunun son adımını attık. Tekirdağlı 1039 sanayicinin imzasıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’yla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kuruluş evraklarımızı teslim ettik. Tekirdağ ili genelinde ticaret siciline kayıtlı toplam 1.400 sanayi kuruluşu görünüyor. Oda’yı kurmak için en az 10 işçi çalıştıran sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin imzası gerekiyor. Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti olarak sanayici dostlarımın büyük desteğiyle yola çıkmış bulunuyoruz. Tekirdağ Sanayi Odası’nın kuruluş sürecinin Eylül 2013’te tamamlanacağını düşünüyorum.

Tekirdağ’da sanayi odası kuruluş çalışmalarını yürütürken teşvik edici açık desteklerini gördüğümüz başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. TOBB Başkanımız kendisini ziyaretimiz sırasında “Bu kadar sanayicimiz istiyorsa tabi ki olumlu bakarız. TOBB genel kurulu sonrası gerekeni yaparız” dedi.

Özverili çalışmaları nedeniyle Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti üyesi arkadaşlarıma, çalışmalarımıza büyük destek veren sanayici dostlarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

Neden sanayi odası kuruyoruz?

Sanayicinin sorunları farklıdır. Bizi ticaret odaları temsil edemez. Ticaret ve Sanayi Odaları sanayicilerin talep ve isteklerine cevap veremiyor. Biz ticaret odalarında tuhafiyecilerle, fırıncılarla, kuaförlerle birlikte temsil edilemeyiz. Bu teşkilatlanma yapısıyla sorunlarımıza çözüm bulamayız. Tekirdağ’ın sanayideki gücü halen sanayi odası olan birçok ilden fazla. Tekirdağ Sanayi Odası’nı kurmuş olsak Türkiye’nin en büyük 6’ncı sanayi odası olurduk.

Çarpık sanayileşmeyi ve kentleşmeyi organize sanayi bölgeleri önler.  Biliyorsunuz Tekirdağ’da sanayiden kaynaklanan en büyük sorun Ergene nehrinin kirliliğidir. Tekirdağ Sanayi Odası; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, Çorlu Deri OSB ile diğer 9 OSB’deki sanayicilerin katılımıyla kuruluyor. Tekirdağ ili genelinde kurulan Islah OSB’ler Ergene Havzası’nda mevcut dağınık sanayi kuruluşlarını disiplin altına alacak. Bu Islah OSB’lerin kuracağı endüstriyel arıtma tesisleriyle Ergene Havzası Koruma Eylem Planı hayatiyet kazanacak. Derin deşarj projesiyle tüm endüstriyel arıtılmış atık sular tek merkezden Marmara denizine transfer edilecek. Böylece bir damla arıtılmış bile olsa endüstriyel atıksu Ergene nehrinin suyuna karışmayacak. Sağlıklı tarım üretimi, yeşil çevre, yaşanabilir kentler ve doğa için Ergene Havzası Koruma Eylem Planı’nın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından sanayi odasının varlığı hayati önem taşımaktadır.

Burada bir parantez açmak istiyorum. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak biz iki endüstriyel atıksu arıtma tesisimizle, buradan çıkan çamurları yakarak bertaraf ederek çevreye ve doğaya karşı saygımızı ortaya koyuyoruz. 

Bu vesileyle tüm sanayici dostlarıma sağlık, esenlik ve bol kazanç temenni ediyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106