Yeni ve değişik konu ve konuklarla dopdolu bir sayıyla bu ay da sizlerleyiz. 2013’ün son sayısında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun TSO’ya ilişkin yaptığı açıklamalara geniş şekilde yer verdik. Sarıoğlu, değişik yer ve düzeyde Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulma sürecinde yaşanan tıkanmayı dile getirerek, faaliyette 1400 sanayicisi olan Tekirdağ, ‘Sanayi Odası’nı hak etmiyor mu?’ diye soruyor. Hükümet düzeyinde destek çalışmalarını da yürüten Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanı Sarıoğlu, TOBB’un TSO’nun kuruluş başvurusunu zimnen reddetmesini anlamadıklarını ve bu tıkanma sürecini aşacaklarını belirtiyor. Tekirdağ Sanayi Odası Kurucu Müteşebbis Heyeti’nin çalışmalarının tüm ayrıntıları sayfalarımızda.

228 sanayi kuruluşunun faaliyet gösterdiği Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu, Türkiye’de bir ilke imza atarak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile bir protokol imzaladı. Protokolle TÜBİTAK, ÇOSB’de hava kirletici kaynakları saptayacak, hava ve koku kirliliğiyle hava kalitesinin seviyesini belirleyecek. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sarıoğlu, “Hep söylüyorum. Biz Türkiye’nin öncü, örnek ve çevreci OSB’siyiz. TÜBİTAK’la yaptığımız protokol de bunun en açık örneği” dedi. Sarıoğlu’nun açıklamaları ve TÜBİTAK’la ÇOSB’nin yaptığı protokolün ayrıntıları derginizde.

İlgili bakanlıklar yerli sanayiye ‘nükleer santrallara makina ve ekipman üret’ çağrısı yapıyor. Bu konudaki ilk toplantı Çorlu’da yapıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, 20-22 milyar dolara malolacak Mersin Akkuyu Nükleer Santral inşa çalışmalarından yerli sanayinin 8-10 milyar dolarlık pay alabileceğini belirtti. Akçal, yerli sanayiden istenen makina ve ekipman listesini de açıkladı. Makina ve ekipman listesi haberimizde.

Yeni Tüketici Kanunu kime ne getirdi? Kanunu hazırlayan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber, yen düzenlemeyi en ince ayrıntılarına kadar ‘Global Sanayici’ için kaleme aldı.

Derginizin önceki sayılarında şeyl gaz (kaya gazı), güneş, rüzgar, tarım enerjisi ve HES’leri ele alıp incelemiştik. Bu sayımızda termik santralları ve potansiyellerini ele alıp İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasancan Okutan’ın değerlendirmeleriyle birlikte siz okurlarımıza sunuyoruz.

Finansbank Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Aysan’la söyleşide finans kesimini ve genel ekonomik uygulamaları ele aldık.  ‘İçimizden Biri’ köşemizde Umeks Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Umur’u ağırladık. ‘Gezi’de Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’daydık.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106