Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

ÇOSB ‘Temiz Üretim Uygulamaları Projesi’ bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yaptı

Proje kapsamında, tekstil ve deri işleme sektörleri için AB dokümanlarında yer alan deşarj standartları olan MET İES'e (Mevcut MET'ler ile İlişkili Emisyon Seviyeleri) uyum ve bu uyumun getireceği teknik sorumluluklar değerlendirilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının destekleyicisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesinin yüklenicisi olduğu 'Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları (BESTÜ)' projesi kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Müdürlüğü ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Su tüketiminin çok yüksek olduğu tekstil ve deri sektörleri için daha az kirliliğe neden olan uygulanabilir temiz üretim tekniklerinin belirlenmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları Projesi (BESTÜ)" başlatılmıştı.

Proje kapsamında, tekstil ve deri işleme sektörleri için AB dokümanlarında yer alan deşarj standartları olan MET İES'e (Mevcut MET'ler ile İlişkili Emisyon Seviyeleri) uyum ve bu uyumun getireceği teknik sorumluluklar değerlendirilecek. Projede ayrıca, anket ve envanter çalışmaları, MET kontrol listelerinin hazırlanması, tekstil ve deri işleme sektörlerinde faaliyet gösteren tesislerin ziyaret edilmesi ve tüm tesislerde anket çalışmaları gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Projede, MET uygulama düzeyinin belirlenmesi ve MET bazlı emisyon seviyelerinin (MET-İES) karşılanma durumunun tespit edilmesi, ihtiyaç duyulan MET uygulama maliyetine ilişkin veri toplanması ve yasal gerekliliklere uyum için beklenen sektörel maliyet aralığının belirlenmesi, alternatif proses uygulamalarının tespit edilmesi, konu ile ilgili çalıştay ve eğitimler düzenlenmesi ve Taslak Sektörel Temiz Üretim Uygulama Tebliğleri hazırlanması planlanıyor.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüklenici üniversite temsilcilerinden oluşan heyet, Tekirdağ'da pilot şirket olarak seçilen tekstil işletmeleri ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından ÇOSB bünyesindeki firmaların çevre danışmanları ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SÖYLEŞİ
29 Kez Görüntülendi.
Kesikbaş: Afetler ve iklim değişikliği tehditlerine karşı hazırlanıyoruz
SÖYLEŞİ
102 Kez Görüntülendi.
“Satışlarımız değişmedi cirolarımız düştü”
SÖYLEŞİ
133 Kez Görüntülendi.
'2025 yılı hem zorluklar hem de fırsatlar yılı olabilir'
KAPAK HABER
152 Kez Görüntülendi.
“Yapay zekanın endüstrideki geleceği parlak gözüküyor”
GÜNCEL HABER
25 Kez Görüntülendi.
"Milli Teknolojilerle Geleceği Şekillendiriyoruz"
KAPAK HABER
59 Kez Görüntülendi.
“Avrupa’nın yeşil hidrojen tedarikçisi olabiliriz"
İÇİMİZDEN BİRİ
672 Kez Görüntülendi.
İnan Makina YKB Tijen Alkan : Mottomuz - Dünyanın kırıcı gücüyüz
ÇOSB HABERLERİ
39 Kez Görüntülendi.
Oliver Twist ÇOSB'de Minik Kalpleri Isıttı
ÇOSB HABERLERİ
25 Kez Görüntülendi.
Sanatın büyülü atmosferine ÇOSB ev sahipliği yaptı
ÇOSB HABERLERİ
23 Kez Görüntülendi.
ÇOSB'de Tiyatro Şöleni: Annem Hep Derdi Ki!