Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

'Yatırımcı ciddi manada rahatsız oldu'

OSBÜK Yönetim Kurulu üyesi Erdim Noyan, "EPDK’nın bedelsiz katkı kararı yatırımcı ile devlet arasındaki güven ilişkisine zarar vermeyecek şekilde hızla çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.

OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Erdim Noyan, 11 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan lisanssız elektrik üretimi ile ilgili EPDK kararlarını değerlendirdi.

Değerlendirmesinde Türkiye’nin bir süredir yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik eden önemli adımlar attığını, devletin teşvik eden bu yaklaşımları ile özel teşebbüsün de sektöre ilgisinin giderek arttığını ifade eden Noyan, ancak EPDK’nın aldığı lisanssız tesislerin üretiminin iki katından fazlasını YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak aktarma kararının ‘devlette süreklilik’ esası ile uyuşmadığının altını çizdi.

Noyan, “Sanayicilerimiz, yatırımcılar devletimizin 10 yıl alım garantisine güvenerek çok ciddi yenilenebilir enerji yatırımları yaptı. Örneğin şu anda OSB’lerimizdeki yenilenebilir enerji yatırımları bin 78 MW’ı güneş enerjisi santrali olmak üzere 1.520 MW’a ulaştı. Bu yatırımların tamamı ürettikleri temiz enerji ile ülkemizin yerli ve milli enerjisine güç veriyor. Ancak EPDK’nın aldığı ve 11 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan lisanssız elektrik üretim tesislerinin tüketiminin iki katından fazlasını YEKDEM’e bedelsiz aktarması kararı bu yatırımcıları ciddi manada tedirgin etti. OSBÜK olarak bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, karar öncesi kurulan ve işletmeye geçen tesislerin bu uygulamadan muaf tutulmasını talep ettik. Bu konu yatırımcılar ile devlet arasındaki güven ilişkisine zarar vermeyecek şekilde mutlaka hızla çözüme kavuşturulmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ÇOSB HABERLERİ
1 Kez Görüntülendi.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ÇOSB’de kutlandı
ÇOSB HABERLERİ
2 Kez Görüntülendi.
Eyüp Sözdinler ve Yönetimine tam destek…
KAPAK HABER
3 Kez Görüntülendi.
Sanayi Bakanı Kacır, ÇOSB sanayicisiyle buluştu
GEZİ
177 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
120 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
72 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
73 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
471 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
49 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
104 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”