Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI Türkonfed CEVAHİR UZKURT GİRAY DUDA

ÇOSB Türkiye adına önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı

Ülkemizde, ithalatı yapılan ara ürünlerin yurt içinden temini konusunda, üretim yapan firmaların tespit edilmesine ve ana firma odaklı yerlileştirme çalışmaları yapılmasına ilişkin toplantı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, KOSGEB Güney Müdürü Esin Sayın, Arçelik A.Ş. Kurutma Makinaları İşletmesi Direktörü Fatih Demiray, BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A. Ş. İşletmesi Türkiye Operasyonları Teknoloji Direktörü Erhan Kan ve farklı illerden üretim yapan çok sayıda firmanın yetkilileri katıldı.

ÇOSB’nin önemli katılımcı firmalarından, Arçelik A.Ş. ve BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.’nin milyonlarca dolar tutarındaki ithal edilen ara ürünlerinin ülkemizde üretilmesi için firma yetkilileriyle, tedarik yapabilecek firmalar bir araya geldi. Tanıtım toplantısının akabinde gerçekleştirilen yüz yüze görüşmeleri de oldukça verimli geçti. Farklı firmalardan 240 kişinin katıldığı toplantı sonrası, 115 adet yüz yüze görüşmenin gerçekleştiği ifade edildi. Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla, ÇOSB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı ve görüşmeler katılımcılardan tam not aldı. Toplantıya Tekirdağ dışından, İstanbul ve Eskişehir gibi büyükşehirlerden de katılım olduğu belirtildi.

Toplantının açılışında konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Sanayicilerimiz, ekonomimizin ve gelişmemizin olmazsa olmaz temel unsularıdır. Sizlerin çoğalmasıyla ekonomimiz daha çok büyüyecek, üretimimiz daha çok artacak, istihdamımız çok daha fazla genişleyecek ve dünya üzerinde varlığımızı daha çok hissettireceğiz. Bizim burada ürettiklerimiz dünyanın dört bir tarafında satılacak. Onlar Türk malı kullanacaklar. Türk malına güveni artıracağız. Bu zamanın çok uzak olmadığını düşünüyorum. Öyleyse gelecekte çok daha iyisini çok daha fazlasını çok rahatlıkla yapabiliriz” dedi.

TÜRK MALI ‘KALİTE DEMEK’

Toplantıda bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi; “Türkiye’nin üretkenlik ve katma değer artışıyla yerli üretimi çeşitlendirmeye ve güçlendirmeye ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Özetle ülkemizin yerli üretime daha fazla ağırlık vermesi gerekmektedir. Bu kapsamda ihraç edilen ürünlerimizin küresel sahnede daha çok kabul görmesini de çok önemsiyoruz. ‘Türk malı’ denildiğinde herkesin aklına ‘kalite, güven ve inovasyon’ gelinceye kadar çalışmaların artırılması gerekmektedir. Bu esnada üretim ve tüketim alışkanlıklarında da değişimin şart olduğunu söylemek gerek.”

Toplantıda protokol konuşmalarının ardından, Arçelik ve BSH temsilcileri yerlileştirebilecek ürünler hakkında sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumların ardından yüz yüze görüşmelere geçildi. ÇOSB Konferans Salonu fuaye alanında düzenlenen B2B görüşmelerinde Arçelik ve BSH yetkilileri yerlileştirilmesi öngörülen ürünlerle ilgili detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106