Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Proje bazlı teşvikler ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu

Tehlikeli atıkların sıfır deşarjı ÇOSB’de anlatıldı

Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD), tekstilin öncü markalarının katılımı ile ‘Tehlikeli Atıkların Sıfır Deşarjı’ konulu bilgilendirme semineri düzenledi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere, ÇOSB’de ve bölgede faaliyet gösteren çok sayıda tekstil firması temsilcisi katıldı.

 

Seminerin açılış konuşmasını TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Canpolat yaptı. Canpolat, konunun çok önemli olduğunu rekabet edebilmek için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

 

Canpolat’ın konuşmasının ardından seminere geçildi. Seminerde sırasıyla; H&M firmasından Çağdaş Doğru, Levi’s firmasından Yener Esen ve M&S firmasından Mehmet Güner, tehlikeli atıkların sıfır deşarj edilebilmesiyle ilgili bilgiler verdi.

 

Seminerde öne çıkan konu başlıkları ise şunlardan oluştu: “Firmalar kimyasal yönetim sistemlerini oluşturmalı. Sıfır deşarj konusunda markaların beklentileri iyi belirlenmeli. Dünya markalarının ne istediği bilinir ve ona göre yatırım yapılırsa sektör daha da büyür. Çevre ile ilgili konular bumerang gibidir. Döner dolaşır hepimizi etkiler. Bu konuda organize bir çalışma olmadığı için firmalar kendi çalışma gruplarıyla sorunları çözmeye çalışıyorlar. Zincirleme kimyasal yönetimi geliştirilmeli ve diğer sektörlerle entegre olmalıdır. Dünya çapında birçok marka tehlikeli kimyasalların sıfır deşarjı konusunda taahhütte bulundu. Markalar bunu tedarikçilerinden de istiyor. Çalışmalar bu yönde yoğunlaşmalıdır. Tedarik zincirlerine de bir standart getirildi. Kimyasal yönetim sisteminin hedefi, çalışan güvenliği, çevre ve sağlık güvenliğidir.”

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106