Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi tanıtım ve bilgilendirme paneli yapıldı

Panelde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçlerini anlattı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Paneli” düzenlendi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Bina Toplantı Salonunda gerçekleşen panele, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma sahibi, yöneticisi ve Ar-Ge personeli katıldı.


ÖZDOĞAN: ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Yaklaşık 100 firma temsilcisinin katıldığı panelin açılış konuşmasını ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan yaptı. Özdoğan konuşmasında şunları söyledi: Ülkemizin gelişmesi açısından her geçen gün daha önemli olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin işleyişi hakkında bilgilendirme amaçlı toplantımıza katılımınızdan dolayı çok mutlu olduğumuzu vurgulamak isterim. Muhtelif zamanlarda da ifade ettiğimiz üzere, ÇOSB olarak ekonomik büyüme ve kalkınma performansımızı etkileyen en önemli faktörün Ar-Ge ve yenilik olduğunu biliyoruz. Bu gerçeğin bilincinde olarak, toplantımızın düzenlenmesine öncü olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve bütün konuşmacılarımıza teşekkür ediyoruz. Benzer bir toplantıyı, yine Bakanlığımızın destekleriyle, 30 Mayıs 2016 tarihinde yoğun bir ilgiyle gerçekleştirmiş ve o toplantıdan da çok memnun kalmıştık. Benzer şekilde bölgemizdeki farklı sektörlerden temsilcilerin katıldığı bu toplantımızın, örnek ve öncü bir OSB olan Çerkezköy OSB açısından yeni Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin kurulması yönünde çok işlevsel bir çalışma olarak görmekteyiz.”


SANAYİ DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNCÜ OLACAĞIZ


Trakya Bölgesinde bulunan 9 Ar-Ge merkezinden 8’inin ÇOSB’de bulunmasının çok anlamlı bir veri olduğunun altını çizen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “ÇOSB olarak, gerek yeni Ar-Ge Merkezlerimiz ve Tasarım Merkezlerimizin kurulması ve gerekse Endüstri 4.0 olarak tanımlanan dönüşümü desteklediğimizi buradan bir kez daha belirtmek isterim. Çok önemli bilgi paylaşımında bulunacak Bilim ve Teknoloji Genel Müdürümüzle ve misafirlerimizle bir arada olmaktan duyduğumuz mutluluğu tekrar ifade etmek isterim. Bugünkü anlamlı bu çalışmaya kıymetli zamanlarını ayıran siz değerli misafirlerimize toplantımızın hayırlara vesile olması temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi.


Özdoğan’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde ilk önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçlerini anlattı. Panelde ayrıca Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalar, Setaş Kimya Ar-Ge Merkezi Sorumlusu İsmail Yakın da Ar-Ge Merkezi Olmak: Deneyimler Üzerinden Değerlendirmeler başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Panelin ikinci bölümünde ise Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalar Bakanlık yetkilileriyle özel görüşerek, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Başvuru Yol Haritası hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


PANELDE ÖNCE ÇIKAN KONU BAŞLIKLARI

Panelde her üç konuşmacı tarafından da önce çıkan konu başlıkları şunlardan oluştu:

* Ülkemizin geleceği; insana ve insanla var olan bilim ve teknolojiye yatırım yapan, bunların ticarileşmesine ortam hazırlayan, bilgi tabanlı bir ekonomi üzerine inşa edilecektir.

* Ülke olarak kalkınma stratejimizin özünü; daha donanımlı, daha yenilikçi ve girişimci, bilgi üreten ve bunu yüksek katma değere dönüştüren insanımız ve işletmelerimiz oluşturacaktır. * Önümüzdeki dönemde; imalat sanayiinde yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı dönüşümü gerçekleştirmek, girişimcilik kapasitemizi güçlendirmek ve nitelikli istihdam altyapımızı oluşturmak önceliğimiz olacaktır.

* Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi’nin amacı; Tasarım faaliyetlerini desteklemek. Ar-Ge yatırımlarını özendirmek. Nitelikli üretim yapısına geçilmesini sağlamak. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlamak. Ar-Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artırmak. Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek; teknoloji şirketlerini ortaya çıkarmak ve desteklemek. Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve kurumsallaştırmak. Ar- Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu sağlamak ve ekosistemi güçlendirmek. Tasarım Merkezleri kurularak Ar-Ge Merkezleri’ne sağlanan destek ve muafiyetlerden yararlandırılması.


 
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
162 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
106 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
67 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
459 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
42 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
82 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
92 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
200 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
48 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”