Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

ÇOSB lojistik açıdan çok avantajlı bir konumda

Çerkezköy OSB’de sektörde en son üretime geçen Recordati İlaç Fabrika Müdürü Savcı, “Çerkezköy OSB birinci olarak düzenli yerleşimi, iyi altyapı hizmetleri sağlaması; ikinci olarak hem hizmet ve yan sanayii hem de ulaştırma pencerelerinden baktığımızda lojistik açısından çok avantajlı bir cazibe merkezidir. Lojistik açıdan çok avantajlı bir konumdadır” dedi.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) en son üretime geçen firmalardan Recordati İlaç Fabrika Müdürü Orhan Savcı, “Cazibe merkezi haline gelen ÇOSB, sadece yarattığı istihdamla değil, eğitime yaptığı yatırımlar ve düzenlediği kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de çevre insanına değerli katkılarda bulunmaktadır. Çerkezköy OSB, düzenli yerleşimi ve iyi altyapı hizmetleri sağlaması; ikincisi hem hizmet ve yan sanayii hem de ulaştırma pencerelerinden baktığımızda lojistik açısından çok avantajlı bir konumdadır” dedi.

ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ

- ÇOSB’nin geldiği nokta hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

- ÇOSB sadece yarattığı istihdamla değil, eğitime yaptığı yatırımlar ve düzenlediği kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de çevre insanına değerli katkılarda bulunmaktadır. ÇOSB bu özellikleriyle bir cazibe merkezi olması ve hem ekonomik hem de sosyal olarak Çerkezköy’ün gelişmesinde büyük pay sahibidir.



LOJİSTİK AÇISINDAN ÇOK AVANTAJLI

- Üretim için ÇOSB’yi tercih etme sebeplerinizi öğrenebilir miyiz?

- ÇOSB’u seçme nedenlerimiz iki ana başlıkta özetlenebilir. İlki, bölgenin düzenli yerleşimi ve iyi altyapı hizmetleri sağlaması; ikincisi hem hizmet ve yan sanayii hem de ulaştırma pencerelerinden baktığımızda lojistik açısından avantajlı bir konumda olmasıdır.

SEKTÖRDE ÇALIŞAN MALİYETİ YÜKSEK

- Türkiye açısından, ilaç sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? Artıları ve eksileri sizce nelerdir?

- Üretim açısından değerlendirirsek, birtakım olumsuzluklar aşılabilirse Türkiye’de ilaç sektörü lokomotif haline gelebilir. Yetişmiş insan kaynağımız fazlasıyla mevcut, çokuluslu şirketlerde pek çok kilit pozisyonları bizlere emanet ediyorlar. Türkiye pek çok firmanın Orta Doğu / Afrika / Türki Cumhuriyetleri merkezi konumunda. Yani aslında Türkiye’de ilaç sektörünün daha hızlı büyümesi için pek çok koşul mevcut. Ancak maliyet konusunda ciddi rekabet sıkıntımız var. Ülkemizin yatırım çekmedeki rakipleri özellikle enerji konusunda çok cazip teklifler sunabiliyor. Ayrıca ülkemizde çalışan ücretleri rekabetçi bir düzeyde olsa da maalesef çalışan maliyeti yüksek.

ÖNCELİKLİ SEKTÖRLER ARASINA ALINMALI

Ancak tüm bu zorluklara rağmen köklü yapısıyla Türk İlaç sektörünün Türkiye gibi yüksek nüfus yapısına sahip ve zenginleşen bir coğrafyada güçlenerek varlığını sürdüreceği çok açıktır. Son yıllarda bütçe kısıtlamaları sebebiyle yaşadığı fiyat ve karlılık sıkıntılarını özellikle ihracat ve kaynak artırımı noktasında gidermeye çalışan sektörün, kalifiye işgücü ve ilaç üretim merkezi olma isteği ile bölgesinin en önemli ilaç üslerinden biri olmayı sürdüreceği konusundaki inancım tamdır. Bu noktada sektörün önündeki sorunları daha hızlı çözmek için devletimizin bu alandaki bütçe kaynaklarını gözden geçirmesi ve Türkiye’deki ilaç üretimini stratejik bir konu olarak öncelikleri arasında bulundurması gerektiğini düşünüyorum.

- Ar-Ge merkeziniz var mı? Toplamda kaç çalışanız var? Ar-Ge Merkezinde kaç kişi istihdam ediliyor?

- Recordati uluslararası alanda AR-GE çalışmalarını sürdürmektedir. Yenilikçi moleküller üzerinde çalışan Recordati’nin tüm AR-GE çalışmaları Milano’da yer alan AR-GE merkezi tarafından organize ve koordine edilmektedir. Toplam 777 çalışanımızla sağlık profesyonellerimizin ve hastalarımızın hizmetindeyiz. ÇOSB fabrikamızda 243 kişiye istihdam sağlıyoruz. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
162 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
106 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
67 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
459 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
42 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
82 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
90 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
200 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
48 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”