Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

ÇOSB, katılımcılarının dijitalleşme olgunluk düzeyini araştıracak

ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırması Hizmet Alımı İhalesi yapıldı. Çalışmayla ÇOSB’de faaliyet gösteren farklı sektörlerden 100 firmanın ve ÇOSB’nin kendi kurumsal yapısının dijitalleşme olgunluk düzeyi belirlenecek.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Trakya Kalkınma Ajansı’nın işbirliğiyle sürdürülen TR21/19/GPD/0001 referans nolu Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi projesinin alt uygulamalarından olacak ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırması Hizmet Alımı İhalesi yapıldı. İhaleye teklif veren kurumlar arasında yapılan değerlendirme sonucunda, hizmet alımı ihalesi Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin uhdesinde kaldı.

ÇOSB yetkilileri tarafından yapılan hizmet alımı ihalesi kapsamındaki araştırmanın 2021 yılı içerisinde tamamlanacağı belirtildi. Yapılacak çalışmayı, “ÇOSB’de bulunan farklı sektörlerden 100 firmaya ilişkin ve ÇOSB’nin kendi kurumsal yapısı için Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi’nin belirlenmesi” olarak açıklayan ÇOSB yetkilileri, “Ülkemizde sahaya dönük olarak yapılan ilk çalışmalardan birini gerçekleştiriyoruz. Sonuçları bu anlamda çok önemli” dediler.
 

DİJİTALLEŞME OLGUNLUK DÜZEYİ ÖLÇÜLECEK
 

ÇOSB Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırması kapsamında, Bölgede bulunan 100 firmaya yöneltilecek soruların ardından toplanan bilgiler, firmanın dijitalleşme olgunluk düzeyinin tespiti yapılacak ve dijital dönüşüm açısından önerileri kapsayan bir rapor haline getirilerek firma yetkililerine ulaştırılacak.

Bölge firmalarının Endüstri 4.0 teknolojileri açısından farklı düzeylerde olduğunun bilindiğini belirten ÇOSB yetkilileri, yapılacak araştırma ile Bölge firmalarının Endüstri 4.0 düzeyinin sayısal olarak tespitinin yapılacağını ve bu çalışmanın diğer OSB’lere örneklik teşkil edeceğine inandıklarını belirttiler.

Yürütülen proje kapsamında halen Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir Endüstri 4.0 Laboratuvarının kurulduğu, Dijitalleşme Olgunluk Düzeyi Araştırmasının ardından bu laboratuvarda firmaların Endüstri 4.0 teknolojileri hakkında bilgilenmesini sağlayıcı yeni çalışmaların ve eğitimlerin yapılmasının planlandığı da belirtildi.

Endüstri 4.0 Laboratuvarından Trakya bölgesinin bütün firmalarının da dijital dönüşüm anlamında faydalanabilmesi için çalışmaların öngörüldüğü, bu şekilde ülkemizin dijitalleşme çalışmalarına katkı sağlanacağı ifade edildi.

ÇOSB’nin bu örnek proje ve uygulamalarının aynı kararlılıkla devam ettiği, teknoloji temelli benzer projelerin de geliştirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GEZİ
161 Kez Görüntülendi.
Avrupa Birliği’nin ‘Eşbaşkenti’: STRAZBURG
SEKTÖR
104 Kez Görüntülendi.
“Herkes 2 sene yerli ayakkabı giysin”
FUTBOL EKONOMİSİ
62 Kez Görüntülendi.
Bonservislerdeki astronomik yükseliş işimize yarayabilir
GÜNCEL HABER
66 Kez Görüntülendi.
Aktivist ruhlu Z Kuşağı boykotu sahiplendi
SÖYLEŞİ
457 Kez Görüntülendi.
Metaverse ile fabrikanızı bir gözlüğe sığdırabiliyorsunuz
SÖYLEŞİ
41 Kez Görüntülendi.
Bilimsel ihracatın temelinde pazar araştırma raporları var
SÖYLEŞİ
81 Kez Görüntülendi.
“Artık yeryüzünü ısıtmak değil soğutmak için enerji harcanacak”
SÖYLEŞİ
88 Kez Görüntülendi.
Doç. Dr. Ata Özkaya: Yüksek borçlanma ve vergiler bizi bekliyor
SÖYLEŞİ
199 Kez Görüntülendi.
Hasan Özçelik: Sürdürülebilirlik Raporlaması yapmayı ihmal etmeyin
İÇİMİZDEN BİRİ
47 Kez Görüntülendi.
“İkiz dönüşüm için kararlı adımlar atıyoruz”