Kategoriler

GLOBAL SANAYİCİ

Katma değeri yüksek ürünlerle uluslararası rekabet yapabiliriz

Technocast Otomotiv firma ortağı ve Genel Müdürü Necat Öney:“Türkiye’nin daha çok üretmeye ihtiyacı var. Cari açığın önlenebilmesi için daha fazla üretim şart. Ekonomide alınması gereken önlemlerle ithalat dengelenmelidir. Türkiye ürettiğinden fazla ithal ediyor. Katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerekir. Sürdürülebilir küresel rekabeti katma değeri yüksek ürünlerle sürdürebiliriz” dedi.

HÜSEYİN ÇOLAK
2010 yılında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) üretime geçen Technocast Otomotiv Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., dinamikliği ve sektöre getirdiği yeniliklerle emin adımlarla büyüyerek ilerliyor. Beyaz eşya, otomotiv ve gıda sanayine hizmet veren Technocast, ayrıca kardeş firması Kare Metal ile alüminyum alaşımlı jant üretimini gerçekleştiriyor. Yıllarca jant üretimi yapan bir firmada üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra ayrılıp Technocast’ı kuran firma ortağı ve Genel Müdürü Necat Öney ile yatırım süreçlerini ve hedeflerini konuştuk.
- Technocast’ın kuruluş hikayesini anlatır mısınız?
- İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi 1973 yılı mezunuyum. Mezun olduktan sonra 2001 yılına kadar çeşitli sektörlerdeki firmalarda mühendis ve genel müdür olarak çalıştım. 2001 yılında profesyonel yöneticilik yaşamıma son vererek kendi şirketim olan Technocast’ı kurdum.
►ÇOSB’DEKİ TEK RUS ORTAKLI ŞİRKET
Technocast, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ÇOSB) tek Rus ortaklı şirkettir. Ruslarla ortak olmamız enteresandır. 2003 yılında Technocast’ı kurduk. Technocast’ın kuruluş amacı dış ticaret yapmak ve Rusya’daki ortağımıza lojistik destek vermekti. Dünyadaki bir takım pazarlardan malzeme temin edip kendilerine aktarmak şeklinde faaliyetimize devam ediyorduk. 1991 yılında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra yeni reformlarla birlikte herkes serbest ticaret yapmak istiyordu ama dünyayı tanımadıkları için yabancı ortaklara ihtiyaç duyuyorlardı. Bizim ortağımız da böyle bir firmaydı. Biz kendilerine dünyanın çeşitli ülkelerinden otomobil parçaları alıp transit ticaret yoluyla gönderiyorduk. Bu durum halen devam ediyor.
►İKİ KARDEŞ FİRMA
Daha sonra sadece ticaretle uğraşan bir şirket olmak istemediğimiz için üretime de girmek istedik. Dolayısıyla bir yatırım yaptık. Bu yaptığımız yatırım plastik parça üretimi üzerineydi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
SÖYLEŞİ
26 Kez Görüntülendi.
Kesikbaş: Afetler ve iklim değişikliği tehditlerine karşı hazırlanıyoruz
SÖYLEŞİ
97 Kez Görüntülendi.
“Satışlarımız değişmedi cirolarımız düştü”
SÖYLEŞİ
129 Kez Görüntülendi.
'2025 yılı hem zorluklar hem de fırsatlar yılı olabilir'
KAPAK HABER
148 Kez Görüntülendi.
“Yapay zekanın endüstrideki geleceği parlak gözüküyor”
GÜNCEL HABER
21 Kez Görüntülendi.
"Milli Teknolojilerle Geleceği Şekillendiriyoruz"
KAPAK HABER
55 Kez Görüntülendi.
“Avrupa’nın yeşil hidrojen tedarikçisi olabiliriz"
İÇİMİZDEN BİRİ
645 Kez Görüntülendi.
İnan Makina YKB Tijen Alkan : Mottomuz - Dünyanın kırıcı gücüyüz
ÇOSB HABERLERİ
35 Kez Görüntülendi.
Oliver Twist ÇOSB'de Minik Kalpleri Isıttı
ÇOSB HABERLERİ
21 Kez Görüntülendi.
Sanatın büyülü atmosferine ÇOSB ev sahipliği yaptı
ÇOSB HABERLERİ
20 Kez Görüntülendi.
ÇOSB'de Tiyatro Şöleni: Annem Hep Derdi Ki!