Öne Çıkanlar İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

A. Schulman Plastik’in ÇOSB fabrikası törenle açıldı

Yüksek performanslı plastik kompaund, kompozitler ve polimerlerin önde gelen uluslararası tedarikçisi ABD merkezli A. Schulman Plastik San. ve Tic. A.Ş.’nin Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ÇOSB) fabrikası törenle açıldı. Yıllık 17 bin 500 ton üretim kapasitesine sahip tesiste, Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerine sunmak üzere yüksek kalitede katkı, beyaz ve natürel masterbatchler (plastik hammaddelere eklenen granül biçiminde boyar madde ve katkılar) üretilecek.

A.Schulman'ın açılış törenine şu isimler katıldı: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Başbakanlık Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, A. Schulman Kıdemli Başkan Yardımcısı ve EMEA Bölgesi Genel Müdürü Heinrich Lingnau, A. Schulman Türkiye Genel Müdürü Ekin Kurt'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE BÖLGE TİCARETİ İÇİN ANA GEÇİŞ NOKTASI

A.Schulman Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Avrupa, Ortadoğru ve Afrika'dan (EMEA) sorumlu Genel Müdürü Heinrich Lingnau, açılışı gerçekleşen fabrika ile bölgedeki tüm müşterilerine yepyeni bir platformda daha etkin bir hizmet sunacaklarını ifade ederek şunları söyledi; "Bu tesisimiz bölgedeki müşterilerimize daha etkin hizmet vermek üzere oluşturulmuş yeni bir platformdur. Türkiye bölge ticareti için ana geçiş noktası haline gelmiştir. Bu da bize hızla büyüyen pazardaki payımızı arttırmamıza ve daha güçlü olmamıza olanak sağlayacaktır" dedi.

ERMUT: BU YATIRIMI ÖNEMLİ BULUYORUZ

Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut konuşmasında, A. Schulman ile ajans olarak 2015 yılından bu yana geçen süreçte yakın bir çalışma yürüttüklerini belirterek şunları söyledi: "İthalatın yoğun olduğu bir sektörde böyle bir yatırımın ülkemize gelmesinden dolayı mutluyuz. Ülkemizin istihdamına, üretim kapasitesine ve ihracat gücüne katkı sağlayacak olmasından ötürü bu yatırımı önemli buluyoruz. Amacımız sadece yatırım değeri olarak değil aynı zamanda kritik sektörlerin değer zincirlerinde ülkemizin daha iyi konumlandırılması anlamında da katkı sağlayacak yatırımları Türkiye’ye kazandırmak. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."

ÇOSB’DE 36’NCI ULUSLARARASI ŞİRKET

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler açılışta yaptığı konuşmada, “Hali hazırda 35 uluslararası sermayeli yatırımcının bulunduğu bölgemizde bugün bu tesisin açılışıyla bu sayı 36’a yükseldi. Bu fabrikanın Çerkezköy’e kurulmasından sevinç duyuyoruz. Çeşitli sektörlerden firmaların yer aldığı Çerkezköy OSB’de bu fabrikada yapılacak plastik hammaddelerin bölgesel diğer üreticilerimize katkı sağlamasını bekliyoruz. Ayrıca gerek istihdam gerekse ihracatımıza sağlayacağı katkılar açısından A. Schulman şirketinin yetkililerine Çerkezköy’ü tercih etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış törenindeki son konuşmayı ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik yaptı. Çelik konuşmasında çokuluslu şirketlerin dünya barışına ve huzuruna büyük katkılar sağladığını, karar vericileri, emekçileri, biraraya getirerek hayırlı amaçlara hizmet ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından fabrikanın açılış kurdelesi kesildi ve ardından fabrika gezisi gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
Schulman Plastik ÇOSB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106