Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

AB Türkiye Delegasyonu ÇOSB’yi ziyaret etti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), AB Delegasyonunu ağırladı. Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin çalışmalarını yerinde incelemek için Çerkezköy’e gelen AB Delegasyonu heyeti, hattın geçtiği ÇOSB’de de toplantı düzenledi.


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’yı¸ ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan kapıda karşıladı.


Toplantıda öncelikli olarak AB-Türkiye ilişkileri ve COVID-19 pandemisi döneminde dünyada yaşanan sıkıntılar görüşüldü. Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin, Avrupa Birliğinin desteklediği en büyük altyapı projelerinden biri olduğunu söyledi. Sahada sanayicilerden bilgi alışverişinin de önemine değinen Meyer-Landrut, ÇOSB’ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

KAYMAKÇI: AB’YE TAM ÜYELİKTE KARARLIYIZ


AB-Türkiye ilişkileri, üyelik konularında bulunulan aşamaları anlatan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Bakanlık AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı da şunları söyledi: “Ülkemizdeki kurumların farklı AB destek programlarına başvurmalarının gerektiğini bir kez daha dile getirmek isterim. Başvurulacak konular arasında; dijitalleşme, çevre, nitelikli eleman yetiştirilmesi gibi alanlarda IPA, Erasmus gibi programlara başvuru yapılabilir. Türkiye, Avrupa Birliği yolunda gerek hava gerek kara gerek demiryoluyla üyelik konusunda kararlıdır, ilerlemeye devam edecektir”

ÇOSB’NİN PROJELERİ ANLATILDI


Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından üst düzey yetkililerin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, heyeti ÇOSB’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin AB üyeliği konularına değinin ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB olarak yürüttükleri projeleri anlattı. Toplantıda söz alan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB tarafından yürütülen ve AB destekli bir proje olan Mesleki Yeterlilik Kurumu kurma çalışmalarının devam ettiğini, bunun yanı sıra çok farklı AB Destek projelerine de başvurduklarını ifade etti. ÇOSB katılımcı firmalarının temsilcileri de, firma olarak AB’ye ihracat konularında karşılaşılan sorunları dile getirdiler.

HALKALI-ÇERKEZKÖY ETABINI DEVLET YAPACAK


AB’den sağlanan 275 milyon Euro krediyle yapımına başlanan 155 kilometrelik Kapıkule-Çerkezköy hattının 2023 yılının sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor. 76 kilometrelik Çerkezköy-Halkalı hattı ise devlet kaynaklarıyla yapılacak. 550-600 milyon euroya tamamlanması planlanan proje Trans Avrupa Demiryolu Ağı'nın önemli bir etabı. Kapıkule-Halkalı Demiryolu Hattı’nın hattın hizmete girmesiyle kargo taşımacılığında 8.5 saatlik süre, 3-3.5 saate inecek. Kapıkule ile Halkalı arasında yolcu seferleri de 1.5 saate kadar düşecek. Kapıkule-Çerkezköy hattının yüzde 35’i tamamlanmış durumda. Hattın hizmete girmesiyle Halkalı-Kapıkule arasında 231 kilometrelik güzergâhta çift hatlı, saatte 200 kilometre hızla yolcu ve yük taşıması yapılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106