Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI CEVAHİR UZKURT ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi Mustafa Varank

Arakelyan: Başarı için üniversite mezunu olmak gerekmiyor

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ‘Girişimcilik Paneli’nde bölge sanayicileri okulda öğrenim gören velilerle bir araya geldi. Okulun Konferans Salonunda düzenlenen panele yoğun bir katılım oldu.

Panele, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, bölge sanayicilerinden Sarbak Metal’in sahibi Andon Arakelyan, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra çok sayıda veli katıldı.

ÖĞRENCİLERİN YETİŞMESİNİ İSTİYORUZ

Panelden önce bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, velilere seslenerek şunları söyledi: “Hem Okul Aile Birliği seçiminin yapılacağı hem de iş adamlarımızın katılacağı ‘Girişimcilik’ konulu panele hoş geldiniz. Evlatlarınız için sizin kurduğunuz hayallerle, bizim öğrencilerimiz için kurduğumuz hayallerin ortaklaşmasını ve çocuklarımızın kendi çağlarına uygun donatılmalarını sağlayarak büyümelerini hedeflediğimiz bir okul yapısı oluşturmanın çabası içindeyiz. Bu çaba içinde en büyük desteğimiz bize olan inancınız ve güvencenizdir. Onların en deli dolu zamanlarında hem davranış hem mesleki bilgi, bilinç ve hem de çağlarına uygun becerilerle donatılmış bir şekilde üretebilmenin gücüyle dolu dolu yetişmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Okuldaki eğitim ve öğretime ait tüm ortamları oluştururken çocuklarımızı geliştiren bir yapı oluşturmaya gayret ettik. Bu yapı içinde yine tek eksik sizsiniz.”

BİZE İNANIN ÇOCUKLARINIZA GÜVENİN

,Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve eğitim gören öğrencileri çok önemsediklerini belirten Sözdinler, “Sizlerden çocuklarınıza güvenmeniz ve onları hayata hazırlamak konusunda da bize inanmanızı istiyorum. Bugün bu salonda size hitaben konuşacak olan işletme sahipleri ve yönetici arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kısıtlı zamanlarını sizlerle birlikte geçirerek hepimizi onurlandırdılar. Bu da biz sanayici ve iş adamlarının özellikle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinin de okulu nasıl sahiplendiğini ve çocuklarınızı ne kadar önemsediğini anlatmak için yeterlidir sanırım.”

GİRİŞİMCİLİK PANELİNDE TECRÜBELER PAYLAŞILDI

Sözdinler’in konuşmasının ardından Girişimcilik konulu panele geçildi. Panelde, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, Bölge sanayicilerinden Sarbak Metal’in sahibi Andon Arakelyan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal tecrübelerini velilerle paylaştı.

ARAKELYAN: ÜNİVERSİTE MEZUNU DEĞİLİM

ÇOSB katılımcısı Arakelyan, iş hayatına çıraklık yaparak başladığını belirterek, “Hayatta başarılı olmak için üniversite mezunu olmak şart değildir. Ülkemizde bulunan 190’ı aşkın üniversitenin hepsi aynı derecede güçlü değildir. Bu üniversiteler arasından 7 tanesi daha güçlü ve ön planda. Üniversite mezunlarının iş hayatında daha rahat iş bulabilmesi için bu 7 üniversiteden birinden mezun olması gerekiyor. Bu bir tespittir. Ben, üniversite mezunu değilim, 11 yaşında işe, çıraklıkla başladım halen Sarbak Metal’in sahibiyim. Normal standart bir mühendis, iş dünyasında aranan bir insan değildir. İş hayatında iş bulabilmek için aranan kişi olmanız gerekir. Fabrikada öyle insanlar var ki, mühendislerden daha fazla başarılı olmaktadırlar. Bizim fabrikamızda bulunan 250 kişilik kadroda 12 mühendis, yaklaşık 80 teknisyen bulunmaktadır. Fabrikamızda daha önceden çalışan 6-7 yetenekli kişi bizden ayrılarak kendi işlerini kurdular. Bunların hepsi birer başarıdır. Her yıl Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun 5 kişiyi kendi fabrikamda istihdam etmek istiyorum” dedi.

TEMİROĞLU: TEKNİSYENE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Özen Mensucat Genel Müdürü, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yönetim kurulu üyesi Ahmet Temiroğlu velilere şu önerilerde bulundu: “Velilerimiz, çocuklarını okullara gönderiyorlar ve üniversiteye girmelerini istiyorlar. Eğer çocuklar iyi bir üniversiteye girerlerse iş bulabiliyorlar. Ancak ülkemiz açısından bakarsak teknisyene de ihtiyaç var. Bu noktada bugün burada bulunan velilerin çocuklarının doğru bir yerde olduğunu söylememiz gerekir. İyi üniversiteye gidebilenler gitsin, bunu biz de isteriz. Fakat bizim Meslek Lisemizi kıyaslamak istersek, biz de çok iyi seviyede bir okuluz. Bizim mezunlarımızın unvanı teknisyendir. Fabrikadaki maaşlarının da teknisyen maaşı olmasını isteriz. Bugün burada bulunan ailelerimizin çocuklarıyla çok ilgili olduklarını görüyoruz. Bu mutluluk verici bir durum. Evlatlarınızın iyi bir iş sahibi olması için doğru yerde olduklarını söylüyoruz.”

KALİFİYE ARA ELEMANA İHTİYAÇ VAR

Bölgenin en büyük ihtiyacının yetişmiş ve kalifiye ara eleman olduğuna değinilen panelde, işsiz üniversite mezunu yerine, aranan, kalifiye ara elemanlar yetiştirmenin zorunluluğuna dikkat çekildi. Yaklaşık bir saat süren panelin ardından veliler sanayicileri ayakta alkışladı. Panelin tamamlanmasının ardından okulun aile birliği yönetim kurulu seçimleri gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
ArakelyanÇOSB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106