Öne Çıkanlar Ece Kamar ömer nart Global Sanayici GİRAY DUDA Uğurteks

Firmaların atıksularının kirlilik oranları online olarak takip edilecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü 1994 yılından bu yana endüstriyel atıksuları olan firmalardan belli periyodlarda kompozit numuneler alarak akredite laboratuvarında analizleri yaptırıyor. Yeni oluşturulan projeyle, ÇOSB Bölge Müdürlüğü yapılan bu numune alma işlemini online ve 24 saat kesintisiz olarak yapacak. ÇOSB yetkilileri bu çalışmanın Türkiye’de bir ilk olacağını ifade ettiler.

Altyapı çalışmalarına başlanılan Atıksu Online Takip Sistemiyle, atıksuların kontrol işlemi 24 saat ve otomatik olarak yapılacak. Kurulacak olan sistemin çalışması ise şöyle olacak: “Endüstriyel atıksuyu olan ÇOSB firmalarının atıksu çıkış noktalarına yerleştirilecek sistem ÇOSB Scada sistemiyle entegre olarak çalışacak. Sistem 24 saat boyunca atıksuları kontrol ederek, Askıda Katı Maddeleri (AKM) ve Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) parametlerini kontrol edecek. Gerek firmaların deşarj limitlerinde ve gerekse de bahse konu parametrelerde limit dışı bir uygulama olduğu anda sistem uyarıda bulunacak. Uyarıyla birlikte manuel olarak yapılan numune alma işlemini de sistem kendisi otomatik olarak alarak kontrole gönderilmesini sağlayacak. Bununla birlikte oluşabilecek maliyetlerin önceden önüne geçilmiş olacak.”

ÇOSB tarafından kurulum çalışmalarına başlanılan Atıksu Online Takip Sistemi’nin diğer OSB’lere örnek olacağı belirtiliyor. Kurulması için altyapı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ÇOSB Bölge Müdürlüğü konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Bremen şehrinde bu sistemi üreten bir firmaya teknik gezi düzenledi. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Bölge Müdürlüğü Çevre Yönetim Sistem Müdürü Servinaz Kuru’dan oluşan ÇOSB heyeti çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106