Öne Çıkanlar TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018 Türkonfed Çerkezköy OSB KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Mesleki eğitim ÇOSB’de masaya yatırıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü, mesleki eğitimle ilgili toplantıya ev sahipliği yaptı. Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) işbirliğiyle yapılan toplantı ÇOSB Bölge Müdürlüğü 4. Kat Eğitim Salonunda gerçekleşti.

Geniş katılımın olduğu toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Meslek Yüksekokulu ve Mesleki Teknik Lise Müdürleriyle, çok sayıda sanayici ile firma temsilcisi katıldı.

ÖNEMLİ BİR TOPLANTI

Toplantıda bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Trakya Kalkınma Ajansı’nın bölgemizde ara eleman ihtiyacını ölçmek, bu alandaki sorunları tespit etmek ve alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği bu toplantı vesilesiyle hepinize hoş geldin diyerek sözlerime başlamak isterim” dedi.

ÇOSB’nin örnek çalışmalar yaptığını belirten Sözdinler konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bilindiği üzere, Çerkezköy OSB yönetimi olarak başta bölgemiz işletmelerine olmak üzere tüm sanayiye hizmet verecek şekilde teçhiz ederek açtığımız 1200 öğrenci kapasiteli bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz var. Endüstriyel Otomasyon, Elektrik-Elektronik, Tekstil Teknolojileri, Kimya Teknolojileri ve Makine Teknolojileri olmak üzere 5 farklı bölümden oluşan donanımlı nitelikte bir okul olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin gelişimine katkı verecek farklı projeleri uyguluyoruz. En son Trakya Kalkınma Ajansımız işbirliği ile kurulumu çalışmalarına başladığımız; Endüstri 4.0 teknolojisini uygulamaya aktaracağımız ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ için fizibilite raporu çalışmalarımızı tamamladık.

SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM MERKEZİ

Trakya Kalkınma Ajansımız ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmanın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın da desteği ile kurulumu için ön hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kurulacak bu merkezin gerek kendi bölgemizin öğrenci ve öğretmenlerine, gerekse Çerkezköy’de ve Trakya’da bulunan bütün sanayiye hizmet vermesi için projelendirmesi yapılmıştır. Bu haliyle sanayide dijitalleşme adına kendi okulumuzdan başlayacak bu dönüşüm çalışmamızı, ülkemizde Endüstri 4.0 teknolojilerini öğrenip, kullanabilecek nitelikte eleman yetiştirilmesine çok ciddi bir katkı sağlayacağı muhakkaktır. Trakya Kalkınma Ajansımızın da destekleriyle sürdürdüğümüz ve ülkemiz açısından alanında çok önemli bir örnek olacak bu çalışmamızın model bir uygulama haline getirilerek tüm ülkemiz sathına yayılmasını öngörüyoruz. Bu vesileyle bölgemizi temsilen farklı sektörlerden gelen misafirlerimizin katıldığı toplantının başarılı geçmesi temennisiyle saygılar sunuyorum.”

Toplantı daha sonra soru cevap kısmıyla devam etti. Sanayiciler mesleki eğitimle ilgili karşılaştıkları sorunları dile getirerek çözüm önerilerini aktardı. Sanayiciler, ÇOSB’nin bu tür önemli toplantılara ev sahipliği yapmasını takdirle karşıladıklarını kaydettiler. Katılımcılar, mesleki eğitimin geliştirilmesi, güncel istihdam sorunlarına çözüm bulunması ve TRAKYAKA’nın bu çerçevede destek programları geliştirmesine yönelik toplantıların oldukça verimli olduğunu dile getirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106