Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi ÇOSB Türkonfed Technocast Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

‘Okul Dışarıda Günü Etkinliği' öğretip eğitiyor

Yapısı, konumu, eğitim kalitesi ve yeşil içindeki doğasıyla takdir toplayan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi, minik öğrencileri için önemli bir etkinliği daha hayata geçirdi. Minik öğrenciler, ‘23 Mayıs Okul Dışarıda Günü’ etkinlikleri kapsamında, Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin geniş bahçesi ve yeşil alanları içinde gün boyu eğlendiler. Ara öğünlerini de dışarda yiyen miniklerin neşesi görülmeye değerdi. Öğretmenleriyle birlikte oynayan, hoşça vakit geçiren miniklerin bu halleri velilerini de mutlu etti.

‘Okul Dışarıda Günü’ etkinliğini önemsediklerini belirten Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi yetkilileri şunları söyledi: “Çocuğun dışarıya çıkması, doğaya ve özüne dönmesi, deyim yerindeyse nefes alması için oldukça anlamlıdır. Çocuğun yaşayarak öğrenmesi ve yapmasının gelişimi için en doğrusu olduğunu düşünüyoruz. Bu etkinliklerle çocuğun günlük hayatından telefonu, tableti ve televizyonu uzaklaştırıp dışarıya çıkmasının ve gerçek anlamda hayata dokunmasının önemine dikkat çekmek istiyoruz.”

OKUL DIŞARIDA GÜNÜ NEDİR?

‘Okul Dışarıda Günü’ açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanyadır. ‘Okul Dışarıda Günü´nde dünyanın dört bir yanından binlerce okul sınıflarını açık havaya taşır ve derslerini oyun yoluyla işler. Her yıl dünya genelinde etkinliğe milyonlarca öğrenci katılıyor. Açık havada öğrenim çocukların sağlığını iyileştirir, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar. Oyun oynamak yalnızca dayanıklılık, ekip çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almalarının merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106