Öne Çıkanlar KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Cem Sezgin TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı Temiz enerji

Varank: Milli gelirin yüzde 45’i, ihracatın yüzde 65’i 89 OSB’de üretiliyor

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı 91 OSB başkan ve yöneticisinin katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de katılarak bölge sanayisi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

MİLLİ GELİRİN YÜZDE 45’İ BURADA ÜRETİLİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, burada yaptığı konuşmada, OSBÜK'ün OSB'lerin yaşadığı sorunları çözmek ve sanayicilerin önündeki engelleri kaldırmak adına Bakanlığın önemli bir paydaşı olduğunu söyledi. Marmara Bölgesi'nde faaliyet gösteren OSB'leri Türkiye ekonomisinin "bel kemiği" olarak tanımlayan Varank, bölgenin Türkiye nüfusunun yüzde 32'sine ev sahipliği yaptığını, milli gelirin yüzde 45'ini ürettiğini ve toplam ihracatın yüzde 65'ini tek başına gerçekleştirdiğini aktardı.

89 OSB'DE 830 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

Varank, Marmara Bölgesi'nin Türkiye'nin en gelişmiş sanayi altyapısına sahip olduğunu vurgulayarak, bölgenin 11 ilindeki 89 OSB'sinde yaklaşık 830 bin kişinin istihdam edildiğini ve bugüne kadar buradaki projelere 1.2 milyar lira kredi desteği verdiklerini bildirdi. Bakan Varank, "Balıkesir Ayvalık Gıda ve Gıda İşleme İhtisas, Büyükkarıştıran ve Evrensekiz OSB'lerini 'Yeni Proje' olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına teklif ettik. İnşallah onları da yatırım programına aldıracağız" ifadelerini kullandı.

‘5 ARITMA TESİSİNDEN 3’Ü TAMAMLANDI’

Ergene Havzası'nda çevreyi kirleten sanayi tesislerini 12 ıslah OSB çatısı altında topladıklarını anımsatan Varank, "Ergene Koruma Eylem Planı kapsamında başlattığımız projelere bugüne kadar 900 milyon lira kaynak aktardık. Tekirdağ Ergene Havzası Müşterek Atıksu Arıtma Tesisleri'nden 3'ünü tamamladık, kalan 2'sini 2020 yılında bitireceğiz" bilgisini verdi. Konuşmaların ardından Bakan Varank'ın refakatinde Diyarbakır ile Nilüfer, Ergene2 ile Samsun merkez, İkitelli ile ASO-2 ve 3, Konya ile Erzurum-1, Denizli ile Adıyaman OSB'leri arasında "Kardeş OSB Protokolü" imzalandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Marmara Bölge Toplantısı’nın ardından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Ergene Derin Deşarj yapım çalışmaları ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.

ÇOSB’DEKİ FABRİKALAR GEZİLDİ

Buradaki toplantının ardından Ergene2 OSB ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (ÇOSB) fabrikalar ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı. Gecenin geç saatlerine kadar bölgedeki fabrikalarda incelemelerde bulunan Varank, sırasıyla Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi’ni, Pharmactive İlaç San. ve Tic. A.Ş.’yi, Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş.’yi, Hema Endüstri A.Ş.’yi ve BSH ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.’yi ziyaret etti ve çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
ÇOSBMustafa Varank
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106