Öne Çıkanlar Uğurteks Ece Kamar ömer nart ÇOSB ISO 50001 Peryön Trakya İnsan Yönetim Kongresi

‘Demir İpek Yolu’nda tarihi adım

Avrupa Birliği’nin 275 milyon Euro hibesiyle yapılacak 'Halkalı- Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi İmza Töreni' Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda yapıldı. Anlaşma Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger arasında imzalandı.

Bakan Turhan, 231 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluştuğunu kaydederek, "Projenin 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde 275 milyon euroluk AB fonu kullanılacak, 76 kilometrelik diğer kısımlar ise eş zamanlı olarak TCDD kendi bütçesinden inşa edecek. Proje tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasında çift hatlı, saatte 200 kilometre hızda, yolcu ve yük taşıma amaçlı bir hızlı tren hattı inşa edilmiş olacak. Böylece; İstanbul'dan başlayıp Bulgaristan sınırında son bulan güzergahıyla Halkalı-Kapıkule Projesi, ülkemizin AB ülkelerine yüksek standartlı bir demiryolu ile doğrudan bağlantısı sağlamış olacaktır” dedi.

'YÜK TAŞIMA KAPASİTESİ ÖNEMLİ ORANDA ARTACAK'

Bakan Turhan, yurt içinde ulaşım alanında çok modlu bağlantı sağlamaya çalışırken, diğer yandan kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli altyapılar tesis ettiklerini belirterek şunları söyledi: "Bu kapsamda Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nu başından beri önemsedik ve sorumluluklarımızın gereğini yerine getirdik. Yine bu hatta taşımacılık faaliyetlerinin en etkin şekilde gerçekleştirilmesini de oldukça önemsiyoruz. Bu dev proje açısından Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın 30 Ekim 2017'de hizmete açılmasının çok anlamlı bir dönüm noktası olduğunu, özellikle hatırlatmak isterim. İmzasını atacağımız, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimiyle hattın yük taşıma kapasitesi önemli oranda artacaktır."

İmza törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger’in yanı sıra UAB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdem Direkler, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Erol Arıkan, Kolin İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Celal Koloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106