Erdoğan: Hiçbir şey 15 Temmuz 2016 öncesi gibi olmayacak

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı başarısız darbe girişimi Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde düzenlenen etkinliklerle telin edildi, o gün alanlarda kurşunlanarak şehit edilen 250 kişi anıldı.

Türkiye’nin tüm il ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilen etkinlerin en büyüğü İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında gerçekleştirildi.

Milyonlarca kişinin katıldığı 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “FETO'nun yalnızca FETO olmadığını, PKK'nın yalnızca PKK olmadığını, DEAŞ'ın yalnızca DEAŞ olmadığını çok iyi biliyoruz. Tüm bu örgütlerin arkalarında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama piyonu ezip geçmeden kaleleri alamaz, şahı da mat edemeyiz. Onun için önce bu hainlerin kafasını kopartacağız" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarının ardından dualar eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı yapıldı.

Açılışın ardında Ankara’ya geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Temmuz 2017 Pazar günü sabaha karşı Beştepe’de 15 Temmuz’da hayatını kaybeden 249 kişinin adının yazılı olduğu Şehitler Abidesi’nin açılışını yaptı. Erdoğan, açılışın ardından Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı’nda konuştu. Beştepe’de toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan şunları söyledi: “Milletimiz bir daha asla FETÖ gibi inancını eğitimi sömürerek zehrini zerk etmek isteyen örgütlere izin vermeyecektir. Gördük ki ya olacağız ya öleceğiz. Bu çete sonunda işi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımıza kast etmeye kadar getirdiler. Bu fakirin canını alınca 80 milyonluk Türkiye’yi esir alacaklarını zannettiler. Bu, haktan nasibini almamış olanlar milletimizle aramızdaki rabıtayı göremedikleri için silah kullanarak ülkeyi teslim almaya çalıştılar. Bu alçaklar o gece kendilerince her şeyi hesap etmişler sadece Allah’ın hesabının tüm hesapların üzerinde olacağını düşünememişler. Sokağa adım attıkları andan itibaren planları bozuldu. 15 Temmuz gecesine dair öyle hatıralar var ki üzerimizdeki yükün ağırlaştıkça ağırlaştığını hissediyoruz. Bu millet 15 Temmuz’da şahlanışını ifade etmiştir. Bizim bizden başka dostumuz yok. Milletimi demokrasi nöbetine davet ediyorum. 15 Temmuz’u unutmamak için bu nöbetleri her yıl tekrarlamak çok önemli. Bundan sonra ülkemizde hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. 15 Temmuz’u her kademedeki eğitim kurumlarında işlemeli zihinlere nakşetmeliyiz.”

Erdoğan, 16 Temmuz Pazar gününün ilk saatlerinde TBMM'de yaptığı konuşmada ise "Eğer güçlü değilsek bize bir gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar çok düşman kapıda bekliyor ki. İsimlerini tek tek saysak çok ciddi uluslararası krizle karşı karşıya kalırız" ifadelerini de kullandı.

TBMM’deki anma programında TBMM’de grubu bulunan parti temsilcileri de birer konuşma yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106