Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

Salihoğlu: Tekirdağ’da Sanayi Odası olmalı

Tekirdağ Sanayiciler Derneği (TEKSANDER) Yönetim Kurulu üyeleri 1 Nisan 2015 Çarşamba günü, Tekirdağ’ın yeni Valisi Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Tanışma toplantısında, TEKSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, derneğin çalışmalarını anlattı ve Tekirdağ’daki sanayi kuruluşları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ömer Sarıoğlu, Tekirdağ Sanayi Odası kurmak için yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi:

“Sayın Salihoğlu, size Tekirdağ’ın 1.700 sanayicisi adına hoş geldiniz diyoruz. Derneğin kuruluş çalışmalarını size aktarmak istiyorum. Derneğimiz, Tekirdağ’da sanayi odası kurmak üzere yola çıktı. İlimizde binden çok sanayicinin imzasına rağmen sanayi odası kurmamız engellenince, birliğimizi bozmayalım diyerek 2012 yılı Ekim ayında derneğimizi kurduk. Sanayi odamızın altyapısını oluşturduk. Sanayi odasını kurma iznimizin bir gün çıkacağını düşünüyoruz.

SANAYİCİ YÖNETİMDE OLMALI

Biz sanayiciyiz. Meslek odalarında kendimizi idare etmek istiyoruz. Tekirdağ ilinde 5 tane ticaret ve sanayi odası var. Bunların yüzde 90’ı ticaret erbabından oluşuyor. Ticaret Odası’nın Çerkezköy’deki 17 bin üyesiden 600 tanesi sanayici. Buna karşılık gelirinin yüzde 90’ı sanayiciden karşılanıyor. Yönetim Kurulu’nda ise bir tane sanayici yok. Örneğin aramızda bulunan Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Kolot arkadaşımız Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesidir. Orada da yönetimde bir tane bile sanayici yoktur.



Tekirdağ’a, bundan önceki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde konuyu iletme fırsatı bulduk. Duyar duymaz sanayi odası kurulması gerektiğini vurguladı. Eski Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’e de anlattık ve ‘Tekirdağ’da nasıl sanayi odası olmaz” dedi.

Türkiye’de 12 tane sanayi odası var. En son 1989 yılında sanayi odası kurulmuş. Tekirdağ’ın da sanayileşmesi 1980’li yıllardan sonradır. Bizim anladığımız kadarıyla, Odalar Birliği Başkanı, karşısında güçlü kuruluşlar olmasını istemiyor. Bu konudaki taleplerimizi sürdürürken ileride yasada değişiklik yapılarak Odalar Birliği’nden olur alma hükmünün kaldırılacağını umuyoruz”

TEKİRDAĞ’DA SANAYİ ODASI OLMALI

Ömer Sarıoğlu’nun açıklamalarını dikkatle dinleyen Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Sanayi Odası hakkında olumlu düşünceler içinde olduğunu belirtti. Salihoğlu, “Diğer illerdeki sanayi odalarına baktığımızda, kimi illerdeki sanayici sayısının Tekirdağ’ın çok gerisinde olduğunu görüyoruz.  İki ilimizdeki sanayici sayısı 500-600 dolayında. Temel mantık açısından bakarsak bu kadar çok sayıda sanayi kuruluşu olan bir ilde sanayi odası olmalıdır” dedi.    

Enver Salihoğlu, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne 40 yıl önce gelmiştim. Hayatımda ilk geldiğim organize sanayi bölgesi de ÇOSB’dir. OSB’lerde böyle düzenli üretim yapılması çok hoşuma gitmişti” diye konuştu.

TEKSANDER VE Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ömer Sarıoğlu, Vali Enver Salihoğlu’nu, ÇOSB Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter ve Bando Takımı konserine davet etti.

Ziyarete TEKSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Başkan Yardımcısı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu ve Kurucu Üyeler, Süleyman Sırrı Kolot, Mehmet Peköz, Yıldırım Ulkat, Metin Işıl, Kemal Kurt, Umut Danış, Genel Sekreter Soner Şaşmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Esra Gülten Avcı katıldı.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106