Öne Çıkanlar KPMG CEVAHİR UZKURT Türkonfed ÇOSB 3 BİN FİDAN DİKTİ Ece Kamar

Koçak Farma, hem kendi aşısını hem de Erciyes’in aşısını üretecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki modern üretim tesislerinde ileri çalışmalar yürüten Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak, “Kovid- 19 pandemisi sürecinde en etkin firmalardan biri olduk. İnaktif Kovid-19 aşısının geliştirme aşamalarını tamamladık ve aşıyı başarılı bir şekilde ürettik. Aşıyla ilgili hayvanlar üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık. İnsan faz çalışmalarına başlamak istiyoruz. Faz 1 izni için Sağlık Bakanlığı’na başvuru yaptık, bunun sonucunu bekliyoruz. Amacımız aşıyı 2021 yılının ikinci çeyreğinde Türk halkının kullanımına sunmaktır” dedi.

Koçak Farma bir yandan kendi geliştirdiği aşı üzerinde çalışmalarını sürdürürken Faz2 aşamasına gelen Erciyes Üniversitesi’nin aşısını üretmek üzere kolları sıvadı. Koçak Farma CEO’su Hakan Koçak, “Erciyes Üniversitesi’nin geliştirdiği aşının üretim ve dağıtımını yapmak üzere üniversiteyle anlaşmaya vardık. Aylık 20 milyon doz aşı üretmek üzere planlama yaptık” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106