Öne Çıkanlar Endüstri 4.0 Halil Aksu Av. Ferhan Arıkan Hababam Sınıfı ÇOSB ÇOSB Habertürk Bakış programı

ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nün Covid-19 önlemlerini TSE tescilledi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü, normalleşme sürecinde, sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimden geçen kurumlara TSE tarafından verilen “TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ”ni almaya hak kazandı.

Pandemi sürecinin başından itibaren, hem çalışanları, hem de hizmet verdiği sanayicileri için her türlü önlemi alan ÇOSB Bölge Müdürlüğü, alınmış olan tedbirlerin tescillenmesi için Türk Standartları Enstitüsü’ne (TSE) başvuru yaptı. TSE uzmanları tarafından yapılan denetim sonrası, Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan ÇOSB Atıksu Arıtma Tesisi, ÇOSB İtfaiye, ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi de dahil olmak üzere Bölge Müdürlüğü’nün hizmet verdiği lokasyonlar değerlendirildi ve “TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ” almaya hak kazandı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü, koronavirüs pandemisinde, çalışanlarının sağlığını korumak için ilk harekete geçen kurumlardan biri olmuştu. OSB’ler arasında da bu belgeyi alan ilk kurum oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Aldığımız önlemleri ve uygulamalarımızı tescillemiş olduk. Çalışan sağlığının en önemli konu olduğu inancıyla Covid-19’a karşı aldığımız tedbirleri ödün vermeden sürdürme kararlığındayız. Hijyen ve İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda taviz vermeyen bir kurum olarak yeni bir ilke imza attık. Bölge Müdürlüğü olarak koronavirüsün görüldüğü ilk günden itibaren önlemlerimizi hayata geçirdik. Bölge Müdürlüğü çalışanlarımızın olduğu gibi tüm ÇOSB firmalarında çalışanların ve ziyaretçilerimizin sağlığına verdiğimiz değeri bu belge ile tescilledik. Kurumumuz ve katılımcılarımız açısından bu belgenin hayırlı olmasını diliyoruz. Bundan sonra da vakaların artmaması yönünde aldığımız diğer tüm tedbirlerle birlikte, maske, sosyal mesafe ve hijyen şartlarına ilişkin düzenlemelere uymaya devam edeceğiz. Bu zor günlerin en kısa samanda geçmesi en büyük dileğimizdir. Türk Standartları Enstitüsü’ne, ‘TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ’ konusunda çalışmaları vesilesiyle çok teşekkür ediyoruz. Bu belgenin tüm katılımcılarımıza örneklik teşkil edeceğine inanıyoruz. Ülkemiz açısından topyekün mücadeleyi destekleyen ve taçlandıran bu COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’nin alınmasında gayret gösteren bütün ÇOSB Bölge Müdürlüğü çalışanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum.”

TSE Güvenlik Belgesi kapsamında TSE uzmanları tarafından ÇOSB Müdürlüğü bünyesinde İdari Bina, ÇOSB İtfaiyesi, Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ÇOSB Arıtma Tesisi birimlerinde yapılan denetimlerde; kurumun giriş-çıkış noktaları, mutfak, yemekhane, ofisler, toplantı salonları, asansörler, seyahat kuralları, personel servisleri, tuvaletler ve lavabolar vb. açısından gerekli risk değerlendirmelerinin yapılıp yapılmadığı, enfeksiyon önleme açısından gerekli önlemlerin ve kontrol eylem planlarının hazırlanıp hazırlanmadığı ve alınan tedbirlere uyulup uyulmadığı tetkik edildi. Gerekli önlemleri aldığı ve uyguladığı tespit edilen ÇOSB, “TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ” almaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106