Öne Çıkanlar GİRAY DUDA ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Abdurrahman Satman Türkonfed Ali Yerlikaya

Eyüp Sözdinler, OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına katıldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar’ın katılımıyla yapıldı. Bakan Yardımcıları ve OSB Başkanlarının da katıldığı toplantıda, OSB’lerin enerji ile ilgili tüm talepleri masaya yatırılarak çözüm önerileri istişare edildi.

Toplantıya aynı zamanda OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur da katılım sağladı.

“TEK DURAK OFİS”

Toplantıda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, tüm yatırımcılara OSB'lerde altyapısı hazır sanayi parselleri sunmak için seferber olduklarını aktardı. Kacır, "tek durak ofis" hizmetleriyle yatırımcıların ruhsat, izin ve abonelik gibi işlemlerini hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştirmelerini sağladıklarını ve üretim faaliyetlerini daha verimli şekilde sürdürmelerine imkan verdiklerini belirtti.

Ülke sathına yayılmış Bakanlık uhdesindeki 360 OSB'nin, 2,5 milyonun üzerindeki çalışanıyla üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta büyümenin lokomotifi olduğuna işaret eden Kacır, "Sanayi alanlarını daha da büyüteceğiz, sanayicilerimizin yatırım yeri taleplerini en uygun koşullarda karşılayarak üretim faaliyetlerinin kesintisiz ve verimli şekilde sürdürülmesini sağlayacağız. Hedefimiz, halihazırda ülke yüzölçümümüzün binde 3,5'i düzeyinde olan planlı sanayi alanlarını, ülke yüzölçümümüzün yüzde 1'i düzeyine çıkarmak" ifadelerini kullandı.

“40 OSB’NİN 52 PROJESİNE DESTEK SAĞLADIK”

OSB'lerin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve rekabet gücünü artıracak projelere de hız verdiklerine işaret eden Kacır, yeşil OSB yatırımlarını öncelikli olarak kredilendirdiklerini söyledi. Kacır, Dünya Bankası ile 300 milyon dolar bütçeli "Türkiye OSB Projesi"ni başlattıklarını anımsatarak, proje kapsamında 40 OSB'nin GES, RES, biyogaz tesisi, sıfır atık, atık su arıtımı gibi yeşil ve teknolojik çözümler içeren 52 projesine finansman desteği sağladıklarını anlattı.

“214 OSB DOĞALGAZ KULLANIYOR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, OSB'lerin enerji üretimi ve tüketimindeki yerine değinerek, Türkiye'de 2002'de doğal gaz ulaştırılan OSB sayısının sadece 7 olduğunu, bugün ise bu sayının 214'e çıktığını kaydederek, "Geçtiğimiz yıl sanayide doğal gaz tüketimi 13,4 milyar metreküp olarak gerçekleşti. Yani toplam tüketim içinde yüzde 25'lik pay sanayiye ait. Ayrıca ülkemizde tüketilen elektriğin içinde 108 milyar kilovatsaati yani yaklaşık yüzde 33'ü sanayide kullanılıyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü de, toplantı gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı 7 organize sanayi bölgesi (OSB) kurulduğunu belirterek, "Şu anda ülkemizde OSB'si olmayan ilimiz kalmadı." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner114

banner113

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner107

banner106