Öne Çıkanlar Endüstri 4.0 Av. Ferhan Arıkan Halil Aksu Hababam Sınıfı ÇOSB ÇOSB Habertürk Bakış programı

1 milyondan fazla KOBİ’yle çalışıyoruz

Bankalar, yıldan yıla büyüyen ve güçlenen KOBİ’leri müşteri portföyüne alabilmek için sıkı bir yarış içindeler. Banka bünyesindeki bilgili özel ekipler bu konuda özel çözüm ve hizmet sunmak için durmadan çalışıyorlar. Yapı Kredi’nin KOBİ Bankacılığı faaliyetlerini, Grup Direktörü Serkan Ülgen’e sorduk.

- Sayın Ülgen, bankacılığın en zor dallarından birisi de KOBİ bankacılığıdır. Yapı Kredi’nin KOBİ bankacılığı yıllara göre nasıl bir gelişim gösteriyor? Bu alandaki beklentileriniz nasıldır? 2017 yılı sonuna gelirken, yılbaşında koyduğunuz hedeflere hangi ölçüde ulaştınız? Geride kaldığınız veya çok üstüne çıktığınız hedefleriniz var mı?

- Yapı Kredi olarak esnaf ve KOBİ’lere hizmet sunarken öncelikle müşterilerimizi tanımaya odaklanıyoruz. KOBİ’lerin ülke ekonomisinin can damarı olduğunun bilinciyle ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve segment bazlı servis modelimizi müşteri kitlemizin birbirinden farklı ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Böylelikle KOBİ bankacılığı alanında öncü bir rol üstlenmeye devam ediyoruz. Hedefimiz KOBİ’lere sağladığımız finansal desteği artırarak hem firmaları hem de faaliyet gösterdikleri sektörleri en iyi şekilde desteklemek. Bu yaklaşımımız sayesinde çalıştığımız KOBİ müşteri sayısı 1 milyonu aştı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da çalışma şansı bulamadığımız KOBİ’lerimize ulaşmayı en önemli önceliklerimizden biri haline getirdik. Bu hedef doğrultusunda müşteri tabanımızı genişletmeyi başardık. KOBİ kredileri ve diğer bankacılık ürünleri açısından yıllık hedeflerimize yaklaştığımızı söyleyebiliriz.

KGF KREDİLERİ KOBİLERE YARADI

- Kredi Garanti Fonu kapsamında verilen kredilerde bu yıl patlama yaşandı. KOBİ’ler bu fırsattan yeterince yararlandılar mı, yararlanıyorlar mı?

- Yapı Kredi olarak Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) ekonominin bel kemiği olan KOBİ’leri desteklemede önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Teminat yetersizliği yaşayan KOBİ ve ihracatçı firmalara kefalet desteği sağlanması konusunda KGF ile iş birliği içerisindeyiz. KGF’nin sağladığı teminat desteğiyle, KOBİ’lere 60 aya kadar varan vadeler ve avantajlı faiz oranlarıyla kredi imkanı sunuyoruz. KGF’nin kefalet desteğiyle ülke ekonomisine dinamizm kattığını söyleyebiliriz. KGF kefaletiyle kullandırılan kredilerin oranına baktığımızda KOBİ’lerimizin bu imkanı en iyi şekilde değerlendirdiklerini görüyoruz.

ÇOK ÇEŞİTLİ KREDİ VE DESTEK PROGRAMIMIZ VAR

- KOBİ’ler açısından finansa, yeni sermayeye ulaşabilmede ne tür ürünler sunuyorsunuz?

- Yapı Kredi olarak KOBİ bankacılığında “Hizmette Sınır Yoktur” yaklaşımıyla hareket ediyor, çalışmalarımızı KOBİ’ler için değer yaratmak ve gelişmelerini desteklemek amacıyla gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda KOBİ bankacılığında sektörlere özel çözümler oluşturmak önceliklerimizden biri. Geçtiğimiz yıl imalat sektöründeki KOBİ’lere özel olarak hayata geçirdiğimiz İmalat Destek Programı kapsamında farklı imalat sanayi alt sektörlerinde faaliyet gösteren firmalara pek çok imkan sunmaya başladık. Program kapsamında yer alan Temel Kredi Çözümlerimiz ile bu alanda faaliyet gösteren firmalara özel kredi ürünlerimiz var. Bu ürünlerden ilki işini büyütmek isteyen KOBİ’lere yönelik bir kredi türü olan Ödemesiz Dönemli Yatırım Destek Kredisi. Bu kredi ürünümüzle KOBİ'lerin özellikle makine, üretim ekipmanı, hammadde ve ara mamül alımlarındaki finansman yükünü ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.

Fuar ve Sergi Katılım Destek Kredisi ile firmalarımızın tanıtım çalışmalarına destek oluyoruz, Ofis ve Ekipman Kredisi ile temel ofis ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz. Araç ve Filo Kredisi ile de ticari araç alımlarında firmalara yardımcı oluyoruz. Kısa dönemli projelerde doğacak personel ihtiyacı için müşterilerimiz Dönemsel Çalışan Finansmanı Kredi’mizden yararlanabiliyor. Ayrıca yeni iş fikirlerinin hayata geçmesi, yeni ürünlerin geliştirilmesi ve üretimi sürecinde oluşabilecek finansman ihtiyacı için de Fikir Benim Kredisi’ni sunuyoruz.

Sektörel kredilerimizin yanı sıra esnaf ve KOBİ’lerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak için yılın belirli dönemlerinde kredi kampanyaları da düzenliyoruz. Yeni başlayan kampanyamızla müşterilerimize işletmelerinin her türlü nakit ve yatırım ihtiyacı için 36 aya varan vadelerle kredi sunuyoruz. Üstelik dileyen müşterilerimiz kredinin geri ödemesine Mart 2018’de başlayabiliyor. Dönemsel kampanyalarımıza ek olarak müşterilerimizin kısa vadeli nakit ihtiyacını karşılamak için faizsiz kredimiz, masrafsız kredimiz ve ödemesiz dönemli kredilerimiz de bulunuyor.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM SİTESİ KURDUK

- KOBİ’lere özel hazırladığınız internet sitesini çok zengin tutmaya çabaladığınız görünüyor. Buradaki eğitim ve danışmanlık hizmetleri çok talep görüyor mu?

- KOBİ’lere dijital kanallarımızdan hizmet sunmanın yanı sıra onların dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla www.yapikredikobi.com.tr sitesini hayata geçirdik. İnternet sitemiz KOBİ’lere işlerini dijital dünyaya taşımaları adına pek çok çözüm sağlıyor. Eğitim videoları ve onlara özel sunulacak fırsatlarla KOBİ’ler her anlamda destekleniyor. Ayrıca üyelerimiz site içinde kredi ve ürün başvurusunda bulunabiliyor. İşlerini e-ticarete taşıyarak büyütmeyi düşünenlere özel bilgiler ve kolaylıklar sunuluyor. Etkinlik takvimi ile SGK, vergi, fatura ödemeleri, fuar ve etkinlikler ile diğer önemli günler takip edilebiliyor. KOBİ’ler aynı zamanda güncel ve sektörel haberler ile piyasalardaki gelişmelere de ulaşabiliyor. Yapı Kredi KOBİ web sitemiz kolay ve rahat kullanımıyla kısa sürede fark yaratan bir portal oldu. Farklı sektörlerden KOBİ’ler tarafından gördüğümüz bu ilgi de bize sunduğumuz hizmetin ihtiyaca yönelik olduğunu gösteriyor.

DİJİTAL KANALLARA ÇABUK ADAPTE OLUYORLAR

- Bireysel açıdan çok yaygın olan Internet Bankacılığı ve mobil bankacılık KOBİ özellikli kurumlar açısından da sorunsuz kullanılıyor mu?

- Büyük bir hızla hayatın her alanına yayılan dijitalleşme, üretim süreçlerinden lojistiğe, pazarlamadan tüketim alışkanlıklarına kadar pek çok dinamiği değiştirdi. Buna paralel olarak tüm sektörlerde de ciddi bir dönüşüm başladı. Bankacılık ve finans sektörü bu dönüşümün ilk yaşandığı sektörlerden biri. Eskiden bankacılık şubelerden ibaretken şimdi dijital kanalların, ATM’nin ve çağrı merkezinin olduğu, müşteri deneyiminin tüm bu kanallarda yönetildiği bir dönemdeyiz.

Bu noktada iyi bir müşteri deneyimi sunmak oldukça önemli. Hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmet almak isteyen müşteriler için kusursuz hizmet altyapısı ve kullanıcı dostu kanallar tasarlamanız gerekiyor. Yapı Kredi olarak KOBİ müşterilerimizin dijital kanalların sunduğu olanaklarla bir defa tanıştıktan sonra, bu dünyaya kolaylıkla adapte olduklarını görüyoruz.

Müşterilerimiz dijital kanallarımızda para transferlerinden vergi ve SGK ödemelerine, POS işlemlerinden taksitli ticari kredi kullanımına kadar 800’e yakın bankacılık işlemini diledikleri yerden, tek tıkla ve fiyat avantajıyla gerçekleştirebiliyorlar. Böylece bankamıza her an ve her yerden erişebilme konforunu yaşıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106