Öne Çıkanlar Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Uğurteks ÇOSB Endüstri 4.0 laboratuarı ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Orhan Turan

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı Türkiye için çok önemli

IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. IFAT Eurasia Fuarı’nı düzenleyen EKO MMI Fuarlar Müdürü Namık Sarıgöl, “IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı Türkiye’nin sektör için ne kadar büyük bir pazar olduğunu gösteriyor” dedi.

Değer zincirinde ortaya çıkan yeni yaklaşımların çevre sektörüne büyük görev ve sorumluluklar yüklediğini belirten EKO MMI Fuarlar Müdürü Namık Sarıgöl, “EKO MMI Fuarcılık Ltd Şti, Messe München firmasının bir iştiraki olarak 2010 yılında kurulmuş olup, IFAT Eurasia, Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı’nı organize etmektedir. Messe München 14 tanesi sektörlerinde dünya lideri olan 57 fuarın organizasyonunu gerçekleştirmektedir. IFAT Eurasia Fuarı da sektöründe dünya lideri olan IFAT’ın Çin, Hindistan ve G. Afrika Cumhuriyeti ile birlikte açılan kardeş fuarlarındandır” dedi.

IFAT EURASİA, ULUSLARARASI İLGİYİ YÜKSEĞE ÇEKİYOR

Üretim kapasitesi artışı, nüfus artışı, şehirleşme, tüketim alışkanlıklarındaki değişiklikler atık miktarıyla çeşitliliğini artırarak, tüm dünyada çevre teknolojileri sektörünü öne çıkardığını belirten Sarıgöl şunları söyledi: “Atıkların önemli bir kısmının geri dönüştürülüp hammadde olarak kullanılabilir ya da enerjiye çevrilebilir olmaları, sektörün tüm dünyadaki önemini artırıyor, ülkemiz gibi hammadde ve enerji ihtiyacını yüksek oranda ithalatla karşılayan ülkeler için ise hayati önem taşıyor. Sektör, başta Yeşil Mutabakat olmak üzere yeni bir düzene hazırlanıyor. Su ve karbon ayak izinin takibi, sınırda karbon vergisi düzenlemeleri, değişen tedarik zinciri ve güzergahlar, üretim ve ticaret süreçlerini de değiştiriyor. Değer zincirinde ortaya çıkan yeni yaklaşımlar, çevre sektörüne büyük görev ve sorumluluklar yüklüyor. Küçük ve orta ölçekte olan üreticilerin sektörün ürün ve hizmetlerine olan gereksiniminin, tüm dünyada yaşandığı üzere zaman içinde artması ve sanayi işletmelerimizin yüzde 99’unun KOBİ olduğu dikkate alındığında, ülkemizin sektör için ne kadar büyük bir pazar olduğu ortaya çıkmaktadır. Çevremizdeki ülkelerin de durumu bizden farklı değil. Bu nedenle üreticilerimizin ihracat imkanları da yüksek. Yapılması gereken ise ulusal aktörlerin uluslararası arenada bilinirliğini artırmak ve iletişim ağını geliştirmek. IFAT Eurasia, uluslararası ilginin yükseğe çekilmesi, ülkemizin sektörün bölgemizdeki merkezi olmasının konularında öncülük yapıyor. Amerika’dan Avrupa’ya, Balkanlar’dan Hint Yarımadası ve Uzak Doğu’ya kadar uzanan coğrafyadan gelen teknoloji sağlayıclarını, Avrasya Bölgesi’nden gelen ziyaretçiler ile buluşturan IFAT Eurasia bölgemizde sektördeki inovasyonları takip etmek isteyenlere hitap eden en önemli etkinliktir. Etkisi açısından bakıldığında, uluslararası başarısı kabul edilmiş fuarların organize edildiği ülkelerin sektör açısından önemli bir pazar ya da bir üretim noktası olması gerekiyor. Aynı döngü fuarın organize edildiği ülkenin üreticilerinin küresel pazarda daha da etkinleşmesini sağlıyor.”

EN SON SİSTEMLER, ARAÇ VE UYGULAMALAR SAHNE ALACAK

EKO MMI Fuarlar Müdürü Namık Sarıgöl, “IFAT Eurasia 2021 yılında, 61’i uluslararası olmak üzere 145 katılımcının, 1032’si 62 ülkeden gelen toplam 9.258 ziyaretçiyle buluşmasına ev sahipliği yaptı. Geniş bir coğrafyadan gelen katılımcılar, bireysel ziyaretçilere ek olarak, K. Irak, Lübnan, Mısır, Suriye, Ürdün ve Yunanistan’dan gelen delegasyonlar ve alım heyetleri ile IFAT Eurasia çatısı altında buluştu. 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek IFAT Eurasia Fuarı, Türkiye’nin bu alandaki gelişim ve iddiasını ulusal ve uluslararası ziyaretçilere sunacak. Uluslararası işbirliği ve yatırım imkanlarının artırılması görevini yüklenen IFAT Eurasia’da atık yönetimiyle ilgili en son sistemler, araçlar ve uygulamalar sahne alacak. Yeni teknolojilerin sergilenmesi ve bilgi paylaşımı için bölgemizdeki en güçlü platform olan IFAT Eurasia, teknoloji üreticileri ve hizmet sağlayıcıları ile atık yönetiminde taraf olan tüm kurum ve kuruluşları buluşturacak” dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106