Öne Çıkanlar CEVAHİR UZKURT ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Arif Esen ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu

Türkiye’nin en değerli markaları açıklandı

Brand Finance Turkey 100-2021 araştırması açıklandı. Bu yıl 15’incisi yayınlanan “TURKEY 100 – Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasına göre 1.61 milyar dolar marka değeri ile Türk Hava Yolları Türkiye’nin en değerli markası olarak tespit edildi. İkinci en değerli marka 1.59 milyar dolar değerle Arçelik oldu, 1.19 milyar dolar marka de ğeriyle İş Bankası üçüncü sırada yer aldı. Bu yıl listeye 7 yeni marka dahil oldu. Bu markalar şunlar: Tusaş, Otokoç, Netlog, Anadolu Hayat, Arzum, Ray Sigorta ve Karel.

2020 yılı verileri esas alınarak gerçekleştirilen çalışmaya göre 2020 yılının salgının da etkisiyle markalar için iyi bir yıl olmadığı, en değerli 100 markanın toplam değeri bir önceki yıla göre (24.6 milyar dolar) yüzde 12.7 azalarak 21.45 milyar dolara düştü.

Toplam marka değeri içerisinde sanayi sektörü markalarının payı yüzde 30, hizmet sektörü markalarının payı ise yüzde 70 oldu.

Bu yıl değerini en fazla arttıran marka ASELSAN olurken Arçelik son iki yıl önemli değer artışı elde etti. Arçelik, önce 8. sıradan 5. sıraya bu yıl da 2. sıraya yükseldi. Türk Tuborg da benzer başarıyı göstererek iki yıl üst üste marka değerini arttırdı. Bu yıl sigorta şirketlerinin tamamı marka değerini arttırma başarısı gösterdi. Trabzonspor dışında diğer üç büyük futbol kulübünün –Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray– marka değerleri son iki yılda düşüş gösterdi. Listede yer alan iki oto lastik markası da -Brisa ve Petlas- değerlerini arttırma başarısı gösterdi.

Brand Finance Turkey Ülke Direktörü Muhterem İlgüner, “Türk şirketleri küresel oyuncu haline geldikçe hasılatlarının büyük bölümünü yaygın küresel para birimleri ile gerçekleştirecek böylece kur riskinden daha az etkilenecek ve marka değerlerini koruyacaklardır. Bunun için, Türk şirketlerinin “dünya markası” hedefinden şaşmamaları ve her zaman markalarını küresel ölçekte değerli hale getirmek için çaba harcamaları gerekecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106