Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi ömer nart Ece Kamar İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU Uğurteks

TÜSEB Hizmet Ödülü Koçak Farma’ya verildi

Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Ödülleri’ni kazananları açıklandı. TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü’nü hematoloji, tıbbi onkoloji ve kök hücre alanındaki çalışmalarıyla Prof. Dr. Taner Demirer aldı. Ödül nedeniyle Demirer'i tebrik eden Erdoğan, “Pek çok bilim platformunda görev aldı. Daha önce de kendisine başka ödülleri de tevdi ettik, kanser alanındaki çalışmalarını yakından biliyoruz. Ülkenin gururu bilim insanlarından biri. Aziz Sancar Mardin'den çıkıp Amerika'da bilim basamaklarını tırmanmıştı. Taner hocamız da Yozgat'tan çıkıp ülkemizdeki eğitiminin ardından kendini yurtdışında yetiştirmiş, 33 yıldır da hizmetlerine ülkemizde devam eden bir değerimizdir. Hocamızın birikiminden daha çok faydalanacağız” dedi.

TÜSEB Teşvik Ödülü, Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.’ye verildi. Erdoğan, “Sağlık alanındaki çalışmaları nedeniyle kazandı. TÜSEB Teşvik Ödülü'nü, Koçak Farma İlaç Sanayi firmamıza veriyoruz. Koçak Farma, diğer alanlardaki başarılı çalışmalarının yanı sıra yerli Kovid-19 aşısının üretimindeki gayretleriyle ülkemize değer katmış bir firmamızdır. Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak'ın şahsında tüm Koçak Farma ailesini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

TÜSEB Teşvik Ödülleri'ni alan diğer isimleri de açıklayan Erdoğan şöyle dedi: “Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Abdullah Ercüment Çiçek, İzmir Biyotıp Genom Merkezi’nden Dr. Arif Ergin Çetin ve Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Gönen’e teşvik ödülü takdim ediyoruz. Her biri kendi alanlarındaki çalışmalarıyla bu ödüle layık görülen bilim insanlarımıza ülkemizin gelecekteki yeni Aziz Sancar adayları olarak bakıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maruz kalınan tüm saldırılara, önlerine çıkartılan tüm engellere rağmen diğer alanlarla birlikte bilimde de Türkiye'yi dünyanın en ileri ülkeleri arasında ilk sıralara taşımakta kararlı olduklarını vurguladı. Erdoğan, "Bu konuda en büyük desteği yine bilim insanlarımızdan bekliyoruz. Sizlerin yol göstericiliğinde, hep birlikte sürekli daha ileriye giderek, tarihin bizlere verdiği sorumluluğu hakkıyla ifa edeceğimize inanıyorum. Emeğiniz ve gayretleriniz için her birinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2021 yılının ‘Sağlık Çalışanları Yılı’ olarak kabul edilmesine ilişkin teklifi DSÖ’ye ilettik” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106